banner122  

Μάθε που ψηφίζεις

Παρασκευή, 04 Μάιος 2012 16:52    PDF Εκτύπωση E-mail
Συνέντευξη της υποψηφίας βουλευτή Αγγελικής Παπαδάκη
Βουλευτικές Εκλογές 2012 Ρέθυμνο
Ρέθυμνο Εκλογές - Βουλευτικές Εκλογές 2012
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 04 Μάιος 2012 17:09 )

Συνέντευξη της υποψηφίας βουλευτή Αγγελικής Ευαγ. Βουλευτικές Εκλογές 2012 ΡέθυμνοΠαπαδάκη με την Νέα Δημοκρατία στο Ρέθυμνο στο RethymnoGuide.gr,Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σε Ρέθυμνο και Κρήτηrethymno ekloges, 2012, vouleutikes, oikologoi, prasinoi, kke, syriza, nd, pasok, laos, xrysi, augi, aneksartioti, ellhnes, apotelesmata, pasok, nd, ρεθυμνο, εκλογές, 2012, αποτελεσματα, συνδιασμοί, υποψήφιοι, κκε, λαος, συριζα, πασοκ, νδ, χρυσή, αυγή, οικολογοι, πράσινοι, ανεξάρτητοι, ελληνες

 

 

 

 

 

Συνέντευξη στο RethymnoGuide.gr της υποψηφίας βουλευτή Αγγελικής Ευαγ. Παπαδάκη με την Νέα Δημοκρατία στo Ρέθυμνο 

 

Με γνώμονα ότι ο Α. Σαμαράς κατηγορείται ότι ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο τι έχετε να πείτε στους επικριτές του σχετικά με αυτή του την απόφαση. Παράλληλα, διαβάζοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχουν γίνει εξαγγελίες που προϋποθέτουν ένα αρκετά μεγάλο πακέτο πόρων. Πού θα βρεθούν;

 Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει επαναλάβει πολλές φορές, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση (του Γιώργου Παπανδρέου) έκανε το λά-θος όταν αποφάσισε να πάει τη χώρα σε δημοψήφισμα. Μ’ αυτή του την ενέργεια κατόρθωσε να αναστατώσει ολόκληρο τον κόσμο. Έφερε τα πάνω-κάτω στα χρηματιστήρια και όχι μόνο. Μια του προφορική ενέργεια οδήγησε την Ελλάδα μια ανάσα από την κα-ταστροφή, μπροστά σ’ αυτά τα μεγάλα προβλήματα που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας. Ψηφίσαμε το Μνημόνιο 2, διότι προβλέπει μείωση χρέους και μείωση επιτοκίων, αλλά και το δικαίωμα να ρί-ξει η χώρα κατά 30 χρόνια την υποχρέωσή της να αποπληρώσει τα δάνειά της.

 Ο κ. Σαμαράς έχει υποστηρίξει ότι δικαιώθηκαν όλες του οι προβλέψεις σε σχέση με το Μνημόνιο: «Από την αρχή προειδοποι-ήσε ότι η συνταγή ήταν λάθος και αποδείχθηκε λάθος κι ότι θα βα-θύνει η κρίση και θα μεγαλώσει το χρέος και επιβεβαιώθηκε.

 Με την πολιτική του, ο κ. Σαμαράς, κατόρθωσε να αντιμετω-πιστούν τα εξής προβλήματα : Το χρέος κουρεύτηκε και η Ελλάδα έπαψε να είναι απομονωμένη, ενώ «ήδη έχει διαμηνύσει στους δα-νειστές μας ότι θα ζητήσουμε να υπάρξει ανάκαμψη».

 Όσον αφορά για το πώς θα βρεθούν οι πόροι για το μεγάλο πακέτο, που έχουν εξαγγελθεί από τον πρόεδρο λέω τα εξής:

«Ισοδύναμα μέτρα και περικοπή του σπάταλου κράτους κι ότι η «ανάκαμψη θα προκύψει με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυ-λίων του ΕΣΠΑ που παραμένουν αχρησιμοποίητα και με την εξα-σφάλιση της ρευστότητας στην αγορά. Επίσης με την επιστροφή όσων χρωστά το κράτος στις επιχειρήσεις, με χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, θα ξεκινήσουμε με μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15%».

