Γεννημένος στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1980, παρουσίαζε από μικρό παιδί ιδιαίτερη κλίση στη μουσική, καθώς μεγάλωνε σε οικογενειακό περιβάλλον με μουσική γνώση. Όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε, ο Αλέξανδρος είναι μουσικοτραφής.

Από την ηλικία των 6 χρόνων, ξεκίνησε μουσικές σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο (παράρτημα Ρεθύμνου), καθώς και στη Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου και στο Ωδείο Φιλόμουσος, ασχολούμενος μέχρι τα 18 του με διάφορα είδη μουσικής, παίζοντας αρκετά όργανα, καλύπτοντας έτσι τις μουσικές ανάγκες όλων των εκδηλώσεων των σχολείων που φοίτησε.

Στη συνέχεια, σπούδασε και Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα "Φυσική Περιβάλλοντος - Μετεωρολογία" του ίδιου Πανεπιστημίου.

 • Κατά το 2004 γράφει την μουσική για τα θεατρικά "Υψιπύλη, η τελευταία Αμαζόνα", και "Αρπαγή της Ευρώπης" του σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργου Χατζηδάκη, και υποδύεται τον Δία στην "Αρπαγή της Ευρώπης".
 • Επίσης, το 2004 κερδίζει τον 3ο έπαινο στο διαγωνισμό μαντινάδας της Ένωσης Φιλολόγων νομού Χανίων, με θέμα τους Ολυμπιακούς αγώνες - Ολυμπιακό Ιδεώδες:
  «Το φως όντε θ'αναλυθεί,εφτά χρώματα δίνει,
  όμως το Ολυμπιακό θα φέρει την ειρήνη.»
 • Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το 2007, οπότε και κατακτά το 1ο βραβείο Κρητικού τραγουδιού στον ομώνυμο Μουσικό Διαγωνισμό, που έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης.
 • Το Σεπτέμβρη του 2007,προβάλλεται η ταινία "Πρώτη φορά νονός" , στην οποία συμμετέχει ο Αλέξανδρος.
 • Γενάρη του 2008, προβάλλεται η Κινηματογραφική ταινία "Γαμήλιο Πάρτυ", όπου συμμετέχει ως ο λυράρης του γάμου.
 • Αρχές του 2009 ολοκληρώνει την εγγραφή του 1ου ψηφιακού του δίσκου, με τίτλο "Δοξάρια και σκαρόφτερα" που περιλαμβάνει κυρίως δικές του συνθέσεις και στίχους. Έχει ακόμη συμμετάσχει στους ψηφιακούς δίσκους:
  - "Ήχοι των κάστρων" με το μουσικό σχήμα "Εν Χορδαίς" και τη χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής "Παύλος Βλαστός"
  - "Κάστρο την είχα την καρδιά" με τη χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής "Παύλος Βλαστός"

Κύριες τωρινές δραστηριότητες   Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2010

Άτομο ανήσυχο, με ευαισθησίες, παντρεύει αρμονικά τη Μουσική με τη Φυσική Επιστήμη στα δικά του, πρωτότυπα μουσικά έργα. Εμφανίζεται σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, μουσικές σκηνές και τόπους διασκέδασης, ενώ διδάσκει παραδοσιακά όργανα σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς και Φυσική σε σχολεία του Ρεθύμνου.

 Σπουδές

Πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, συνθέτης και στιχουργός ο ίδιος,έχει γράψει μουσική για θεατρικά έργα ("Υψιπύλη" και "Αρπαγή της Ευρώπης", του σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργου Χατζηδάκη). Με πολύ καλή υποκριτική ικανότητα και γνήσια Κρητική παρουσία,υποδύθηκε το Δία στο θεατρικό έργο "Αρπαγή της Ευρώπης" και συμμετείχε στην ταινία "Πρώτη Φορά Νονός".

 

Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα "Φυσική Περιβάλλοντος - Μετεωρολογία", διδάσκει σε Λύκεια του Ρεθύμνου, καθώς και σε προπτυχιακούς φοιτητές. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών  για παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα και ως εισηγητής  στα συνέδρια με θέμα «ΕΠΙΣΤΗΜΗ και ΤΕΧΝΗ». Ως εισηγητής επίσης, σε συνέδριο της Ένωσης Κρητών Φοιτητών για το Περιβάλλον και τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας στην Κρήτη.

alexandrosaggelakis.gr