banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Ελληνική Κουζίνα Χοιρινό με σύκα & πορτοκάλι αλά Pandespani
Συντάχθηκε απο τον/την womenonly.gr    Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012 03:25    PDF Εκτύπωση E-mail
Χοιρινό με σύκα & πορτοκάλι αλά Pandespani
Συνταγες - Ελληνική Κουζίνα
Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012 03:34 )

Χοιρινό με σύκα,πορτοκάλι αλά Pandespani,Συνταγές,μαγειρικής,διατροφή,Κρητική,παλιές,γλυκό,κουταλιού,ψήνω,ψήνεται,μαγεύω,διατροφή,μαγειρική,νοστιμιές,νόστιμα,νηστίσιμα,φαγητά,φαγητό,φαγητά,μαγειρευτά,μαγειρευτώ,μαγειρευτό,σαλάτες,σαλάτα,γλυκά,ψητό,ψητά,βραστά,πώς,παραδοσιακές,παράδοση,Ρέθυμνο,Ρέθυμνου,ρεθυμνο,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΚΡΗΤΗ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΛΑΣΙΘΙ,χωριό,Έχει τα υλικά που σε γλυκαίνουν, βγάζει οπτικά ένα μονό ή διπλό σχήμα στρογγυλό που η δομή του δημιουργεί ισορροπία στο μάτι, έχει γεύση, εννοείται, αλλά κάνει κι ένα παιχνίδι αισθητικό με το χρώμα, last but not least αυτό.

Καθόλου φαντασμένο ούτε δήθεν, το γουρουνάκι με ξερά σύκα (κι όχι με δαμάσκηνα) μπανιαρισμένο σε πορτοκαλένια σάλτσα είναι τόσο όσο. Είναι μαζί διαφορετικό και της διπλανής πόρτας, όπερ στα χάι του, άψογο στο τραπέζι και θα σας τιμήσει αν το τιμήσετε.

Προετοιμασία: 20 λεπτά και 1 ώρα περίπου το ψήσιμο. Αν σας αγχώνει το εγκάρσιο κόψιμο του κρέατος, ζητήστε από τον χασάπη να σας το κόψει και να το κτυπήσει ελαφρά. Μπορείτε να ετοιμάσετε την γέμιση και να τυλίξετε-δέσετε το κρέας μέχρι και 2 μέρες νωρίτερα. Αφήστε το έτσι στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη. Φέρτε το σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μισή ώρα πριν το ψήσιμο. Εύκολη συνταγή, που απαιτεί μόνο με λίγη προσοχή στο τύλιγμα.

Υλικά (για 8-10 άτομα)
1.4 -1.5 κιλό χοιρινό κρέας σε 1 κομμάτι, σπάλα ή μπριζόλα χωρίς κόκαλο κομμένο στη μέση, ανοιγμένο και ελαφρά χτυπημένο ώστε να έχετε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα με πάχος 1.5 εκατ. περίπου
για τη γέμιση
2 μικρά κρεμμύδια ή 1 μεσαίο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (βγάλτε το σκληρό κεντρικό σημείο τους)
1/2 φλ. σταφίδες
2 κ.σ. λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50-60 ml cognac
13-15 πράσινες ελιές (βγάλτε το κουκούτσι) σε λεπτές ροδέλες
2 κ.γ. θυμάρι
4 κ.σ. ρόδι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αμύγδαλα φιλεταρισμένα
για τη σάλτσα
400 ml χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικά)
1 ντομάτα ολόκληρη
αλάτι, πιπέρι
για το τηγανητό σέλινο και το γαρνίρισμα
24-30 φύλλα σέλινου
λάδι για τηγάνισμα
σπόρους ροδιού

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Μαρινάρετε τα κομμένα σύκα και τις σταφίδες στο κονιάκ για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλο το βράδυ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, να μαραθεί χωρίς να αλλάξει χρώμα. Προσθέτετε τα σύκα, τις σταφίδες και τις ελιές, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, αλάτι και πιπέρι.
Απλώνετε ομοιόμορφα την γέμιση πάνω στο κρέας και ρολάρετε προσεκτικά. Κρατώντας στη θέση του το ρολό με οδοντογλυφίδες, το δένετε σφιχτά με σπάγκο κουζίνας.

Το μεταφέρετε σε ταψί (ελαφρώς βουτυρωμένο, προαιρετικά), αλατοπιπερώνετε εξωτερικά και προσθέτετε την πορτοκαλάδα. Τρυπάτε μερικές φορές την ντομάτα με πιρούνι και την βάζετε ολόκληρη στην άκρη του σκεύους ώστε όσο το χοιρινό ψήνεται, αυτή να βγάλει μέσα στη σάλτσα τους χυμούς της.

Ψήσιμο: Σκεπάζετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30-35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Βγάζετε το ταψί απ' το φούρνο, μεταφέρετε το κρέας σε επιφάνεια κοπής και το σκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο, αφήνοντάς το εκεί 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί. Με πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε φέτες.

Σημείωση: Η σάλτσα δεν βγαίνει και δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα πυκνή. Αν ωστόσο την προτιμάτε πυκνότερη, δέστε την βράζοντάς την χωριστά για 1 λεπτό (απ' το σημείο βρασμού) αφού της έχετε προσθέσει 1 κ.γ. νισεστέ αραιωμένο σε 2 κ.γ. νερό.

Κάνετε το σέλινο: Κάψτε το λάδι στο τηγάνι και ρίχξτε για 10 δευτερόλεπτα τα φύλλα του σέλινου, ίσα να κάνουν κριτς στο δόντι. Βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρισμα: Σε πιατέλα ή πιάτα απαραιτήτως ζεστά με το τηγανητό σέλινο, σπόρους ροδιού για γούρι και χρώμα και δυο κουταλιές από τη σάλτσα. Συνοδέψτε το με ανάμικτο ρύζι (μαύρο και καστανό) ή πουρέ πατάτας. Φέρτε στο τραπέζι τον μύλο του πιπεριού.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server