banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Παραδοσιακά Γλυκά
Συντάχθηκε απο τον/την A.C.P. gr | Cook |    Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2012 22:29    PDF Εκτύπωση E-mail
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Συνταγες - Γλυκά

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο,μπαχαρικά,Πικάντικες,συνταγές,Συνταγές,ζαχαροπλαστικής,Συνταγές,μαγειρικής,διατροφή,Κρητική,γλυκό,κουταλιού,ψήνω,ψήνεται,νοστιμιές,νηστίσιμα,φαγητά,μαγειρευτά,σαλάτα,ψητόβραστά,παραδοσιακές,παράδοση,Ρέθυμνο,Ρέθυμνου,ρεθυμνο,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΚΡΗΤΗ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΛΑΣΙΘΙ,χωριό,Δοκιμασμένες,συνταγές,δίαιτα,εύκολες,Ζαχαροπλαστικής,Μαγειρική,ελληνική,κουζίνα,Σπιτικές,Μεσογειακή,κουζίνα,Ρεθυμνιώτικες,νοστιμιές,γεύση,παράδοσης,ειδησεις,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συστατικά

• 300 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
• 225 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
• 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
• 1 αυγό
• 3 κουταλάκια δενδρολίβανο
• 200 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
• ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ½ κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
• ½ κουταλάκι τριμμένο θυμάρι
• Αλάτι (εάν χρειάζεται)

Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με 3-4 κουταλιές κρύο νερό.
2. Προσθέτουμε τη φέτα ή το ανθότυρο, τη γραβιέρα (κρατάμε 3 κουταλιές για το πασπάλισμα), το δενδρολίβανο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι.
3. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
4. Τοποθετούμε στο ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας και ανοίγουμε επάνω στη λαδόκολλα τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη. Αλείφουμε την επιφάνεια της με το πινέλο με το αυγό, ελαφρά χτυπημένο.
5. Κόβουμε τη ζύμη με κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ θα βρείτε πλήθος από διαχρονικές  Συνταγές για γλυκά, οι οποίες αναδεικνύουν τις μοναδικές γεύσεις, τα υλικά αλλά και τον τρόπο που μαγειρεύονται και σερβίρονται. Αν ενδιαφέρεστε να προσθέσουμε και τις δικές σας παραδοσιακές συνταγές στην σελίδα μας, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server