banner122  

Μάθε που ψηφίζεις

Παρασκευή, 04 Μάιος 2012 23:15    PDF Εκτύπωση E-mail
Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή κ.Μανώλη Όθωνα
Ρέθυμνο Εκλογές - Βουλευτικές Εκλογές 2012
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 05 Μάιος 2012 00:27 )

Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή κ.Μανώλη Όθωνα

Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Μανώλη Όθωνα στο RethymnoGuide.gr

Η τροχαία ΒΟΑΚ έγινε πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της θητείας σας. Ποιες είναι οι εκκρεμότητες στο συγκεκριμένο έργο; Αναμένεται να διευθετηθούν μετά τις εκλογές με βάση τις προτεραιότητές σας;
 
 
Η τροχαία ΒΟΑΚ εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του προηγούμενου χρόνου και είχε ως στόχο την διαρκή, συστηματική και εμφανή αστυνόμευση του συγκεκριμένου οδικού άξονα. Ήδη με την έναρξη της τουριστικής περιόδου έχει ολοκληρωθεί ένα πρώτο μεταβατικό και δοκιμαστικό διάστημα λειτουργίας.

Μας δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις όποιες δυσλειτουργίες ή ακόμα και παραλείψεις, ώστε μέσω των απαιτούμενων βελτιώσεων να παραχθεί ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, με γνώμονα πάντα το βέλτιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας για τον οδηγό. Ανεξαρτήτως εκλογών, γνωρίζει ολόκληρη η Ρεθυμνιώτικη κοινωνία, αλλά και η Κρήτη γενικότερα, ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα. Και αποτελεί όρο επιβίωσης.

 Η προσπάθεια λοιπόν, για την αναβάθμισή του, αλλά και για την αρτιότερη λειτουργία της υπηρεσίας της τροχαίας ΒΟΑΚ είναι συνεχής. Γι’αυτό και τα όποια κενά, διοικητικά ή ακόμα και εξοπλισμού θα προσπαθήσουμε να καλυφθούν άμεσα.
   
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 βρίσκουν την κοινή γνώμη ιδιαίτερα προβληματισμένη δεδομένου ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε δύσκολες και καθοριστικές αποφάσεις για τη χώρα με το ανάλογο τίμημα. Η συμμετοχή σας στη κυβέρνηση αυτή ήταν από τη θέση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη . Τι  διαφορετικό  πρέπει να περιμένουν οι πολίτες αν επανεκλεγείτε;
 
Θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι μπορεί οι αποφάσεις να ήταν δύσκολες, αλλά πέρα από καθοριστικές, ήταν πάνω απ’ όλα αναγκαίες. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσει επιτέλους η χώρα να μπει σε τροχιά ανάκαμψης και οι πολίτες να ανασάνουν από τα δυσβάσταχτα βάρη των τελευταίων ετών. 

μέρος του πολιτικού συστήματος που δημιούργησε την κρίση, όπως και οι συνάδελφοί μου που ανήκουν στην ίδια γενιά πολιτικών, σηκώσαμε στις πλάτες μας το βάρος της διαχείρισης αυτής της κρίσης.

Πιστεύω ότι οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών και η σκληρή προσπάθεια των κυβερνήσεων των δυόμιση τελευταίων χρόνων έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συντείνουν στη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και του κλίματος που υπάρχει στη χώρα.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είμαι ταυτόχρονα στην πιο ώριμη, αλλά και παραγωγική ηλικία και με τις μέχρι τώρα εμπειρίες που αποκόμισα, θεωρώ ότι μπορώ να μεγιστοποιήσω την προστιθέμενη αξία για το Ρέθυμνο. Πάντα με συλλογική προσπάθεια και πάντα εμμένοντας στην αρχή της συνεργασίας με τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας.
 
Αναφέρετε χαρακτηριστικά στην επιστολή σας: «κλήθηκα να αναμετρηθώ με αμείλικτα διλήμματα…» «…αναλαμβάνοντας το κόστος επιλογών ακόμη και όταν δεν συμφωνούσα αλλά έκρινα ότι ήταν αναγκαίες». Αν γυρνούσαμε το χρόνο πίσω θα παίρνατε ξανά τις ίδιες αποφάσεις αν δεν συμφωνούσατε με αυτές;

 
Ένιωσα πάρα πολλές φορές να εξαντλούνται τα συναισθηματικά και ψυχικά όρια που κάθε άνθρωπος έχει. Άντεξα όμως, και πήρα το βάρος και την ευθύνη των επιλογών, ακόμα και αυτών που δεν ήμουν σύμφωνος αλλά τις θεώρησα αναγκαίες. Αισθάνομαι δυνατός, αισθάνομαι ότι έκανα  χρήση θετική της εμπιστοσύνης των πολιτών του Ρεθύμνου. Αν είχαμε την πολυτέλεια να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, πιστέψτε με, θα έπρεπε να τον γυρίσουμε πολύ πριν το 2009. Γιατί η κατάσταση που βιώνουμε τα δυόμιση τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα λαθών του παρελθόντος.

 Οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 μηνών κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση, δεν την δημιούργησαν. Βρεθήκαμε ξαφνικά χωρίς χρόνο, χωρίς χρήμα, σε ένα πρωτόγνωρο αδιέξοδο. Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο, δεν υπήρχε εναλλακτική λύση για να μείνει η χώρα όρθια. Άλλωστε δεν έχουμε ακούσει καμία διαφορετική, σοβαρή όμως, πρόταση ως και σήμερα που μιλάμε.

 Οι περισσότερες από τις αποφάσεις που κληθήκαμε να πάρουμε ήταν δύσκολες. Δύσκολες για εμάς που τις πήραμε, δύσκολες για τον κόσμο που τις βιώνει, αλλά κράτησαν την χώρα ζωντανή.

Τέλος, το σύνθημά σας είναι «Δύναμη για το Ρέθυμνο». Η επόμενη μέρα των εκλογών και αν επανεκλεγείτε. Πώς σκοπεύετε να δώσετε «σάρκα και οστά» σε αυτό το σύνθημα; Ποια θα είναι τα πρώτα ζητήματα που θα βρεθούν στην μετεκλογική σας ατζέντα, ώστε να αποκτήσει το Ρέθυμνο αυτά που στερείται;

 
Το  διάστημα που πέρασε, επιτρέψτε μου να πω ότι πετύχαμε πολλά περισσότερα, από όσα η συγκυρία και οι συνθήκες επέτρεπαν για το Ρέθυμνο. Αναφέρθηκα και στον απολογισμό μου σε μια σειρά έργων, μικρών και μεγάλων που ξεκίνησαν ή ξεκινούν. Αυτή είναι η ουσία και της φράσης «Δύναμη για το Ρέθυμνο». Και δεν είναι δύναμη μόνο δική μου, είναι δύναμη συλλογική, όλων των Ρεθυμνιωτών. Αυτή την δύναμη θέλουμε να κάνουμε πιο ισχυρή, να την γιγαντώσουμε για να πετύχουμε με σταθερά βήματα όσα σχεδιάζαμε δυόμιση χρόνια πριν, ακόμα και όσα ίσως θυσιάσαμε για τη σωτηρία της χώρας.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server