Δεν είναι ακόμη δημοσιευμένο

Άνοιξαν οι κάλπες από τις επτά το πρωί μέχρι και τις επτά το βράδυ οι έλληνες ψηφοφόροι μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες, προκειμένου να αναδείξουν τους νέους εκπροσώπους τους στους δήμους και της περιφέρειες ολόκληρης της χώρας.

 Τι χρειάζεστε για να ψηφίσετε

 Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριό τους, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

 Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Στην περίπτωση νέας αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν να ασκήσουν κανονικά το εκλογικό τους δικαίωμα, εφόσον δεν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία.
Η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική για άτομα άνω των 70 ετών.

Ο τρόπος που ψηφίζουν οι εκλογείς για τους δήμους μετά τις συνενώσεις του Καλλικράτη.
•    Σε δήμους που έμειναν ως είχαν και αποτελούν μία ενιαία εκλογική περιφέρεια τα πράγματα είναι απλά, αφού μπαίνουν έως 3 σταυροί για δημοτικούς συμβούλους
•    Σε δήμους όμως με περισσότερες εκλογικές περιφέρειες η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη
•    Για δήμους με 3 έδρες αντιστοιχεί ένας σταυρός, ενώ σε εκείνους με 4 έδρες και πάνω μπαίνουν 1 έως 3 σταυροί για την εκλογική περιφέρεια που είναι κανείς εγγεγραμμένος, συν ένα σταυρό από τις λοιπές εκλογικές περιφέρειες
•    Για δημοτική κοινότητα μπαίνουν έως δύο σταυροί και για τοπική κοινότητα ένας.