banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Ελληνική Κουζίνα Ντομάτες γεμιστές με κριθαράκι και λαχανικά
Συντάχθηκε απο τον/την Ντίνα Νικολάου    Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011 10:18    PDF Εκτύπωση E-mail
Ντομάτες γεμιστές με κριθαράκι και λαχανικά
Συνταγες - Ελληνική Κουζίνα
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 22 Φεβρουάριος 2011 12:51 )

Ντομάτες γεμιστές με κριθαράκι και λαχανικά,Συνταγές, μαγειρικής, διατροφή, Κρητική, παλιές, γλυκό, κουταλιού, ψήνω, ψήνεται, μαγιρεύω, διατροφή, μαγειρική, νοστιμιές, νόστιμα, νηστίσιμα, φαγητά, φαγητό, μαγειρευτά, μαγειρευτώ, μαγειρευτό, σαλάτες, σαλάτα, γλυκά, ψητό, ψητά, βραστά, παραδοσιακές, παράδοση, Ρέθυμνο, Ρέθυμνου, ρεθυμνο, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΛΑΣΙΘΙ, χωριό, Δοκιμασμένες, δίαιτα, Ζαχαροπλαστικής, Μαγειρική, ελληνική.κουζίνα, Σπιτικές, Μεσογειακές, Μεσογειακή, Ρεθυμνιώτικες, νοστιμιές, γεύση, παράδοσης

Yλικά
Προετοιμασία:30 λεπτά

Ψήσιμο:1 ώρα

Υλικά για 4 άτομα

8 μεγάλες ώριμες ντομάτες

Για τη γέμιση

4-5 κ.σ ελαιόλαδο

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια

1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια

6 κ.σ κριθαράκι μέτριο

½ φλ. Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

1 φλ. Φέτα σε κύβους

½ λιτρο ζωμό λαχανικών ή νερό

Αλάτι, πιπέρι , ζάχαρη, φρυγανιά

Διαδικασία

Κόβουμε από τις ντομάτες ένα καπελάκι και αφαιρούμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους. Τη σάρκα που παίρνουμε την ψιλοκόβουμε και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της ντομάτας με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και την πιπεριά.

Τα αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να γυαλίσει το κριθαράκι. Κατόπιν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το ζωμό.  Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά . Προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα .Με το μίγμα γεμίζουμε τις ντομάτες . Αν μας περισσέψει μίγμα το ρίχνουμε στο ταψί ανάμεσα στις ντομάτες.

Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 50 λεπτά με μια ώρα.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server