banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011 18:27    PDF Εκτύπωση E-mail
Βολές Νίκου Νίνου κατά του Γενικόυ Γραμματέα Ναυτιλία
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2011 18:40 )

Βολές,Νίκου,Νινου,Γενικόυ Γραμματέα,Ναυτιλία,Ρεθύμνου,κα;ραβι.ρεθυμνο,Ρέθυμνο Κρήτης λιμανι,ρετηυμνο,LIMANI,MARINA,ΜΑΡΙΝΑ,Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press, Πριν λίγες μέρες βρέθηκε στο Ρέθυμνο, εκπροσωπώντας την ,τότε, κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, συμπολίτης, κ Λίτινας, ο οποίος με τις δηλώσεις του, προσέθεσε μια ακόμη «κοροϊδία», στις τόσες άλλες προγενέστερες από τους αρμοδίους στο θέμα της ικανοποίησης ,(επί τέλους!) του δίκαιου ,λογικού και ουσιαστικού αιτήματος μας για «πλοίο στο λιμάνι του Ρεθύμνου»!

Μας είπε ο κ Λίτινας:
 
  α/ Στο Ρέθυμνο, πρέπει να έρθει πλοίο αντάξιο με των γειτονικών νομών, αλλιώς δεν θα το προτιμά ο κόσμος!
Σχόλιο μας : Συμφωνούμε, και ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του κ Γενικού.

   β/  Γίνονται προσπάθειες .
Σχόλιο μας: Από ποιους ,πλήν της γνωστής τοπικής επιδίωξης (ο  ναυτιλιακός συνεταιρισμός);  Από όλους τους αρμόδιους κρατικούς κλπ φορείς ( μεταξύ αυτών και η υπηρεσία της οποίας προίσταται), και φυσικά πρόσωπα, ποιά ουσιαστική  ( εκτός από … συσκέψεις) προσπάθεια έχει γίνει; Καμμιά!!!

 

γ/ Το πρώτο καλό βήμα ,για να έρθει πλοίο είναι να γίνει το λιμάνι, να επεκταθεί ο μώλος.
Σχόλιο μας : Ποιος μώλος θα επεκταθεί;
Ο υπήνεμος ; Μα αυτός δεν έχει καμιά σχέση με την ακτοπλοία!
Ο προσήνεμος; Mα αυτός δεν επεκτείνεται! Απλά διαπλατύνεται ,κατά ένα τμήμα του, για να δεχτεί το κρουαζιερόπλοιο, δηλ και αυτή η διαπλάτυνση,(όχι επέκταση!), δεν έχει σχέση με την ακτοπλοία!
  

 δ/  Όπως είναι τα δεδομένα του λιμανιού, αν δρομολογηθεί πλοίο, αυτό θα είναι μικρό, δεν θα αντιστοιχεί με τα άλλα, και είναι πρόβλημα.

Σχόλιο μας : Δηλαδή ,το πρόβλημα μας δεν είναι το «αν θάρθει κατάλληλο πλοίο» αλλά το «αν θα αποκτήσουμε λιμάνι, για να μπορεί νάρθει πλοίο σαν τα ταχύπλοα των διπλανών λιμανιών»!!!
Και, επειδή περπατεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ της διαπλάτυνσης του προσήνεμου μώλου
( για το κρουαζιερόπλοιο), «πάρτε» μια «ελπίδα» και… χειροκροτείστε μας!
……….
Εχουμε «μάθει» τους πολιτικούς, να μας έρχονται, να μας λένε άκριτα ό,τι θέλουν, να μας «κοροϊδεύουν» και να τους …. ευχαριστούμε και να τους χειροκροτούμε!
Για να το «καταλάβουμε» καλά, τι μας είπε ο κ Λίτινας:
Πλοίο, ( και εννοεί ,μόνον, πλοίο «παλάτι» όπως στο Ηράκλειο), θα περιμένετε , όταν επεκταθεί ο μώλος ( που , όμως, δεν επεκτείνεται κανένας μώλος !), γιατί αλλιώς δεν «μας χαραμίζει» για άλλης «κατηγορίας» πλοίο!


Και άντε ,να επεκτείναμε τον μώλο ( ποιο μώλο δεν μας είπε!), είναι βέβαιος ,ότι θα μας περιμένουν όλοι οι ακτοπλόοι με τα «παλάτια» τους, και θα διαγκωνισθούν για να τα δρομολογήσουν στην «γραμμή» μας!
Ας σταματήσει κάποτε αυτή η λειτουργική, αυτός ο τρόπος «αντιμετώπισης» των προβλημάτων του τόπου μας!
Το Ρέθυμνο δεν ζήτησε πλοία-«παλάτια», γιατί είναι προσγειωμένο και «ξέρει» τι ζητά.
Ένα πλοίο της κατηγορίας του «Πρέβελη» σκέπτεται, και με αυτό «κάνει τη δουλειά» του!
Αν μπορεί να βοηθήσει και «να κάνει κάτι» ας το κάνει ,τόσο  ο κ Λίτινας  όσο και οποιοσδήποτε άλλος αρμόδιος ή απλά  φίλος του Ρεθύμνου.
Και ο κ Λίτινας, εκ της θεσμικής θέσης του, θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά.
Οι  «παχειές» κουβέντες, και οι «παχυλές» κιρκικές  υποσχέσεις ,σίγουρα «αρέσουν» στα «αυτιά» μας, όμως είναι απλά «ωραία όνειρα» που δεν βελτιώνουν ,σε τίποτα και καθόλου, την καθημερινότητα και τα προβλήματα μας.

Το Ρέθυμνο ,ξέρει τι θέλει και αυτό ζητά!

Δεν είναι θετικό, να μας δημιουργείται οποιαδήποτε, και οποθενδήποτε ,«σύγχιση» που η μόνη συνέπεια της,

είναι να μην γίνεται τίποτα!

Βολές,Νίκου,Νινου,Γενικόυ Γραμματέα,Ναυτιλία,Ρεθύμνου,κα;ραβι.ρεθυμνο,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press, 17-11-2011  Νίκος Νίνος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Ρεθύμνου 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server