banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 12:51    PDF Εκτύπωση E-mail
Δήλωση κ.Νίνου για το ωράριο μουσικής στα καταστήματα του Ρεθύμνου
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 18:00 )

Ρέθυμνο, Κρήτης, Ενημερωτική, πύλη, ρεθυμνο, νομού ρεθύμνου, κρήτης, Ειδήσεις, Νέα, Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου, χανίων, ηρακλείου, τοπικά, rethymno, kriti, enhmerwsh, topika, rethimno, rethimnou, eishseis, nea, epikaira, ρεπορτάζ, reportaz, ρεθυμνιωτών, rethimniwtwn

"Εχουν ειπωθεί πολλά και διάφορα ,( με σημαντικές ,ανακρίβειες), όσον αφορά στην χρήση μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος!

Η αλήθεια, επί του θέματος έχει τα εξής ,νομικά δεδομένα:

 1/ η άδεια μουσικής μπορεί να ληφθεί από οποιοδήποτε κατάστημα.

Μοναδικό απαιτούμενο ( από όλο το νομικό πλαίσιο), είναι η μη όχληση κατοίκων κλπ
Συνεπώς ,το μοναδικό στοιχείο πάνω στο οποίο «κτίζεται» η άδεια μουσικής ,τα ωράρια της κλπ, είναι η μη όχληση !
Αυτή η «μη όχληση» αναφέρεται σε ένα «κόκκινο» όριο, των επιτρεπόμενων ντεσιμπέλ!

   2/ κανείς δεν επιτρέπεται να έχει μουσική,( οποιαδήποτε ώρα!), αν δεν έχει άδεια μουσικής![ το ραδιόφωνο και η τηλεόραση, στο κατάστημα, δεν χρειάζονται άδεια]

   3/ Κατ αρχήν, η μουσική απαγορεύεται τις ώρες κοινής ησυχίας. Μπορεί όμως ,με κανονιστική απόφαση του οικείου δήμου, να παραταθεί το ωράριο, με παράταση μέσα στην βραδυνή κοινή ησυχία [ δηλ μετά τις 10 το βράδυ χειμώνα και μετά τις 11 το βράδυ καλοκαίρι], με «όριο» την εκάστοτε προβλεπόμενη μέγιστη διάρκεια ( που είναι 03.00 πμ για κλειστό χώρο και 02.00 για ανοικτό χώρο),πάντα όμως με την προϋπόθεση της μη όχλησης!

   4/ Το ζητούμενο επομένως, δεν είναι η πρακτική της «κολοκυθιάς» περί την (προτεινόμενη) παράταση του ωραρίου, αλλά η διασφάλιση της ανταπόκρισης , όλων μας, στην ουσιαστική προϋπόθεση ,που θέτει το νομικό πλαίσιο, για την μη όχληση!
Εδώ είναι ουσιαστική η αρμοδιότητα, μα και ευθύνη , του δήμου, ο οποίος οφείλει να διευκρινίσει ,(και να το εννοεί!!),πως πλέον «νοικοκυρεύεται» το θέμα της μουσικής και καθένας ,( καθένας!!), έχει τις ευθύνες του και τις συνέπειες τους.
  5/ Υπάρχουν δυνατότητες , υπάρχει τεχνογνωσία, υπάρχει ιδεογνωσία, ώστε να προσφέρεται η «ευχάριστη ατμόσφαιρα» της ( μη οχλούσης) μουσικής σε όλα τα καταστήματα, ανάλογα με τα δεδομένα που καθένα τους έχει.

  6/ Ο δήμος καλείται ,επί τέλους, να μελετήσει σωστά και να αποφασίσει την σχετική κανονιστική ,( όχι μόνο το ωράριο, αλλά και ρεαλιστικούς όρους και προϋποθέσεις), η οποία θα συμπληρώσει και θα τροποποιήσει την σήμερα ισχύουσα κανονιστική του 1996!
Και ,κυρίως, καλείται ο δήμος να στηρίξει την κανονιστική του απόφαση, που θα εκδώσει, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους ,[ δημοτικές υπηρεσίες, δημοτική αστυνομία, ελληνική αστυνομία, λιμεναρχείο, σύλλογο κατοίκων, σύλλογο καταστημάτων κλπ], ώστε να λειτουργήσει σωστά ,σύννομα, ρεαλιστικά και με σαφείς συγκεκριμμένους στόχους στην πόλη, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

  7/ η κανονιστική απόφαση, που θα εκδοθεί, δεν μπορεί να είναι γενική και αόριστη, αλλά θα πρέπει να μελετηθεί  ολόπλευρα και ουσιαστικά, κατά περιοχές ( ανάλογα με τα δικά τους δεδομένα, τα οποία θα πρέπει να συνυπολογισθούν.
Εν πάσει περιπτώσει, υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης της , από τον δήμο, οποτεδήποτε !

  8/ μια κανονιστική ωραρίου μουσικής ,θα πρέπει να μελετηθεί ,στην συνέχεια, και για την υπόλοιπη περιοχή του δήμου ( πέραν της παληάς πόλης).

  9/ να σημειωθεί γενικότερα ,ότι ούτως ή άλλως ισχύει ,παντού, η σχετική αστυνομική διάταξη περί διατάραξης της κοινής ησυχίας, που επεκτείνεται και σε άλλες  ,κάθε είδους , πηγές όχλησης ,εκτός της μουσικής !
………………..
Τις επόμενες μέρες, (μετά  την σημερινή συζήτηση στην επιτροπή στην οποία μετείχαμε εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων),θα κληθεί η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου ,να συνθέσει την εισήγηση της προς το δημοτικό συμβούλιο, για την υπό έκδοση κανονιστική απόφαση.
Μέχρι τότε , ζητούμε την ουσιαστική επεξεργασία της πρότασης-εισήγησης προς την επιτροπή ποιότητας ζωής, ώστε να δρομολογηθεί σωστά , και με την δέουσα πληρότητα, η αναζητούμενη εισήγηση προς το ΔΣ".


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server