banner122  
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 15:27    PDF Εκτύπωση E-mail
Ωνάσειο: Δωρεάν εξετάσεις την Κυριακή για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Νεα - Υγεία
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 18:28 )

Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς,Ωνάσειο: Δωρεάν εξετάσεις την Κυριακή για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,υγεία, οργανισμός, γρίπη, βιταμίνες, φάρμακα, διάγνωση, ασθένεια, καρδιά, ψυχολογία, ιατρική, καρκίνος, λοιμώξεις, αίμα, κάπνισμα, διάγνωση, νοσήματα, astheneia, kardia, psixologia, iatrikh, karkinow, loimokseis, aima, kapnisma, diagnwsh, farmaka, griph, vitamines,organismos, ygeiaΜε δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο, αλλά και μειωμένες τιμές στις αιματολογικές εξετάσεις συμμετέχει και φέτος το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιά, η οποία εορτάζεται την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά οι δράσεις του ΩΚΚ:

1. Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score). Στην είσοδο του Νοσοκομείου ο ενδιαφερόμενος πολίτης ή επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα για απολύτως δωρεάν λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης & της χοληστερόλης καθώς και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών των ενδιαφερομένων στους οποίους θα δίνονται ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίες διατροφής. Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα προσδιορίζεται ο πιθανός καρδιαγγειακός κίνδυνος σε διάγραμμα με στήλες. Η δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων ξεκίνησε ήδη στις 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου 2012. Γίνεται από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 08:00 έως τις 14:30.

2. Ιατρική επίσκεψη στα Εξωτερικά Ιατρεία και διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων. Το πακέτο των βιοχημικών εξετάσεων περιλαμβάνει (γενική αίματος, σάκχαρο, χοληστερίνη, χοληστερόλη HDL & LDL, τριγλυκερίδια αίματος, προσδιορισμό κρεατινίνης, ουρία αίματος). Επιπρόσθετα γίνεται ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εκτίμηση.

Για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ η προσφορά περιλαμβάνει τη δωρεάν εξέταση από ιατρό, τη συνταγογράφηση των εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς την πληρωμή συμμετοχής από τον ασφαλισμένο

Για τους μη ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ, η τιμή προσφοράς είναι 50€ από 208€, γίνεται έκπτωση 76%.

Σε περίπτωση που ο πολίτης επιθυμεί να υποβληθεί σε ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εξέταση θα πρέπει να κλείσει ραντεβού στο τηλέφωνο 210 94 93 933 ώστε προσερχόμενος στα Εξωτερικά Ιατρεία για τις βιοχημικές εξετάσεις να έχει ήδη προγραμματίσει την εξέταση από τον γιατρό για την ίδια ημέρα.

3. Δωρεάν κλινική αξιολόγηση και διενέργεια υπερήχων καρδιάς σε παιδιά μόνο μετά από ραντεβού από Δευτέρα 10 έως και Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012. Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον προγραμματισμό των εξετάσεων: 210 94 93 933.

4. Ομιλίες Ιατρών Καρδιολόγων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας (Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Αργυρούπολη, Άλιμο, Ελληνικό και Γλυφάδα)

Οι μαθητές και οι καθηγητές θα ενημερωθούν για την σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος του 2011, οι ιατροί του ΩΚΚ είχαν μιλήσει για την αναγκαιότητα της πρόληψης σε 971 παιδιά.

5. Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΒΚΑΑ) στους Καθηγητές των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας. Η εκπαίδευση γίνεται από εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσηλευτές στους χώρους του ΩΚΚ.

Φέτος οι δράσεις του ΩΚΚ εμπλουτίζονται με τη συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και με τον Δήμο Πειραιά ενώ γίνονται συζητήσεις και με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

«Η θερμή ανταπόκριση του κοινού στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς το 2011, δίνει τον βηματισμό στο Πρόγραμμα Δράσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα, 2.350 άτομα ανταποκρίθηκαν πέρυσι στην πρόσκληση για δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score) και στο 50% των ατόμων συστήθηκε περαιτέρω έλεγχος. «Επειδή διαβλέπουμε ότι και φέτος, η ανταπόκριση του κοινού θα είναι μεγάλη, έχουμε οργανώσει Πρόγραμμα Δράσεων το οποίο πιστεύουμε ότι θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών», εξήγησε ο Πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Καθηγητής κ. Ιωάννης Λεκάκης σε Συνέντευξη Τύπου.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server