Κάρολος Παπούλιας: «Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά» ως Πρόεδρος!Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Κάρολο Παπούλια να συνοδεύει τις ευχαριστίες για τη συνεργασία με έναν αποχαιρετισμό, προκαλώντας έκπληξη στους δημοσιογράφους που βρίσκοντας εκεί.

«Φέτος, είναι η τελευταία μου χρονιά και θέλω να σας ευχαριστήσω από βάθους καρδίας για την συνεργασία. Θα θυμάμαι πάντοτε τις αναμνήσεις που εσείς μου δημιουργήσατε» φέρεται να δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ώστε να προλάβει τυχόν παρεξηγήσεις: «Δηλαδή, θα είμαι εδώ και τον Μάρτιο για να παραδώσω στο διάδοχό μου».

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρωτήθηκε εάν προβλέπει εκλογές εντός του 2014, με την απάντηση του να είναι άμμεση και κατά της Τρόικας: «Να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, είναι αναγκαίο για να δώσουμε μια κλοτσιά στην τρόικα. Όχι δεν προβλέπω εκλογές».

Ρωτήθηκε και πάλι εάν τον Μάρτιο εκτιμά ότι θα υποδεχτεί το διάδοχό του με ή χωρίς εκλογές και απάντησε ότι «εγώ, θα είμαι εδώ τον Μάρτιο για να παραδώσω».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως έγινε γνωστό από την εκδήλωση, θα παραστεί στις 6 - 8 Φεβρουαρίου στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Επίσης, κατά την παραμονή του στη Μόσχα δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.