Συναντήσεις διαλόγου Μανώλη Όθωνα στο Πέραμα και τα Ανώγεια,ekloges.2002,ΕΚΛΟΓΕΣ,2012,Ενημέρωση,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη, Ο Μανώλης Όθωνας συνεχίζει τις συναντήσεις πολιτικού διαλόγου στην πόλη και την ύπαιθρο με τους πολίτες του Ρεθύμνου. Στο Πέραμα και στα Ανώγεια η εισαγωγική παρέμβαση που έκανε ο κ. Όθωνας αποτέλεσε αφορμή για ερωτήσεις και κριτική. Προέκυψε έτσι μια αυθόρμητη συζήτηση, όπου ο κ. Όθωνας εκτός από τις απαντήσεις που έδωσε, μίλησε για την τωρινή πολιτική κατάσταση, αλλά και για το στόχο της επόμενης μέρας. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα. Αφού δούμε  όμως πρώτα σε ποιο σημείο βρισκόμαστε αυτή την στιγμή.

Τώρα λοιπόν, με τις θυσίες των πολιτών και σε μια ολόκληρη προσπάθεια δυόμιση χρόνων, η χώρα σήμερα έχει εξασφαλίσει τις ανάγκες χρηματοδότησης της λειτουργίας και των υποχρεώσεών της μέχρι, καταρχήν, το τέλος του 2014. Η χώρα έχει ξεφορτώσει από την πλάτη της 105 δις. ευρώ χρέος. Η χώρα έχει μειώσει τα επιτόκια εξυπηρέτησης αυτού του χρέους και έχει επιμυκήνει το χρόνο αποπληρωμής του. Επομένως, η χώρα μας έχει κάθε χρόνο από εδώ και μετά πολύ λιγότερες υποχρεώσεις πληρωμών και  τοκοχρεωλυσίων.

Κι όλα αυτά δημιουργούν τώρα μια μεγαλύτερη νομισματική και  χρηματοπιστωτική ασφάλεια, πάνω στην οποία μπορούμε να πατήσουμε για να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία πώς προχωράμε.

Η χώρα το επόμενο διάστημα θα πρέπει να διανύσει το υπόλοιπο κομμάτι της δύσκολης ανηφόρας  που ξεκίνησε. Είναι ένα κομμάτι μικρότερο από αυτό που έχουμε διανύσει, αλλά που δεν παύει να είναι ένα δύσκολο ανηφορικό κομμάτι. Η διαφορά όμως είναι ότι τώρα η κατεύθυνση που ακολουθούμε απομακρύνει από τον γκρεμό στον οποίο βρεθήκαμε.

Σ’αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουμε. Όχι να σέρνουμε τα βήματά μας στην ανηφοριά, αλλά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία να πιστέψουμε ότι θα διανύσουμε και το υπόλοιπο κομμάτι. Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος χθες, πρέπει να βάλουμε στόχο ως πολιτικό σύστημα, ως κοινωνία, ότι το 2015 θα είναι η τελευταία χρονιά που η χώρα δεν θα έχει δημοσιονομική κυριαρχία. Η τελευταία χρονιά που η χώρα θα εξαρτάται από τα δανεικά και τους όρους των δανειστών μας. Από εκεί και πέρα θα μπορεί πια να σταθεί στα δικά της πόδια και θα μπορεί, όπως οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου, να εξυπηρετείται χρηματοοικονομικά χωρίς αυτόν τον εφιάλτη που τα τελευταία δυόμιση χρόνια περνάμε».