|
||||
Μαγεριά φακής |
Συνταγες - Ελληνική Κουζίνα |
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011 23:23 ) |
500 γραμμ. φακές, μέτριες • 1 μέτρια ντομάτα ή 2 ντοματάκια από κονσέρβα, ολόκληρα • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4 • 2-3 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα) • 1 πράσινη πιπεριά, ολόκληρη και ξεσποριασμένη • 1 φύλλο δάφνης • 2-3 σκελίδες σκόρδου • ½ φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους 1,5-2 εκ. • 1 κ.γ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά • 200 γραμμ. χοιρινό λουκάνικο, χωριάτικο, σε ροδέλεςΕκτέλεση Ρίχνουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες. Προσθέτουμε την ντομάτα ολόκληρη (ή τα ντοματάκια), το κρεμμύδι «καρφωμένο» με τα γαρίφαλα, την πιπεριά, το φύλλο δάφνης, το σκόρδο, το λάδι και το αλάτι και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Προσθέτουμε τις πατάτες, το κύμινο, την πάπρικα και το λουκάνικο και το αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες και οι φακές να μαλακώσουν αρκετά. Tips •Αντί για πατάτες μπορείτε να βάλετε ρύζι, μόνο που θα το προσθέσετε λίγο αργότερα (20 λεπτά πριν από το τέλος). •Κυβάκια κολοκύθας (1 φλιτζ.)θα δώσουν ωραίο άρωμα στο φαγητό. •Αντί για λουκάνικο, επιλέξτε πικάντικο σαλάμι αέρος ή ισπανικό τσορίθο. Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ |