Ιωάννης Α.Κεφαλογιάννης, Βουλευτικές εκλογές, 2012, Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου με τη Nέα ΔημοκρατίαΒιογραφικό, Αχιλλέα, Κεφαλογιάννη, Ελένης Δουρουντού, Ανώγεια Ρεθύμνου, εκλογεσ, 2012, Ενημέρωση, Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν, rethimno, agora, rethymnopress, rethymno, press, Ρεθεμνιώτης, ΡεθεμνιώτηΒιογραφικό

O Ιωάννης Κεφαλογιάννης, κατάγεται από τα Ανώγεια Ρεθύμνου, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Είναι γιος του Αχιλλέα Κεφαλογιάννη και της Ελένης Δουρουντού και έχει δύο αδέρφια, την Κατερίνα, Αρχιτέκτονα και το Νικόλα, Μηχανολόγο Μηχανικό.

Αφού ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Ρέθυμνού, σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Υπήρξε υπότροφος του ιδρύματος John Nichoplas, υποτροφία που απονέμεται στον Έλληνα με τις καλύτερες επιδόσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο των μεταπτυχιακών σπουδών, συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Harvard στο τμήμα Νομικών Σπουδών με ειδίκευση στην τεχνική της διαπραγμάτευσης για δικηγόρους.

Εργάζεται ως δικηγόρος-ποινικολόγος. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με εργασία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Με την επιστροφή του στην Ελλάδα και από τότε μέχρι σήμερα, ασκεί μάχιμη δικηγορία ως συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου Αλ. Λυκουρέζου και ως ελεύθερος επαγγελματίας με εξειδίκευση στο Ποινικό και Αστικό Δίκαιο.

Μεγάλωσε μέσα σε οικογένεια με έντονη δραστηριοποίηση στα κοινά του Νομού γι’ αυτό και από μικρή ηλικία είχε ερεθίσματα και παραστάσεις, τα οποία συνέβαλαν στην ανάπτυξη έντονης πολιτικής ενασχόλησης. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών χρόνων, υπήρξε μέλος της μαθητικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ρεθύμνου (ΜΑΚΙ). Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων, στη Νομική Αθηνών, ασχολήθηκε με το φοιτητικό συνδικαλισμό, όντας εκλεγμένο μέλος του Σ.Φ. Νομικής και

Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής επί τρία συναπτά έτη.

Στο τελευταίο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Παράλληλα, έχει συνεισφέρει εθελοντικά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τις Γραμματείες Πολιτικού Σχεδιασμού και Διεθνών Σχέσεων, ενώ πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας.

Εξελέγη τον περασμένο Νοέμβριο από τους Κρητικούς της Αττικής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρητίου Ενώσεως.Yπήρξε μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης (CUHA). Είναι μέλος της Unicef από το 1994, ενώ ήταν εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 για το άθλημα της υδατοσφαίρισης (μη επαγγελματίας αθλητής από το 1986-2009). Δηλώνει συνεχώς παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού.
Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά, όντας κάτοχος των Proficiency Cambridge και Mittelstufe.

Στης Βουλευτικές εκλογές του 2012 είμαι Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου με τη Nέα Δημοκρατία