Κώστας και  Μαρία Σκουλά,ΚΡΗΤΙΚΟΙ,ΜΟΥΣΙΚΗ,ΚΡΙΤΙΚΟΙ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ,ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣΛΥΡΑ,ΚΡΗΤΗ,ΡΕΘΥΜΝΟ,ρέθυμνο,αξέχαστη,αλλιτέχνες,Κρητική,Mουσική,Cretan,music,ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ,ΚΡΗΤΙΚΩΝ,ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ,ΚΡΗΤΙΚΕΣ,ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ,ΜΟΥΣΙΚΕΣ,δΙΑΔΡΟΜΕΣ,Εθιμα,και,Παραδόσεις,έθεμνος,κρητικοί,αλητέχνες,rethymno,Ρέθυμνο,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ,ΡΕΘΕΜΝΟΣ,ΚΡΗΤΙΚΗ,ΝΕΑ,ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ,ΠΑΡΑΔΩΣΗ,ΠΑΡΑΔΟΣΗ.Rethymno,Rethimni.rethbook,rethface,ειδησεις,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,Ο Κώστας Σκουλάς και η Μαρία Σκουλά είναι αδέρφια και κατάγονται από μουσική οικογένεια των Ανωγείων της Κρήτης.

 Ο πατέρας τους Μανώλης Σκουλάς και ο θείος τους Δημήτρης Σκουλάς είναι απ' τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους λαουτιέρηδες και τραγουδιστές στην Κρήτη, ενώ ο παππούς τους Νεοκλής Σαλούστρος υπήρξε απ' τους σπουδαιότερους μαντολινάρηδες της εποχής του γράφοντας ιστορία με τον πρωτομάστορα της κρητικής μουσικής Μανώλη Πασπαράκη ή Στραβό.

Από παιδική ηλικία ξεκίνησαν να ασχολούνται με την κρητική λύρα έχοντας δάσκαλο το Γιάννη Χαιρέτη. Σταδιακά άρχισαν να ασχολούνται επαγγελματικά παίζοντας σε γάμους, πανηγύρια και παντός τύπου κοινωνικές εκδηλώσεις και μαγαζιά εντός και εκτός Κρήτης και στο εξωτερικό.

Έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς εκτός απ' τον πατέρα τους και το θείο τους και με μερικούς απ' τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της Κρήτης όπως το Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη), το Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), το Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη, το Γιώργο Βρέντζο (Κάτη), το Βασίλη Ξυλούρη, τον Κώστα Καλλέργη (Κουρούπη) κ.α.

Ο Κώστας Σκουλάς εισέρχεται στη δισκογραφία το 2003 παίζοντας λύρα στο δίσκο του Ζαχαρία Φασουλά "Εγώ με δανεικές χαρές" που κυκλοφόρησε απ' την εταιρία Cretaphon. Αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο στούντιο μαζί με τη Μαρία Σκουλά ετοιμάζοντας την πρώτη τους προσωπική δισκογραφική δουλειά στην οποία συμμετέχει στο λαούτο ο Γιώργος Μανωλάκης.

Η Μαρία Σκουλά είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Λάρισας και ο Κώστας Σκουλάς είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοικωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Θα εμφανιστούν σύντομα από κοινού παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα από κρητικά τραγούδια το οποίο θα αποτελείται εν μέρει από δύο λύρες

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΥΛΑΣ & ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑ/ KOSTAS SKOULAS & MARIA SKOULA