Τυρόπιτα χωρίς φύλλο,μπαχαρικά,Πικάντικες,συνταγές,Συνταγές,ζαχαροπλαστικής,Συνταγές,μαγειρικής,διατροφή,Κρητική,γλυκό,κουταλιού,ψήνω,ψήνεται,νοστιμιές,νηστίσιμα,φαγητά,μαγειρευτά,σαλάτα,ψητόβραστά,παραδοσιακές,παράδοση,Ρέθυμνο,Ρέθυμνου,ρεθυμνο,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΚΡΗΤΗ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΛΑΣΙΘΙ,χωριό,Δοκιμασμένες,συνταγές,δίαιτα,εύκολες,Ζαχαροπλαστικής,Μαγειρική,ελληνική,κουζίνα,Σπιτικές,Μεσογειακή,κουζίνα,Ρεθυμνιώτικες,νοστιμιές,γεύση,παράδοσης,ειδησεις,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συστατικά

• 300 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
• 225 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
• 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
• 1 αυγό
• 3 κουταλάκια δενδρολίβανο
• 200 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
• ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
• ½ κουταλάκι τριμμένο θυμάρι
• Αλάτι (εάν χρειάζεται)

Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με 3-4 κουταλιές κρύο νερό.
2. Προσθέτουμε τη φέτα ή το ανθότυρο, τη γραβιέρα (κρατάμε 3 κουταλιές για το πασπάλισμα), το δενδρολίβανο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι.
3. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
4. Τοποθετούμε στο ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας και ανοίγουμε επάνω στη λαδόκολλα τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη. Αλείφουμε την επιφάνεια της με το πινέλο με το αυγό, ελαφρά χτυπημένο.
5. Κόβουμε τη ζύμη με κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.