banner122  

Μάθε που ψηφίζεις

Πέμπτη, 03 Μάιος 2012 15:34    PDF Εκτύπωση E-mail
Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή κ. Παπακωνσταντή
Ρέθυμνο Εκλογές - Βουλευτικές Εκλογές 2012
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 04 Μάιος 2012 14:05 )

Συνέντευξη,ποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  κ. Παπακωνσταντή στο RethymnoGuide.gr,Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ σε Ρέθυμνο και Κρήτηrethymno ekloges, 2012, vouleutikes, oikologoi, prasinoi, kke, syriza, nd, pasok, laos, xrysi, augi, aneksartioti, ellhnes, apotelesmata, pasok, nd, ρεθυμνο, εκλογές, 2012, αποτελεσματα, συνδιασμοί, υποψήφιοι, κκε, λαος, συριζα, πασοκ, νδ, χρυσή, αυγή, οικολογοι, πράσινοι, ανεξάρτητοι, ελληνες,papakonstantis,

Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  κ. Γιώργου Παπακωνσταντή στο RethymnoGuide.gr

Πώς δικαιολογείτε την πολιτική σας επιλογή , να κατέλθετε στις εκλογές με ένα κομματικό σχηματισμό που κατηγορείται ως δήμιος της κοινωνίας στην εποχή μας, έχοντας καταστρατηγήσει κάθε σοσιαλιστική προέλευση του, αν και ακόμη διατείνεται ότι προέρχεται από σοσιαλιστικό μετερίζι;

Ο ίδιος κομματικός σχηματισμός είναι εκείνος που από το 1981, σηματοδότησε την αλλαγή, τον εκσυγχρονισμό, τον εκδημοκρατισμό και την κοινωνική κινητικότητα της Χώρας. Τα τελευταία δύο χρόνια, σήκωσε ολόκληρο το βάρος της παραμονής της χώρας στον πυρήνα του Ευρώ, πληρώνοντας τεράστιο πολιτικό κόστος. Το ότι έγιναν λάθη, παλινωδίες ακόμη και αστοχίες, δεν ακυρώνει την προσπάθεια να παραμείνει η χώρα όρθια, έναντι οποιουδήποτε κομματικού τιμήματος. Η αλλαγή ηγεσίας και ηγετικής ομάδας, προσφέρει την αναγκαία δυναμική για την εξέλιξή του σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.


Ποιες οι προτάσεις σας για το μεταναστευτικό;

Είναι ένα πολύπλοκο θέμα και δεν μπορεί αν λυθεί με κραυγές ή ψιθύρους. Οι μετανάστες δεν είναι ούτε κακοποιοί αλλά ούτε και τουρίστες στη χώρα μας.

Συνοπτικά
1. Να επιδιωχθούν συμφωνίες επανεισδοχής με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες Κυρίως Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές κ.λ.π
2. Να επιδιωχθεί η συμμόρφωση της  Τουρκίας με την πολιτική της Ε.Ε. για να αναγκαστεί να συμβάλλει στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
3. Να βελτιωθεί άμεσα το σύστημα προστασίας από τη λαθρομετανάστευση των συνόρων, με αιτήματα συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε.
4. Να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα και δεν μπορούν να απελαθούν
5. Να γίνει συντομότερη η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων πολιτικού ασύλου
6. Να γίνει περισσότερο ευέλικτη η πολιτική παροχής αδειών παραμονής και εργασίας.

Έχοντας μια καθημερινότητα γεμάτη, αν εκλεγείτε βουλευτής, ποια πόλη θα σας χαίρεται; Τα Χανιά, το Ρέθυμνο ή η Αθήνα;

Φυσικά ο τόπος μου είναι το Ρέθυμνο, αλλά η παρουσία στην Αθήνα εξυπακούεται ότι είναι απαραίτητη.

Ποιες λύσεις προτείνετε για την ανάπτυξη της χώρας μας; Εν ολίγοις πώς και με τι επιχειρήματα θα αντιστρέψετε την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη και πώς θα τους πείσετε να επενδύσουν στη χώρα μας;


Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Εκείνο που άμεσα χρειάζεται είναι να εμπιστευτούμε όλοι τις δυνατότητες του τόπου μας, τις ικανότητες του λαού μας και να ενδυναμώσουμε την επιχειρηματικότητα. Αυτό σημαίνει εξάλειψη της γραφειοκρατίας στις επενδύσεις, ρευστότητα στις τράπεζες, κατάργηση της πολυνομίας και ένα ορθολογικό φορολογικό σύστημα. Χρειάζεται όμως και αλλαγή νοοτροπίας η Επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να δαιμονοποιείται.

