banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τρίτη, 17 Απρίλιος 2012 10:48    PDF Εκτύπωση E-mail
Aφισορύπανση της πόλης (και όχι μόνον)
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 17 Απρίλιος 2012 16:29 )

Aφισορύπανση της πόλης (και όχι μόνον),δήμος,για τον δήμο δημότες,ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΙΝΟΣ,ΑΦΙΣΣΕΣ,ΑΦΙΣΕΣ,ΤΟΙΧΟΙ,ΠΟΡΤΕΣ,Ενημέρωση,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,Ανέκαθεν η αφισορύπανση ήταν ένα πρόβλημα που προσέβαλλε ,και προσβάλλει, την εικόνα της πόλης και του δήμου γενικότερα.

Ο δήμος επί πολλά χρόνια, το μόνο που κάνει, είναι να ακολουθεί με συνέπεια την «γνωστή» λειτουργική των «απειλών», των συσκέψεων, των αποφάσεων, των επι τροπών, των «προστίμων» κλπ!

Σήμερα, οπότε λόγω της οικονομικής κρίσης πολλά καταστήματα «έκλεισαν», αυτή η απαράδεκτη εικόνα της αφισορύπανσης έχει «εισβάλλει» ακόμη και στους κεντρικό τερους εμπορικούς δρόμους της πόλης, με συνέπεια το «γνωστό» πρόβλημα να έχει πλέον υπερβεί τα οποιαδήποτε όρια ανοχής !

Η αισθητική της πόλης δεν περιορίζεται στα πλακόστρωτα και στους ποδηλατόδρο μους, αλλά ,κυρίως, στην συνολική εικόνα της πόλης και του δήμου γενικότερα.
Η δημοτική αρχή, και η παρούσα όπως οι προγενέστερες, έκανε τις «συσκέψεις» της,{ βλέπε τοπικό τύπο της 16.9.11}, εξαπόλυσε τις «απειλές» της {βλέπε, ομοίως, τοπικό τύπο 16.9.11}, «έφερε» στο ΔΣ κάποιες επιβολές προστίμων τις οποίες μετά «απέσυρε» λόγω αμφιβολιών κλπ{ βλέπε πχ, ΔΣ της 15.3.10 ,της 14.7.10 κλπ}, «κατέγραψε» με δηλώσεις της την «θλιβερή εικόνα της πόλης» λόγω της αφισορύ πανσης και ξεκαθάρισε πώς δεν θα χαρισθεί σε κανένα{ βλέπε τοπικό τύπο της 16.4.11},και μετά πήγε «να ξεκουρασθεί» ήρεμη πώς έκανε όσα έπρεπε να κάνει!

 Το αποτέλεσμα είναι αυτό που προσβάλλει τα μάτια μας, καθημερινά σε κάθε βιτρίνα κλειστού μαγαζιού, σε κάθε κολώνα και δένδρο της πόλης ,σε κάθε κλειστό περίπτερο κλπ.

 Η γνωστή συνταγή του «μια από τα ίδια», πού έχουμε συνηθίσει στον δήμο μας!

 Η πρόταση μας ,εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου ,που ήδη ξεκίνησε, είναι απλά και … ρεαλιστική!

Αφου ο δήμος  «δεν θέλει», { αυτό αποδεικνύει η μέχρι σήμερα «πολιτική» του!}, να προλάβει την αφισορύπανση,{ που θα το πετύχαινε ,αναμφισβήτητα, αν ο κάθε αφισορυπαντής γνώριζε πώς θα έχει συνέπειες η ενέργεια του}, ας την …. ακολουθήσει! Δηλαδή ας οργανώσει ένα συνεργείο ,που καθημερινά θα αποαφισορυ παίνει την πόλη, καθαρίζοντας τις αφίσες από όπου έχουν αναρτηθεί!

 Οσον αφορά …στα έξοδα του συνεργείου αυτού, θα προτείναμε στον δήμο αυτό το συνεργείο να είναι …αυτοχρηματοδοτούμενο! Τουτέστιν να επιβάλλει έστω ένα πρόστιμο ,( τα σχετικά πρόστιμα είναι… τσουχτερού ύψους!), κατά διαστήματα, για να … καλύπτεται η δαπάνη λειτουργίας του!
Να σοβαρευτούμε όμως!

 Ολοι αναγνωρίζουμε, (τοπικός τύπος, η ίδια η παρούσα δημοτική αρχή, εμείς που «σηκώνουμε» το πρόβλημα, κλπ ) ότι η αφισορύπανση είναι μια απαράδεκτη ,μια θλιβερή εικόνα ,( χαρακτηρισμοί δικοί σας, με τους οποίους συμφωνούμε!),για την πόλη( και όχι μόνον) μας.

 Αρα υποχρεούμαστε να την αντιμετωπίσουμε και (γιατί όχι!) να την εξαλείψουμε.

 Ζητούμε λοιπόν από την δημοτική αρχή:

   α/ να μας ενημερώσετε ποιο πρόγραμμα έχει ,( αν έχει!),για ουσιαστικές δράσεις, και αποτελέσματα, σύμφωνα με τις υπαρκτές δραστικές  δυνατότητες του δήμου.
   β/ ποιο χρονοδιάγραμμα είχαν ,και έχουν ,αυτές οι προγραμματικές θέσεις.
   γ/ πόσα και ποια πρόστιμα έχουν ποτέ επιβληθεί για αφισορύπανση από τον δήμο, πόσα και ποια πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί, πόσα και ποια πρόστιμα έχουν εισπραχθεί!
   δ/ πότε θα ασχοληθεί το δημοτικό συμβούλιο ,ουσιαστικά και αποφασιστικά, με την αφισορύπανση, τα προβλεπόμενα πρόστιμα ,κλπ συνέπειες για τους αφισορυπαντές.
Επειδή η μέχρι σήμερα «εμπειρία» από την «τύχη» των γραπτών αιτήσεων και των γραπτών προτάσεων μας, είναι «γνωστή»  ( με ελάχιστες εξαιρέσεις!), παρακαλούμε την Γενική Γραμματέα του δήμου, για την νόμιμη ( όπως η νομοθεσία επιβάλλει!) ανταπόκριση των δημοτικών υπηρεσιών στα ζητούμενα ενημερωτικά στοιχεία.
Με τιμή
Ο αιτών

Νίκος Νίνος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΑΓΗ


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server