banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Ελληνική Κουζίνα Kέικ μικρά πασχαλινά
Συντάχθηκε απο τον/την radicio.com    Σάββατο, 16 Απρίλιος 2011 02:15    PDF Εκτύπωση E-mail
Kέικ μικρά πασχαλινά
Συνταγες - Ελληνική Κουζίνα
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 16 Απρίλιος 2011 02:23 )

Kέικ μικρά πασχαλινά,Συνταγές, μαγειρικής, διατροφή, Κρητική, παλιές, γλυκό κουταλιού, ψήνω, ψήνεται, μαγεύω, διατροφή, μαγειρική, νοστιμιές, νόστιμα, νηστίσιμα, φαγητά, φαγητό, φαγητά, μαγειρευτά, μαγειρευτώ, μαγειρευτό, σαλάτες, σαλάτα, γλυκά, ψητό, ψητά, βραστά, πώς, παραδοσιακές, παράδοση, Ρέθυμνο, Ρέθυμνου, ρεθυμνο, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΑΣΙΘΙ, χωριό, Δοκιμασμένες συνταγές, για δίαιτα, εύκολες, Ζαχαροπλαστικής, Μαγειρική, ελληνική κουζίνα, Σπιτικές, Μεσογειακές, Μεσογειακή, κουζίνα,Υλικά
για τα κέικ

100 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
αλάτι στη μύτη του κουταλιού
3 κουταλιές πάστα φουντουκιού (μερέντα ή νουτέλα ή οτιδήποτε παρόμοιο)
4 κουταλιές γάλα

για το γαρνίρισμα
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
2 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Kοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, την μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη βανίλια. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας το μίγμα με ξύλινο κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτετε την πάστα φουντουκιού και τέλος το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Μοιράζετε το μίγμα σε βουτυρωμένες πασχαλινές φορμίτσες (το μίγμα είναι για 2 φόρμες 30 Χ 40 εκ. περίπου με 6 υποδοχές η κάθε μία) και ψήνετε τα κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 175ο C και για άλλα 25 – 30 λεπτά στους 150ο C.

Τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν.

Βάζετε το ασπράδι του αυγού σε μπολ και προσθέτετε την άχνη ανακατεύοντάς το. Ανάλογα με το μέγεθος του αυγού μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω άχνη για να μην είναι πολύ αραιό το γλάσο. Προσθέτετε και το πικραμύγδαλο. Χρησιμοποιείτε το γλάσο όπως είναι ή το χωρίζετε σε μέρη που θα χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Διακοσμείτε τα κέικ με τη βοήθεια κορνέ ή πινέλου ή αν δεν έχετε με μια μεγάλη σύριγγα (χωρίς τη βελόνη φυσικά). Αφήνετε να στεγνώσει καλά το γλάσο και φυλάτε τα γλυκά σε κλειστό δοχείο ή κάτω από μεμβράνη φαγητού.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server