Υλικά
Χορτόπιτα µε,λίτα,Συνταγές,μαγειρικής,διατροφή,Κρητική,γλυκό,κουταλιού,ψήνω,ψήνεται,νοστιμιές,νηστίσιμα,φαγητά,μαγειρευτά,σαλάτα,ψητόβραστά,παραδοσιακές,παράδοση,Ρέθυμνο,Ρέθυμνου,ρεθυμνο,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΚΡΗΤΗ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΛΑΣΙΘΙ,χωριό,Δοκιμασμένες,συνταγές,δίαιτα,εύκολες,Ζαχαροπλαστικής,Μαγειρική,ελληνική,κουζίνα,Σπιτικές,Μεσογειακή,κουζίνα,Ρεθυμνιώτικες,νοστιμιές,γεύση,παράδοσης,ειδησεις,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ Υλικά για τη γέµιση 1 κιλό βλίτα
2 σκελίδες σκόρδο
κρεµµύδια φρέσκα
2 µατσάκια µαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο

Υλικά για το φύλλο

½ κιλό αλεύρι
1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο
1 φλιτζανάκι νερό
λίγο αλάτι, λίγη µαγιά

(4 μερίδες)

Εκτέλεση:

Κόβουµε τα βλίτα και τα τσιγαρίζουµε µε µπόλικο ψιλοκοµµένο κρεµµύδι, τον µαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αφήνουµε να ψηθούν και τα στραγγίζουµε. Φτιάχνουµε µε τα υλικά για το φύλλο 2 χοντρά φύλλα. Απλώνουµε το ένα στο ταψί και βάζουµε πάνω τα βλίτα. Σκεπάζουµε µε το άλλο και αλείφουµε την πίτα µε ελαιόλαδο ή βούτυρο και την ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει.