banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την A.C.P. gr | Cook |    Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011 14:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Κοτόπιτα
Συνταγες - Ελληνική Κουζίνα
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011 15:05 )

Κοτόπιτα,Συνταγές,μαγειρικής,διατροφή,Κρητική,παλιές,γλυκό,κουταλιού,ψήνω,ψήνεται,μαγεύω,διατροφή,μαγειρική,νοστιμιές,νόστιμα,νηστίσιμα,φαγητά,φαγητό,φαγητά,μαγειρευτά,μαγειρευτώ,μαγειρευτό,σαλάτες,σαλάτα,γλυκά,ψητό,ψητά,βραστά,πώς,παραδοσιακές,παράδοση,Ρέθυμνο,Ρέθυμνου,ρεθυμνο,ΡΕΘΥΜΝΟ,ΚΡΗΤΗ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΛΑΣΙΘΙ,χωριό,Δοκιμασμένες,συνταγές,για,δίαιτα,εύκολες,Ζαχαροπλαστικής,Μαγειρική,ελληνική.κουζίνα,Σπιτικές,Μεσογειακές,Μεσογειακή,κουζίνα,Ρεθυμνιώτικες,νοστιμιές,γεύση,παράδοσης,rethbook,rethface,ειδησεις,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,

του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για ένα ταψί του φούρνου

½ κιλό ζύμη για χωριάτικο φύλλο

Για τη γέμιση
600 γραμ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
½ κιλό ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές κομμένες σε σπιρτόξυλα
1 φλιτζ τσαγιού καρυδόψιχα
1 φλιτζ του καφέ κουκουνάρι
1 φλιτζ τσαγιού σόγια σος
λάδι για το άλειμμα των φύλλων


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κατ’ αρχήν τις μπουκίτσες του κοτόπουλου μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε και τις πράσινες πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ένα απαλό ρόδινο χρώμα. Μετριάζετε τη φωτιά και ρίχνετε ένα φλιτζ τσαγιού σόγια σος. Μαγειρεύετε σιγανά ανακατεύοντας τα υλικά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα για τα καλά. Ρίχνετε μέσα στο μίγμα 1 φλιτζ τσαγιού καρυδόψιχα και 1 φλιτζ του καφέ κουκουνάρι. Ανακατεύετε καλά και κλείνετε τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Ανοίγετε το φύλλο σε ένα μακρόστενο κομμάτι μήκους 30 εκατ και πλάτους 20 εκατ. Αδειάζετε στο κέντρο της ζύμης τη γέμιση και αναδιπλώνετε από πάνω σε σχήμα φακέλου. Πιέζετε τις άκρες να κολλήσουν καλά για να μη βγει η γέμιση. Με ένα μαχαίρι χαράζετε το ρολό σε 4 σημεία στην επιφάνειά του αρκετά βαθιά μέχρι να φανεί η γέμιση. Αλείφετε ένα ταψί του φούρνου με ελαιόλαδο και βάζετε το ρολό μέσα προσεκτικά να μην σπάσει. Το αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-45 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό κόβοντάς το σε φέτες.


Tips 1. Παρά την παραξενιά της η πίτα είναι νοστιμότατη. Μην βάλετε καθόλου αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη πολύ αλμυρή. 2. Αντικαταστήστε τη μια πράσινη πιπεριά με μια κόκκινη πιπεριά για να πάρει ωραίο και ευχάριστο χρώμα η γέμιση.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server