banner122  

Αποψη στην ενημέρωση,Ενημέρωση,Ρέθυμνο,Κρήτης,Ενημερωτική πύλη,ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα,Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός, Αγοράς, Ρεθύμνου, κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνo,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,: Antallaktikaexartimata.GR

Συνταγές Ελληνική Κουζίνα Συναγρίδα ψητή στο φούρνο
Συντάχθηκε απο τον/την captainspices.gr / photo.ab.gr    Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2012 22:47    PDF Εκτύπωση E-mail
Συναγρίδα ψητή στο φούρνο
Συνταγες - Ελληνική Κουζίνα
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2012 23:06 )

συναγρίδα, Πικάντικο, Ψάρι ψητό στο φούρνο, πικάντικο, τουρσί, φούρνος, χόρτα, ψάρι, μπαχαρικά, Πικάντικες, συνταγές, Συνταγές, ζαχαροπλαστικής, Συνταγές, μαγειρικής, διατροφή, Κρητική, γλυκό, κουταλιού, ψήνω, ψήνεται, νοστιμιές, νηστίσιμα, φαγητά, μαγειρευτά, σαλάτα, ψητόβραστά, παραδοσιακές, παράδοση

Συστατικά για 6 μερίδες

• 6 φέτες ψάρι, συναγρίδα ή άλλο
• 6 αγγουράκια τουρσί
• 2 λεμόνια, ο χυμός τους
• 1 κιλό χόρτα ραδίκια ή άλλο
• Αρκετό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά ξίδι
• 3 κουταλιές τριμμένο σέλινο
• 2 κουταλιές τριμμένο μαϊντανό
• 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο
• 2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο σκορδοπίπερο
• Αλάτι


Οδηγίες παρασκευής σε βήματα

1. Πλένουμε τις φέτες του ψαριού, τις στεγνώνουμε να μην έχουν νερά και τις πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά & βότανα.
2. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.
3. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα χόρτα σε αλατόνερο και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Τα περιχύνουμε με λάδι και τον χυμό από το ένα λεμόνι.
4. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα που θα περιχύσουμε το ψάρι: ρίχνουμε στο μπλέντερ τα αγγουράκια τουρσί, τα υπόλοιπα μπαχαρικά & βότανα, το ξίδι και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
5. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις φέτες του ψαριού, όσο ακόμα είναι ζεστές και σερβίρουμε μαζί με τα χόρτα.


Μερικά μυστικά ακόμα

• Εάν θέλετε να δώσετε στην σάλτσα του ψαριού περισσότερο καυτερή γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server