banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Εμμανουήλ Κ. Ακουμιανάκης    Τετάρτη, 11 Μάιος 2011 19:49    PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΛΛΑ.......
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 11 Μάιος 2011 21:19 )

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΛΛΑ.......Αγαπημένοι μου γονείς, που με μεγαλώσατε με κόπους και στερήσεις. Μικρά μου, αγαπημένα μου  αδερφάκια, που τόσο πολύ στεναχωριέστε που λείπω.

Αγαπημένε μου βαφτισιμιέ. Υπέροχη νονά μου.  Γιαγιά μου και παππούδες μου που τόσο με αγαπήσατε. Φίλοι μου και αξέχαστοι συμμαθητές μου. Καθηγητές και καθηγήτριές μου, που τόσα με διδάξατε. Κολλητές μου φίλες που τόσα ζήσαμε μαζί. Αγαπημένη μου θεία, που φρόντισες να είμαι όμορφη και λαμπερή στο στερνό μου ταξίδι.

Σας γράφω για να μην ανησυχείτε. Καλά είμαι. Έφυγα γιατί δεν θα μπορούσα να μείνω άλλο. Ειλικρινά περνάω καλά εδώ.

 Έπρεπε όμως να φύγω. Δεν θα μπορούσα να ζήσω ατιμασμένη και ντροπιασμένη. Ο Θεός με πήρε μαζί του για να μην μπορέσουν αυτοί οι δύο να με καταστρέψουν. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ένας «φίλος» θα μου φερόταν έτσι. Ότι θα έφερνε ένα κολλητό του, τον οποίο δεν ήξερα για να με ξεμοναχιάσουν.  Ότι ήθελαν να με λεηλατήσουν. Μου είπαν ότι θα με πήγαιναν στο σπίτι γιατί δεν ήμουν καλά. Μου είπαν να πιω κάτι ακόμα, προφανώς  για να νιώσω καλύτερα.

Προσπάθησαν με τη βία να με ταπεινώσουν. Αντιστάθηκα. Μου έβαλαν το μπουκάλι στο στόμα. Τα είχαν όλα προσχεδιάσει. Εκτός από εμένα ίσως. Κακάριζε το ποτό στο λαρύγγι μου. Με έκαιγε. Έβηχα, πόναγα, υπέφερα. Κι αυτοί εκεί, να συνεχίζουν αμετανόητοι και απτόητοι. «Έλα Στέλλα, δείξε μας πόσο αντράκι είσαι». «Δείξε μας πόσο αντέχεις το ποτό». «Κοίτα εμάς, κούπα το πίνουμε». Κι αυτοί έπιναν coca-cola.

Είχα μάθει στη ζωή μου να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Να τους δίνω χαρά, να λέω μια καλή κουβέντα όταν είχαν τις μαύρες τους, να τους φτιάχνω τη διάθεση. Αν δεν πέθαινα, δεν θα μπορούσα να κοιτάξω ξανά τον πατέρα μου στα μάτια. Ξέρω ότι ήταν και είναι περήφανος για μένα.

Για τις επιδόσεις μου, για το χαρακτήρα μου για τις αρχές μου. Τον ευγνωμονώ γιατί πάντα ήταν δίκαιος μαζί μου. Πάντα, όταν του ζήταγα κάτι φρόντιζε να το έχω. Πάντα σεβόταν τον προσωπικό μου χώρο. Πάντα άκουγε την άποψή μου. Και πάντα μου έδινε συμβουλές. Κι ας μην άκουσα κάποιες από αυτές. Κι ας ήμουν αγύριστο κεφάλι. Κι ας έκανα πάντα το δικό μου.

Ήθελα πολύ να γυρίσω στο σπίτι εκείνο το βράδυ. Τρεις τα ξημερώματα είχε πάει η ώρα. Δεν με έπαιρνε άλλο. Θα με έπαιρναν χαμπάρι ότι το είχα σκάσει και θα με κατσάδιαζαν. Ο «φίλος» μου όμως και ο άλλος με πότισαν, αντί να κοιτάξουν να μου δώσουν κάτι δροσερό να ξεδιψάσω, να ξεζαλιστώ.

Τους είχα πει ότι ήμουν θεονήστικη γιατί νήστευα. Κι αντί να με πάνε κάπου για να φάω κάτι, αυτοί επέμεναν να πιω. Άπλωσαν τα βρώμικα χέρια τους πάνω μου. Από την αηδία μου έκανα εμετό. Φοβήθηκαν. Τρόμαξαν. Άνανδροι και τιποτένιοι. Μικρόψυχοι και ψυχασθενείς. Με έφεραν στο νοσοκομείο άρον-άρον. ‘Όχι από αγάπη και ενδιαφέρον. Από φόβο και τύψεις. Από ενοχές και  τρόμο για το τι θα τους καταλόγιζαν.

