Δήλωση Μανώλη Όθωνα για το εκλογικό αποτέλεσμα,Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σε Ρέθυμνο και Κρήτηrethymno ekloges, 2012, vouleutikes, oikologoi, prasinoi, kke, syriza, nd, pasok, laos, xrysi, augi, aneksartioti, ellhnes, apotelesmata, pasok, nd, ρεθυμνο, εκλογές, 2012, αποτελεσματα, συνδιασμοί, υποψήφιοι, κκε, λαος, συριζα, πασοκ, νδ, χρυσή, αυγή, οικολογοι, πράσινοι, ανεξάρτητοι, ελληνεςΟ Μανώλης Όθωνας σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας δήλωσε τα εξής:

"Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είχε διατυπώσει την πρόταση διακυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο, με συμμετοχή όλων των δυνάμεων που παρά τις επιμέρους, σημαντικές διαφορές τους, συμφωνούν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Σήμερα αυτή η επιλογή είναι η μοναδική, πολιτικά και αριθμητικά, εφικτή δυνατότητα για να υπάρξει στην χώρα κυβέρνηση και περίοδος πολιτικής σταθερότητας.

Η πρόταση και η δυνατότητα αυτή, την οποία μάλιστα το ΠΑΣΟΚ στηρίζει χωρίς να θέτει ως όρο την συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά και το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα, θέτει τη  ευρύτερη αριστερά ενώπιον πολύ συγκεκριμένων ερωτημάτων και ευθυνών. Οι απαντήσεις αναμένονται".