Εσείς παίρνετε σύνταξη στα 48. Οι συνομήλικοί μου θα πάρουν;

Εξαναγκάστηκα να παραιτηθώ στα 48, μετά από 30 χρόνια δουλειάς. Δεν ήταν δική μου ελεύθερη επιλογή. Όμως είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις στο συνταξιοδοτικό. Προς το παρόν οι συντάξεις, ακόμη και κουτσουρεμένες έχουν εξασφαλιστεί ελπίζω ότι η οικονομική ανάκαμψη, θα μπορέσει να τις επαναφέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Σίγουρα χρειάζεται να διορθωθούν πολλές αδικίες. 

Αρκετά φαρμακεία στη χώρα ετοιμάζονται να κλείσουν λόγω της διάλυσης των ταμείων. Ποιες οι προτεινόμενες παρεμβάσεις σας και οι λύσεις που προτείνετε;

Ένας από τους λόγους διάλυσης των ταμείων, υπήρξε η αλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη. Ο εξορθολογισμός του συστήματος είναι απαραίτητος, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι αν και υπάρχουν όντως φαρμακεία που δυσκολεύονται, τα προηγούμενα χρόνια έγινε κυριολεκτικά «πάρτι» στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου.

Ένας γονέας είπε: “Θα πάρω το παιδί μου από το σχολείο, θα του κάνω εγώ μάθημα, θα του αγοράσω τα βιβλία και θα το στείλω για σπουδές στο εξωτερικό αφού πουλήσω την περιουσία μου». Θα ήθελα να μου το σχολιάσετε.

Μα το πρόβλημα της Παιδείας είναι το μείζον θέμα σ αυτή τη χώρα. Όμως δεν έχει να κάνει μόνο με πολιτικές αποφάσεις αλλά και με μια ολόκληρη νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ακόμη επηρεάζεται σημαντικά και από την ανομία. Η Παιδεία έχει στην ουσία υποκατασταθεί από την εκπαίδευση και μάλιστα με στρεβλό τρόπο. Στον τομέα αυτό πρέπει να γίνουν οι σημαντικότερες προσπάθειες.


Ποια η άποψη σας για το άνοιγμα των λογαριασμών του εξωτερικού των εν δυνάμει συναδέλφων σας ;

Όλα στο Φως, και για όλους!


Οι προτάσεις σας για την εξυγίανση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.

Στις Ελληνικές φυλακές υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο ως προς τη χωρητικότητα τους σε σχέση με τον αριθμό κρατουμένων όσο και στο πως αυτό αποτυπώνετε στη διαδικασία Σωφρονισμού. Στην ουσία εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στις φυλακές, αυτές αποτελούν «Σχολεία» εγκλήματος. Από την άλλη πλευρά, δεν τηρούνται όπως θα έπρεπε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Χρειάζονται δύο βασικά πράγματα: Εξορθολογισμός και αποτελεσματικότητα του ποινικού συστήματος, ώστε να μην είναι φυλακισμένοι μικροεγκληματίες και να βρίσκονται έξω μεγάλοι «αστέρες» του εγκλήματος και δεύτερο, δημιουργία υποδομών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που υπάρχουν.
 
Κάθε μήνα, πληρώνετε κάποιους πάγιους λογαριασμούς. Νερό, Δεή, Τηλ. ίσως και νοίκι. Άρα ξέρετε τι θα κόψετε και τι θα π(ρ)άψετε. Πώς εξηγείτε ότι οι πολιτικοί μας υποστηρίζουν ότι δεν ήξεραν τους «πάγιους» λογαριασμούς της χωράς μας.

Η λειτουργία του κράτους όπως ξέρετε είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκη, όμως είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έγινε νοικοκυρεμένη διαχείριση. Ότι και να πιστέψει κανείς ότι δηλαδή είτε δεν ήξεραν είτε ήξεραν και δεν είπαν την αλήθεια, αυτό αποτελεί μια μεγάλη αποτυχία του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Είναι ευνόητο ότι είναι απαραίτητη η αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέους και αξιόπιστους θεσμούς. Οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν ξανά την πολιτική. Είναι δύσκολο αλλά είναι αναγκαίο. Αυτό νομίζω αποτελεί τη νέα πρόκληση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server