Ιστορία

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ρεθύμνου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στης 15.06.2008 και ανήκει στον Μητροπολιτικό ναό Ρεθύμνου.

Το Μουσείο

Το Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε μία αίθουσα απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου περιέχει ποικίλα κειμήλια της τοπικής εκκλησίας  τα οποία αντικατοπτρίζουν την καλαισθησία και την τέχνη των κατά καιρούς κατασκευαστών τους και παράλληλα την ευσέβεια των Χριστιανών που τα πρόσφεραν στο Ναό με αποτέλεσμα να φτιαχτεί μια αξιόλογη και ολοκληρωμένη συλλογή για την δημιουργία του Μουσείου.

Ο επισκέπτης έχει την μοναδική ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κειμήλια της τοπικής εκκλησίας όπως άγια δισκοπότηρα, καμπάνες του ναού, επιτάφιο, κηροπήγια, επίχρυσες λόγχες για προσκομιδή, επίχρυσες λαβίδες για την μετάδοση της Θείας Ευχαριστίας, εικόνες με διαφορετικές τεχνοτροπίες της εποχής που κατασκευάστηκαν, επίχρυσα τάματα, νομίσματα, άμφια και μανδύες Μητροπολιτών καθώς και έγγραφα.

Όλα τα εκθέματα χρονολογούνται από το 1792 μέχρι και σήμερα και ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον χρόνο παρουσιάζοντας και από ιστορικής πλευράς τον Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου.


Στοιχεία Μουσείου

Διεύθυνση: Οδός Τομπάζη έναντι Μητροπολιτικού Ναού Ρεθύμνου

Ώρες λειτουργίας: 9.00πμ-12.30μμ κάθε μέρα

Τηλ.επικοινωνίας: 28310 22731

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 
Δείτε:Πολύ σύντομα Πλήρες φωτογραφικό υλικό του μουσείου....