Συλλαλητήριο για την πώλησης του ΟΛΠΤετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 11 το πρωί τα μέλη της ΟΜΥΛΕ, της 'Ενωσης Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Συνδέσμου Εποπτών και Αρχιεργατών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από το ΤΑΙΠΕΔ. Θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο , στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

«Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, πιστοί εντολοδόχοι των ξένων μονοπωλιακών ομίλων και των ντόπιων συμφερόντων που τα συνεπικουρούν, αδιαφορώντας για τις καθολικές κοινωνικές αντιδράσεις, προχώρησαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των εργαζομένων στα λιμάνια, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «φιάσκο» τη διαδικασία στη Βουλή.

Το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι στην προκήρυξη για την πώληση μετοχών του ΟΛΠ απο το ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτεται, ξεκάθαρα, ο εμπαιγμός των κυβερνητικών βουλευτών απέναντι στους εργαζόμενους του ΟΛΠ, που διαβεβαίωναν ότι δεν θα θιγούν από την πώληση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζόμενων, των κοινωνικών φορέων, των κατοίκων της περιοχής του Πειραιά, στον δίκαιο αγώνα για να παραμείνει το λιμάνι υπό δημόσιο έλεγχο.

Σε δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την επιχειρούμενη πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε, τόνισε ότι «το ιστορικό λιμάνι του Πειραιά είναι το εθνικό μας λιμάνι, η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τον ευρύτερο Πειραιά και είναι αδιανόητο να επιχειρείται ουσιαστικά η πλήρης ιδιωτικοποίησή του». Αναφέρει επίσης ότι «η ενέργεια αυτή αποκόπτει οριστικά τους Πειραιώτες από το λιμάνι τους, το οποίο πλέον θα λειτουργεί πέρα από κάθε κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, ως ξένη και αυτόνομη επικράτεια και μονοπώλιο των ιδιωτών».