banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Ελληνική Κουζίνα Λιγκουίνι με όστρακα και λεμόνι
Συντάχθηκε απο τον/την homefood.gr    Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2012 20:16    PDF Εκτύπωση E-mail
Σαρακοστιανό τραπέζι
Λιγκουίνι με όστρακα και λεμόνι
Φαγητά της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής.
Συνταγες - Ελληνική Κουζίνα
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2012 20:26 )

Λιγκουίνι,όστρακα,λεμόνι,κυδώνια,γυαλιστερές,βόγκολες,Σαρακοστιανό,τραπέζι,φαγητά της Καθαράς Δευτέρας,ς Σαρακοστής,Συνταγές,μαγειρικής,διατροφή,Κρητική,παλιές,γλυκό,κουταλιού,ψήνω,ψήνεται,μαγεύω,διατροφή,μαγειρική,νοστιμιές,νόστιμα,νηστίσιμα,φαγητά,φαγητό,φαγητά,μαγειρευτά,μαγειρευτώ,μαγειρευτό,σαλάτες,σαλάτα,ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

½ κιλό λιγκουίνι

1 κιλό όστρακα (κυδώνια, γυαλιστερές, βόγκολες κτλ.)

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμός από 2-3 λεμόνια

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

3 κ.σ. φινόκιο (ρίζα μάραθου), ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ή ½ ματσάκι μυρώνια ή ½ ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένα

ξύσμα από 2 λεμόνια

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό ώστε να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε, ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και πλένουμε τα όστρακα σε άφθονο τρεχούμενο νερό. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά ώσπου να κάψει, προσθέτουμε τα όστρακα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Όσα όστρακα δεν ανοίξουν τα πετάμε. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λιγκουίνι, τον άνηθο (ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε), το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

 Tips

 • Προτιμήστε τα λιγκουίνι όταν μαγειρεύετε μακαρονάδες με θαλασσινά, γιατί στέκεται καλύτερα η σάλτσα πάνω τους. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο ζυμαρικό μάς αρέσει. Αποφύγεται όμως σε αυτή τη συνταγή τα φιογκάκια, γιατί είναι πολύ μαλακά και λιώνουν στο βράσιμο.
 

• Μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με μύδια. Πρέπει όμως, αφού τα πλύνουμε καλά, να τα τρίψουμε με μια βούρτσα για να φύγει το «γενάκι» τους.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server