banner122  
Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2012 17:47    PDF Εκτύπωση E-mail
Γονίδια εμπλέκονται στην υπερκινητικότητα των παιδιών
Νεα - Υγεία

Γονίδια εμπλέκονται στην υπερκινητικότητα των παιδιών,υγεία, οργανισμός, γρίπη, βιταμίνες, φάρμακα, διάγνωση, ασθένεια, καρδιά, ψυχολογία, ιατρική, καρκίνος, λοιμώξεις, αίμα, κάπνισμα, διάγνωση, νοσήματα, astheneia, kardia, psixologia, iatrikh, karkinow, loimokseis, aima, kapnisma, diagnwsh, farmaka, griph, vitamines,organismos, ygeiaΣύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαν από μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, φαίνεται ότι η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ-ADHD), από την οποία πάσχουν αρκετά παιδιά, έχει γενετική αιτία και διαφαίνεται για πρώτη φορά ότι η πάθηση αποτελεί εγκεφαλικό πρόβλημα με γενετική αιτιολογία, όπως ο αυτισμός, και δεν πρέπει να αποδίδεται σε λάθη ανατροφής των γονέων.

Η μελέτη, υπό την καθηγήτρια παιδοψυχιατρικής Ανίτα Θάπαρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κάρντιφ της Ουαλίας, που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό ''The Lancet'', ανέλυσε το γενετικό «χάρτη» άνω των 1.400 παιδιών (από αυτά τα 366 με ΔΕΠΥ). Συμπέρανε ότι όσα παιδιά παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη διαταραχή έχουν περισσότερες πιθανότητες, σε σχέση με τα άλλα παιδιά, να εμφανίζουν στο DNA τους συγκεκριμένα τμήματα του γενετικού κώδικα (κυρίως τις λεγόμενες «παραλλαγές αριθμού αντιγράφων» ή CNV) που λείπουν ή που υπάρχουν δύο φορές.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η μελέτη τους έρχεται να διαλύσει το μύθο ότι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας των παιδιών προκαλείται από κακή ανατροφή ή από κακή διατροφή, πολύ υψηλή σε σάκχαρα. Όπως δήλωσε η Θάπαρ, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η ΔΕΠΥ οφείλεται σε γενετικά αίτια και ότι οι εγκέφαλοι των παιδιών με αυτή τη διαταραχή αναπτύσσονται διαφορετικά από εκείνους των άλλων παιδιών. Έτσι, η γενετική αιτιολογία της διαταραχής, σημαίνει ότι οι γονείς των παιδιών με ΔΕΠΥ δεν θα πρέπει πλέον να στιγματίζονται ως «κακοί».

Η ΔΕΠΥ -η οποία, για άγνωστους λόγους, συναντάται πιο συχνά στα αγόρια παρά στα κορίτσια- είναι μια από τις πιο κοινές παιδικές νοητικές διαταραχές, εκτιμάται ότι υπάρχει στο 3% έως 5% των παιδιών διεθνώς και συχνά εμφανίζεται να είναι κληρονομική. Τα πάσχοντα παιδιά είναι υπερβολικά ανήσυχα, παρορμητικά και η προσοχή τους αποσπάται εύκολα, με συνέπεια να δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν και έτσι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχολείο και στο σπίτι τους. Δεν έχει βρεθεί θεραπεία μέχρι σήμερα, ενώ τα συμπτώματα μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο μέσα από ένα συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και ψυχολογικής συμπεριφορικής θεραπείας.

Εκατομμύρια παιδιά και πιο μεγάλοι σε όλο τον κόσμο παίρνουν διάφορα φάρμακα για τη ΔΕΠΥ. Οι βρετανοί ερευνητές δήλωσαν ότι τα πορίσματά τους θα βοηθήσουν στην κατανόηση της βιολογικής βάσης της ΔΕΠΥ και θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάπτυξη νέων πιο αποτελεσματικών φαρμακευτικών θεραπειών στο μέλλον. Προειδοποίησαν, όμως, ότι θα χρειαστεί ακόμα πολύς χρόνος μέχρι να κατανοηθεί πλήρως η διαταραχή και να βρεθεί θεραπεία γι' αυτήν.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server