banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2012 13:26    PDF Εκτύπωση E-mail
Νίκος Νίνος: Κυψέλη ιδεών ,στον δήμο Ρεθύμνου
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2012 14:47 )

Kύριε Πρόεδρε

Είναι γνωστό ,ότι όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην αναζήτηση, εξεύρεση και αξιοποίηση πρωτότυπων ιδεών , που θα βελτιώσουν τα παραγωγικά τους δεδομένα.


Είναι ,επίσης, γνωστό ότι πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, εξειδικεύονται και προσανατολίζονται στην αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών και προτάσεων.
Με αυτές τις εισαγωγικές αναφορές μας θέλουμε να αποδείξουμε την τεράστια σημασία που έχουν «οι ιδέες», και να τεκμηριώσουμε την υπάρχουσα ωφέλεια ,για τον δήμο μας, από μια στροφή του ενδιαφέροντος μας προς την εξεύρεση, την καταγραφή και αξιοποίηση των διαφόρων υπαρκτών ιδεών και προτάσεων.

Πιστεύουμε ,’ότι υπάρχει ένας απέραντος ορίζοντας αισιοδοξίας από αυτήν την στροφή του δήμου μας.
Είναι αυτονόητη η άποψη ,ότι οι πολλοί μπορούν να έχουν ένα περισσότερο πλούτο εναλλακτικών προτάσεων για το κάθε θέμα.


Στον δήμο μας, και όχι μόνον, υπάρχουν πολλοί πολίτες ,που αν τους «πλησιάζαμε» με εφικτούς και παραγωγικούς τρόπους, θα μπορούσαν να μας παράσχουν μια πληθώρα σωστών και ουσιαστικών προτάσεων για τα πολλά και ποικίλα θέματα του δήμου μας.


Θεωρούμε άλλωστε, πως υπάρχει ένα τεράστιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό ανάμεσα στους πολίτες, το οποίο θάπρεπε να αξιοποιήσουμε ,με όλους τους πρόσφορους τρόπους, στη δημοτική μας προσπάθεια για ένα καλλίτερο μέλλον στον τόπο μας.


Επιπρόσθετα ,πάντα πιστεύαμε και πιστεύουμε στην τεράστια σημασία της συνεργασίας του δήμου με τους πολίτες, και της συμμετοχής των πολιτών στην δημοτική προσπάθεια.
Σήμερα, με το τεράστιο ‘απλωμα της τεχνολογίας της επικοινωνίας, αυτή η συνεργασία είναι πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο προσιτή για όλους τους πολίτες και για το δημοτικό σύστημα.


Σε άλλες περιοχές, ήδη έχει τεθεί μια τέτοια προσπάθεια αναζήτησης- καταγραφής των υπαρχουσών ιδεών, δηλαδή η δημιουργία μιας «δεξαμενής ιδεών» όπου κάθε πολίτης μπορεί να «ρίξει» την πρόταση του.

Η παρούσα πρόταση μας, τίθεται προς την κατωτέρω προτεινόμενη διαδικασία :

 

1/ να αναγνωρίσουμε την χρησιμότητα, αλλά και αναγκαιότητα, στροφής του δήμου μας προς όλους τους πολίτες, με την τεθείσα έννοια της συλλογής όλων των προτάσεων κλπ ιδεών τους.


2/ να συστήσουμε-δημιουργήσουμε στον δήμο μας, γραφείο «δεξαμενής ιδεών», που να στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό για την σωστή διεκπεραίωση της προτεινόμενης επιδίωξης-προσπάθειας του δήμου.


3/ να οργανώσουμε αναλυτικό θεματολόγιο δημοτικών θεμάτων, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου μας, και το οποίο θα αποτελέσει την «κυψέλη» όπου θα μπορούν να καταθέσουν ( ανά στοιχείο του θεματολογίου) τις ιδέες κλπ οι πολίτες.


4/ να αναθέσουμε στο γραφείο που θα συστήσουμε, την εργασία αναζήτησης στο διαδίκτυο οποιασδήποτε πρότασης κλπ που υπάρχει καταγεγραμμένη και την «αντιγραφή» της στο αντίστοιχο στοιχείο του ανωτέρω θεματολογίου.


5/ να αναθέσουμε σε ένα πολιτικό όργανο του δήμου, (που θα καταλήξουμε μέσα από σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο κλπ), την μελέτη των στοιχείων της ανοιχθείσης «κυψέλης» και να συνθέσουμε την διαδικασία αξιοποίησης τους.


Είναι αυτονόητο ,ότι αυτή η διαδικασία θα είναι αέναη και μονίμως ενεργή!


Προφανώς, ο δήμος μας ,αν και εφ όσον προχωρήσει στην υλοποίηση-αξιοποίηση της παρούσης πρότασης, θα πρέπει να την δημοσιοποιήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να ενημερωθούν όλοι για την ύπαρξη της διαδικασίας και για τις δυνατότητες ενεργούς συμμετοχής τους σε αυτήν.


Επίσης, όλη αυτή η διαδικασία θα είναι υπό συνεχή βελτίωση μέσα από μια εντεταμένη δημοτική προσπάθεια να συλλέξει κάθε «ικμάδα» υπάρχουσας ιδέας και άποψης.

Κατά την συζήτηση της παρούσης πρότασης στο δημοτικό συμβούλιο μπορούμε να εξειδικεύσουμε τις παραμέτρους της με περισσότερη ανάλυση και τεκμηρίωση.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και την υλοποίηση των ζητουμένων ενεργειών σας.
Με τιμή

 


Νίκος Νίνος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server