banner122  
Κυριακή, 29 Ιούλιος 2012 18:35    PDF Εκτύπωση E-mail
Το Φαγητό και το αλκοόλ αυξάνουν τους πνιγμούς!
Νεα - Υγεία

Φαγητό και αλκοόλ αυξάνουν τους πνιγμούς,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,υγεία, οργανισμός, γρίπη, βιταμίνες, φάρμακα, διάγνωση, ασθένεια, καρδιά, ψυχολογία, ιατρική, καρκίνος, λοιμώξεις, αίμα, κάπνισμα, διάγνωση, νοσήματα, astheneia, kardia, psixologia, iatrikh, karkinow, loimokseis, aima, kapnisma, diagnwsh, farmaka, griph, vitamines,organismos, ygeiΚανόνες από το Λιμενικό Σώμα για να μην γίνει το κολύμπι μας στη θάλασσα μία δυσάρεστη εμπειρία Η μη τήρηση των πιο απλών οδηγιών για ασφαλή κολύμβηση, είναι όπως όλα δείχνουν, η καθοριστική αιτία για τον υψηλό αριθμό πνιγμών λουόμενων, που καταγράφεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Εφέτος, όλο τον Ιούνιο και το πρώτο 15θήμερο του Ιουλίου, οι πνιγμοί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος, ανέρχονται σε 93 και κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Από τις πιο συνήθεις αιτίες, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, αρχιπλοίαρχος, κλαδάρχης Αστυνομίας και Τάξης του Λιμενικού Σώματος, παραμένουν η κατανάλωση φαγητού, η κολύμβηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η απρόσεκτη κολύμβηση σε θάλασσες άγνωστες και η υπερεκτίμηση των δυνάμεών μας, όταν για παράδειγμα διανύουμε κολυμπώντας μεγάλες αποστάσεις χωρίς να υπολογίζουμε την κόπωση και τις αντοχές μας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι, που έχουν συνήθως προβλήματα υγείας, δεν πρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα χωρίς συνοδό. Πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιος κοντά τους, ο οποίος σε περίπτωση ανάγκης θα μπορέσει να τους βοηθήσει ή να καλέσει σε βοήθεια.

Ο κ. Σταυριδόπουλος στέκεται ιδιαίτερα στην επαφή των μικρών παιδιών με τη θάλασσα και χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι πολλοί γονείς στις παραλίες τώρα το καλοκαίρι, τα αφήνουν μόνα τους, χωρίς καμία επίβλεψη, μέσα ή κοντά στο νερό. Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στις συμβουλές - οδηγίες προς τους λουόμενους από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ένα παιδί μπορεί να πνιγεί σε λιγότερο από μια ίντσα νερό και μάλιστα, σε χρόνο τόσο λίγο όσο είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να απαντήσει κάποιος στο τηλέφωνο.

Οι εικόνες από τις παραλίες της Ελλάδας επιβεβαιώνουν την αμέλεια που δείχνουν νέοι και μεγαλύτεροι στις οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης. Ο ναυαγοσώστης Βαγγέλης Ροντογιάννης που εργάζεται σε παραλία της Αττικής, κάνει λόγο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για ηλικιωμένους που τρώνε λίγο πριν μπουν στο νερό, αλλά και για μαμάδες που ταΐζουν τα παιδιά τους ενώ βρίσκονται μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τον κ. Ροντογιάννη, υπάρχουν και περιστατικά ανθρώπων που λιποθύμησαν στη θάλασσα επειδή ήταν νηστικοί, ή έκαναν εξαντλητικές δίαιτες.

Σύμφωνα με γιατρούς που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή, επειδή διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στη θάλασσα, τα παιδιά έως 5 χρόνων και οι των 65 ετών και άνω. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα ένα πρόβλημα που θα προκύψει, να αντιδράσουν και να προλάβουν το χειρότερο.

Περισσότερο ευάλωτοι στους κινδύνους που κρύβει η θάλασσα είναι επίσης άνθρωποι με προβλήματα υγείας, όπως παθολογικά ή κινητικά.

«Ζούμε στη θάλασσα. Πρέπει να είμαστε εξοικειωμένοι μαζί της, να γνωρίζουμε μπάνιο. Αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να γνωρίζουμε και τους κινδύνους που υπάρχουν και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε» επισημαίνει ο κλαδάρχης Αστυνομίας και Τάξης του Λιμενικού Σώματος, και υπογραμμίζει τη σημασία να επιδεικνύουμε «υπευθυνότητα όχι μόνο για εμάς αλλά και για την παρέα μας». Την ανάγκη να έχουμε υπεύθυνη συμπεριφορά και να αντιδρούμε, όταν κάποιος δίπλα μας στην παραλία προβαίνει σε επικίνδυνες για τη ζωή του ενέργειες, υπογραμμίζει και ο κ. Ροντογιάννης, καλώντας επίσης τους λουόμενους να μη ντρέπονται να ενημερώνουν τους ναυαγοσώστες όταν νιώθουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Μια ζάλη ή μια κράμπα μπορεί να οδηγήσουν σε πνιγμό.

Οι θάλασσες της Ελλάδας είναι μαγευτικές, το καλοκαιρινό μπάνιο μια ξεχωριστή απόλαυση προσιτή σε όλους. Χρειάζεται όμως, σωστή ενημέρωση για τους κινδύνους και αυστηρή τήρηση των οδηγιών ασφαλούς κολύμβησης.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server