|
||||
Νηστίσιμες πατατόπιτες |
Συνταγες - Ελληνική Κουζίνα |
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 20 Μάρτιος 2012 19:57 ) |
Τεμάχια Σφολιάτα
Eκτέλεση1.Βράζετε τις πατάτες καλά ώστε να μαλακώσουν. Σοτάρετε στο μεταξύ σε λίγο λάδι τα ψιλοκομμένα πράσα. Αφού βράσουν οι πατάτες, και ενώ είναι ακόμη ζεστές, τις ξεφλουδίζετε (προσεκτικά για να μην καείτε) και τις λιώνετε με το πιρούνι, ώστε να γίνουν πουρές. 2.Προσθέτετε λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι, έτσι ώστε να αραιώσει το μείγμα ανακατεύοντας καλά. Κατόπιν ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά (τα σοταρισμένα πράσα, τις πιπεριές, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο) και ανακατεύετε πάλι. 3.Κόβετε κάθε φύλλο σε 6 στρογγυλούς δίσκους και τους τοποθετείτε σε ατομικά φορμάκια. Τα αλείφετε με λίγο λάδι και μοιράζετε από πάνω τη γέμιση. Μετά τοποθετείτε από πάνω 6 δίσκους ζύμης από το δεύτερο φύλλο επίσης αλειμμένους με λάδι, πιέζετε να κολλήσουν οι άκρες και χαράζετε ακτινωτά τις πίτες με το μαχαίρι. 4.Ψήνετε τις πατατόπιτες σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ |