banner122  

Μάθε που ψηφίζεις

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2012 13:56    PDF Εκτύπωση E-mail
Μανώλης Όθωνας:Συναντήσεις διαλόγου στον Άγιο Βασίλη και Αμάρι
Ρέθυμνο Εκλογές - Βουλευτικές Εκλογές 2012
Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2012 22:18 )

Συναντήσεις διαλόγου Μανώλη Όθωνα στον Άγιο Βασίλη και το Αμάρι,Ενημέρωση,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη, Ο Μανώλης Όθωνας βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο Σπήλι και στο Αμάρι στο πλαίσιο των συναντήσεων διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τους πολίτες του Ρεθύμνου. Στην ομιλία του ο Μανώλης Όθωνας μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το πραγματικό ερώτημα των εκλογών

«Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται δεν είναι η έκφραση της διαμαρτυρίας και η εκτόνωση του θυμού. Το σωστό ερώτημα είναι ποια θα είναι η πορεία, η προοπτική και η φυσιογνωμία της πατρίδας μας τα επόμενα χρόνια. Και σε αυτό το ερώτημα πρέπει να δώσουμε τη σωστή απάντηση. Στο ερώτημα δηλαδή ποια είναι η βασική κατεύθυνση που θέλουμε η χώρα να πορευθεί. Αν θα συνεχίσει το δύσκολο, ανηφορικό δρόμο που απομακρύνει τη χώρα από τον γκρεμό ή αν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να στρίψουμε το τιμόνι με την απόφασή μας και τη λαϊκή ετυμηγορία σε μια κατηφορική, φαινομενικά ευκολότερη, αλλά τυφλή πορεία που οδηγεί στον γκρεμό τον οποίο προσπαθούμε με τόσο μεγάλες προσπάθειες να αποφύγουμε.

Κάποιοι καλούν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να πηδήξουν από τον 6ο όροφο είτε για λόγους εθνικής, υποτίθεται, περηφάνιας και αξιοπρέπειας, είτε για λόγους οργής, διαμαρτυρίας, ή απόγνωσης, κλείνοντάς τους το μάτι σαν να τους λένε «πηδήξτε, δεν πειράζει, όλο και κάποιο δίκτυ ασφαλείας θα υπάρχει να μας περιμένει». Εγώ λοιπόν, θέλω να είμαι πάρα πολύ καθαρός απέναντί σας και προς όλον τον κόσμο. Δίκτυ ασφαλείας σ’αυτήν την πτώση που θα ακολουθήσει αυτήν την επιλογή δεν υπάρχει. Κι όποιος θέλει να πηδήξει, ας πηδήξει, μη έχοντας όμως ψευδαισθήσεις για το τι θα τον περιμένε»ι.

Για την πολιτική των κυβερνήσεων των δυόμιση τελευταίων ετών

«Τα τελευταία χρόνια υπήρξε εξ'ανάγκης μια πολιτική που ξέρω και τις αδυναμίες της και τα προβλήματά της και τις ανατροπές που δημιούργησε πράγματι σε κάθε μέση ελληνική οικογένεια. Που εκτίναξε την ανεργία στα ύψη, που αναγκάστηκε να έχει περικοπές μισθών και συντάξεων, ακόμα κι από ανθρώπους που δεν έπρεπε ή δεν είχαν να συνεισφέρουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Είναι όμως, λάθος και είναι ψέμα να ισχυρίζεται κανείς ότι αυτή η πολιτική δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αφού κρατάει την χώρα ζωντανή, μειώνει τα ελλείμματα της χρόνο με τον χρόνο, έδωσε την δυνατότητα να γίνει μια εθελοντική αφαίρεση δημοσίου χρέους, πάνω από 100 δις και αναθεώρησε τους όρους  δανειοδότησης της χώρας κατά τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα να μπορεί  να εξυπηρετεί το χρέος της και παράλληλα εξασφαλίζει τις χρηματοδοτικές  ανάγκες ως το 2014, πράγμα που την άνοιξη του 2010 φαινόταν αδύνατο».

Για το μέλλον της χώρας μας

«Πολλοί ρωτούν τι μας περιμένει; Απαντώ μας περιμένει ακόμα και άλλος  δύσκολος ανηφορικός δρόμος, δρόμος όμως που μας απομακρύνει από το γκρεμό.  Η χώρα έχει δεσμευτεί και έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει, ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει κυρώσει η ελληνική βουλή με αυξημένη πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεσμεύει την χώρα στον βαθμό που οι πολίτες με την ψήφο τους δεν επιλέξουν τον λάθος δρόμο. Και θα μπορεί να επιτυγχάνονται βελτιώσεις, διορθώσεις αυτού του προγράμματος, εάν και μόνο η υλοποίηση του είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική. Γιατί τότε και μόνο τότε θα υπάρχει η διαπραγματευτική δύναμη για να επιτευχθούν αυτές οι θετικές βελτιώσεις και η αναίρεση υπερβολών, αδικιών που και το νέο πρόγραμμα πράγματι περιλαμβάνει.

Όποιος πολιτικός ή όποιο κόμμα κλείσει το μάτι αυτές τις πονηρές μέρες της προεκλογικής περιόδου ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο, απλά για άλλη μια φορά θα χαϊδέψει αυτιά, θα απευθυνθεί στο θυμικό και στο συναίσθημα των πολιτών και όχι στην λογική τους και θα τζογάρει πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη της ύπαρξης και της προοπτικής της πατρίδας μας».


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server