Κι εκεί έπεσα πάνω στο βράχο της ανθρώπινης αδιαφορίας και της επαγγελματικής ασυνειδησίας.

Μου έχωσαν ένα ορό στο χέρι και με  άφησαν πάνω σε ένα φορείο να πεθάνω. Τους έλεγα ότι δεν είμαι καλά. Οι συνοδοί μου αντί να ενδιαφερθούν, αντί να ειδοποιήσουν τους γονείς μου, σχεδίαζαν το τι θα πουν για να δικαιολογηθούν, προσπαθούσαν να σώσουν τα τομάρια τους. Δεν κινητοποίησαν, δεν φώναξαν, δεν ειδοποίησαν, δεν ενδιαφέρθηκαν. Μάλιστα ο «φίλος μου» ειδοποίησε τον πατέρα του για να τον δασκαλέψει. Κι ήρθε εκεί, κοιτώντας με περιφρονητικά, αδιάφορος για μένα, με μοναδικό σκοπό να καλύψει τον κανακάρη του. Κι εγώ έσβηνα σιγά-σιγά.

 Ήθελα δίπλα τη μαμά μου, να μου χαϊδεύει τα μαλλιά, να μου κρατάει το χέρι. Να με αποχαιρετήσει έστω. Ούτε αυτό μου το επέτρεψαν. Κι έφυγα τη μέρα της Ανάστασης. Κι ας είχα σβήσει από την προηγούμενη. Τώρα όσοι με αγαπούν πρέπει να διαχειριστούν την επόμενη.    

Πικράθηκα μόνο,  επειδή ο κόσμος σας γυρνάει και χτυπάει αλύπητα ανθρώπους που δεν φταίνε. Θέλησα βαθιά μέσα μου να πιστέψω, ότι είχα τη δύναμη να αλλάξω πράγματα, να δώσω άλλη ρότα στο πλοίο, να πάρει ο πλανήτης μια φορά πιο θετική. Όλα και όλοι όμως στράφηκαν εναντίον μου. Μακάρι να μπορούσα τώρα να συντρίψω την επίγεια κόλαση που ζείτε, ρίχνοντας τον πόνο σας στο πηγάδι της λησμονιάς. Μακάρι να μην βρισκόμουν κατηγορούμενη σε μια δίκη που ο δικαστής έπρεπε να ήμουν εγώ.

Τα αστέρια κρύφτηκαν πίσω από του πόνου μου το βλέμμα, που αντηχούσε τις επιθυμίες μου για όλα όσα δεν πρόλαβα να ζήσω. Βάφτηκε το λευκό μου, το στερνό μου φόρεμα με της απονιάς το αίμα. Μακάρι για όσους έμειναν πίσω να ήταν όλα ένα ψέμα. 

Θέλω να είστε όλοι καλά και να μη στεναχωριέστε. Εγώ πάντα ζούσα με τα φώτα της ράμπας.

Πάντα ήθελα να είμαι στο επίκεντρο. Πήγα πολλές εκδρομές, ταξίδεψα δυο φορές στο εξωτερικό, έμαθα ξένες γλώσσες, βάφτισα ένα παιδάκι, φρόντιζα τα αδέρφια μου, έκανα πολλούς φίλους κι έμαθα πράγματα που πολλοί μεγαλύτεροί μου αγνοούσαν. Το μόνο που δεν έμαθα ήταν το πόσο κακός είναι ο κόσμος που εσείς ζείτε.

Πάντα ήθελα να λάμπω σαν αστέρι. Με τον ίδιο τρόπο διάλεξα να φύγω. Εκκωφαντικά, με δημοσιότητα, με ντόρο. Έζησα λίγο, αλλά όμορφα. Θέλω να με θυμάστε. Που και που να αφήνετε ένα λουλούδι στον τάφο μου. Δεν κρατάω κακία σε εκείνους που με σκότωσαν. Τους λυπάμαι όμως. Ξέρω ότι με κατηγορούν για να σωθούν. Ξέρω ότι προσβάλλουν τη μνήμη μου. Εγώ όμως είμαι καλά τώρα. Είμαι γαλήνια και ήρεμη. Βρήκα και τη γιαγιά μου τη Στέλλα εδώ, που τόσο με αγαπάει και κάνουμε παρέα. Είναι ήσυχα εδώ. Τα Τρία Μοναστήρια πάντα μου άρεσαν σαν περιοχή.

 Πάντα θα ήθελα να έχω ένα σπίτι εδώ. Μου άρεσε  να βλέπω «πιάτο» από ψηλά το Ρέθυμνο. Και τελικά το απέκτησα το σπιτάκι που ήθελα. Μικρό είναι βέβαια, δε λέω. Αλλά κι ο κόσμος που ζείτε μικρός είναι. Μικρός και ψεύτης.  Μάλλον εμένα δε με χώραγε.

Να ξέρετε ότι σας αγαπάω…. 


 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server