banner122  

dimos_lampis11

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου με έδρα το Σπήλι θα αποτελείται απο τους μέχρι σήμερα δήμους Λάμπης και Φοίνικα.

Ο Δήμος Λάμπης, με έδρα το Σπήλι, χαρίζει ευχαρίστηση σε όποιον αποφασίσει να τον γυρίσει. Το Σπήλι αποτελεί το αστικό κέντρο του δήμου, όπου κανείς μπορεί να βρει τα πάντα, που του είναι απαραίτητα για τις διακοπές του στην περιοχή. Χαρακτηριστική εικόνα του Σπηλίου, το οποίο βρίσκεται χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Κέδρος, οι 25 βρύσες με το σχήμα του κεφαλιού του λιονταριού στην πλατεία του χωριού. Το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο χωριό της περιοχής είναι η Αγία Γαλήνη, όπου το γραφικό τοπίο, το λιμάνι και οι καθαρές παραλίες υπόσχονται μέρες και νύχτες απέραντης ξενοιασιάς. Απέναντι από την Αγία Γαλήνη φαίνονται τα νησάκια Παξιμάδια, ενώ κατά μήκος της ακτής υπάρχουν σπηλιές, που είναι προσβάσιμες μόνο με καραβάκια. Αν και αρκετά μακριά από το αστικό κέντρο του νομού, το Ρέθυμνο, η παραλία του Αγίου Παύλου, στη νότια πλευρά του δήμου Λάμπης, μετά το χωριό Σακτούρια, είναι ίσως μία από τις πιο όμορφες και «παρθένες» παραλίες, αφού λόγω της απόστασης δεν είναι ποτέ γεμάτη από κόσμο. Ανάλογης ομορφιάς και η παραλία των Ακουμίων, γνωστή ως Ακουμιανή ή Πίσω Γυαλιά.

Ο πρώην Δήμος Λάμπης περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα και τους οικισμούς: Αγία Γαλήνη (Αγία γαλήνη, Ξηρόκαμπος), Ακούμια (Ακούμια, Βρύσες, Τριόπετρα), Άρδακτος (Άρδακτος, Αγία Παρασκευή, Ακτούντα, Βάτος), Δρύμισκος, Καρίνες, Κεντροχώρι (Κεντροχώρι, Πλατανές), Κεραμέ (Κεραμέ, Αγαλιανός, Αγία Φωτεινή), Κισσός (Κισσός, Κισσού Κάμπος), Κρύα Βρύση (Νέα Κρύα Βρύση, Κρύα Βρύση), Λαμπινή, Μέλαμπες (Μέλαμπες, Άγιος Γεώργιος), Μιξόρρουμα (Μιξόρρουμα, Αγία Πελαγία, Άνω Μιξόρρουμα, Φραττί), Μουρνέ, Ορνέ, Σακτούρια (Σακτούρια, Άγιος Παύλος, Κάτω Σακτούρια), Σπήλι (Σπήλι, Δαριβιανά) και Παξιμάδια (νησί)


Πρώην Δήμος Φοίνικα

Πλούσιος σε τουριστικά θέρετρα, ο Δήμος Φοίνικα περιλαμβάνει τις ομορφότερες παραλίες του νομού Ρεθύμνης. Η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή είναι αυτή του Πλακιά, στην οποία μπορεί κανείς να βρει ό,τι θέλει και φυσικά να απολαύσει τις απέραντες παραλίες του. Όμως, ό,τι πιο μαγευτικό διαθέτει ο δήμος Φοίνικα δεν είναι τίποτα άλλο από την παραλία, που απλώνεται στην περιοχή κάτω από τη Μονή Πρέβελη! Ένα μικρό φοινικόδασος, που το διαπερνά ο ποταμός Πρέβελη και εκβάλλει στα καταγάλανα νερά της θάλασσας, δίνοντας την αίσθηση ταυτόχρονα του αλμυρού και του γλυκού νερού, που μαγεύει τον λουόμενο. Η περιοχή του δήμου Φοίνικα φημίζεται για το ιδιαίτερα αλμυρό της νερό (έως και 40% περισσότερο αλάτι από άλλες θάλασσες). Συνορεύει με το δήμο Σφακιών, στον οποίο πρόσβαση υπάρχει από την παραλία του Ροδάκινου. Ο δήμος Φοίνικα βρίθει παραλιών, όπως η Σούδα – λίγα χιλιόμετρα μετά τον Πλακιά -, αλλά και τα Σχοινάρια.

Ο πρώην Δήμος Φοίνικα περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα και τους οικισμούς: Σελλιά (Πλακιάς, Σελλιά, Σούδα), Άγιος Βασίλειος, Άγιος Ιωάννης (Άγιος Ιωάννης, Καλή Συκιά, Κάνεβος), Αγκουσελιανά (Αγκουσελιανά, Παλαιόλουτρα), Ασώματος (Ασώματος, Κάτω Μονή Πρέβελη, Πίσω Μονή Πρέβελη), Κοξαρέ (Κοξαρέ, Ατσιπάδες, Κατσαγρίδα, Μπαλέ), Λευκόγεια (Λευκόγεια, Αμμούδι, Γιαννιού, Δαμνόνι, Σχοινάρια), Μαριού (Μαριού, Παλαιά Ταβέρνα), Μύρθιος (Μύρθιος, Καλυψώ, Κάμπος, Κόκκινα Χωράφια, Μυρθιανός Πλακιάς, Φοίνικας), Ροδάκινο (Άνω Ροδάκινο, Κάτω Ροδάκινο, Κόρακας, Πολύριζος).

Εμπλουτίστε
Αν έχετε κείμενα ,ιστορίες ,φωτογραφίες & θέλετε να δημοσιευτούν μπορείτε να τις στείλετε
εδώ.

Φίλτρο Τίτλου     Προβολή # 
1 Μέλαμπες A.C.P. gr | Παράδοση |
2 Σπήλι A.c.p. | TEAM |
 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server