Στο Ρέθυμνο κι όχι μόνο η οικονομική αποτελμάτωση αποτελεί αδιάψευστη πραγματικότητα. Ποιες είναι οι σκέψεις και η προτάσεις σας για την έξοδο από την ύφεση; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις;

Όντως η οικονομική εξαθλίωση, η αποτελμάτωση είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Η έξοδος από αυτή την δραματική κα-τάσταση δεν είναι εύκολη και απαιτείται σκληρή δουλειά, σύμπνοια και όραμα. Απαιτεί όμως και ομοψυχία και σύμπραξη όλων όσων αγαπούν τη χώρα μας, την Ελλάδα μας. Απαιτείται ένα σοκ ρευ-μεστότητας για να τονωθεί η οικονομία στο Ρέθυμνο και κατ’ επέ-κταση σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια τα έσοδα του Δημοσίου, που στοχεύουμε να αυξηθούν από τη μείωση στις διάφορες σπα-τάλες, που αποτελούν βασική πηγή της αύξησης των εσόδων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, θα ζητήσει την αλλαγή κάποιων επαχθέστατων όρων του μνημονίου. Έχει διαβεβαιώσει την κυρία Μέρκελ ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα προβεί στην συγκρότηση μιας «ελληνο - ευρωπαϊκής αναπτυξιακής τρά-πεζας», στο πρότυπο της γερμανικής KfW, η οποία θα υποστηρί-ζει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Προβλέπεται ότι «Ελλη-νικές και ευρωπαϊκές τράπεζες θα καταβάλουν κεφάλαια στην ανα-πτυξιακή αυτή τράπεζα, ενώ μπορεί να υπάρξει στήριξη και από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ε-πενδύσεων». 

Πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας μια γυναίκα να κατεβαίνει στις εκλογές; Θα θέλατε να εμπνεύσετε και άλλες;

 Όντως δεν είναι εύκολο και μάλιστα απαιτείται κατανόηση στην έκφραση τού θυμού, της οργής και της διαμαρτυρίας από τούς πολίτες. Ας μη ξεχνάμε ότι και οι υποψήφιοι είναι κάποιοι από αυτούς. Όμως, στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες μετά το θυμό και την οργή τους θέλω να πιστεύω, ότι θα αναλάβουν την υποχρέωση τους να σταθούν με υπευθυνότητα στις δύσκολες αυτές καταστάσεις αναγνωρίζοντας ότι, με το θυμό και την οργή καμία χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί. .Όσον αφορά εμένα, είμαι υπέρ κάθε προσπάθειας πού αποσκοπεί στην σωτηρία της χώρας μου και είναι εφικτή κάτω από τις δεδομένες και πολύ δύσκολες συνθήκες.

Με την κίνηση μου αυτή θέλω να στείλω στις γυναίκες κι ένα μήνυ-μα τόλμης. Τολμήστε να θέσετε τις εαυτές σας στη διάθεση της πολιτικής κρίσης, με την προϋπόθεση ότι έχετε την όρεξη, τη γνώ-ση και τη θέληση για προσφορά στο συνάνθρωπό σας.

Ποιες θα είναι οι παρεμβάσεις σας για το νομό Ρέθυμνου αν την 7η Μαίου εκλεγείτε βουλευτής;

Θέλω να ξεκινήσω με μια βασική μου αρχή κι από την οποία την επομένη των εκλογών, εφόσον με στείλει ο Ρεθυμνιώτικος λαός στο κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να παρεκκλίνω : Ο βουλευτής την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα προέρχεται, εί-ναι βουλευτής Ρεθύμνου. Κατά συνέπεια θα ανοίξω τις πολιτικές μου φτερούγες να αγκαλιάσω όλους τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρε-θυμνιώτισσες, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψήφισαν. Δεν χωράνε κομματικές ταμπέλες και αποκλεισμοί. Τα προβλήματα είναι πολ-λά και χρονίζοντα και δεν περισσεύει χρόνος για τέτοιες «πολυτέ-λειες». Οι παρεμβάσεις μου στη βουλή, θέλω να πιστεύω, θα είναι καθοριστικές για την πορεία επίλυσης των τοπικών, αλλά και κατ’ επέκταση των Εθνικών μας προβλημάτων. Πιστεύω, να ανταποκρι-θώ επάξια στις προσδοκίες των συμπολιτών μου και όλων των Ρε-θυμνιωτών. Είναι ένα προσκλητήριο Εθνικής Αναγέννησης κι α-πό αυτό το προσκλητήριο δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς, μα και δεν περισσεύει κανείς. 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server