banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2013 18:23    PDF Εκτύπωση E-mail
Παρέμβαση Νίνου για τις αλλαγές στη νομοθεσία εφαρμογής του ΓΠΣ
Νεα - Ρέθυμνο

Παρέμβαση Νίνου για τις αλλαγές στη νομοθεσία εφαρμογής του ΓΠΣΜε αφορμή τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του ΓΓ της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, με την οποία εγκρίθηκε η αναθεώρηση του ΓΠΣ.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο Νίκος Νίνος, δημοτικός σύμβουλος,επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΑΓΗ, στο Ρέθυμνο:

 "Πριν λίγες μέρες αναγγείλατε την δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του ΓΓ της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, με την οποία εγκρίθηκε η αναθεώρηση του ΓΠΣ Ρεθύμνου.

 Είναι γνωστό ,ότι το Ρέθυμνο είχε αποκτήσει ΓΠΣ (αυτό που τώρα αναθεωρήθηκε), από το 1986 χωρίς ποτέ σχεδόν, «να το καταλάβει», ( αυτά τα 27 χρόνια που ίσχυε) ,ο τόπος και η οικονομικοκοινωνική δραστηριότητα στον τόπο μας.

 Είναι επίσης γνωστό, πως το ΓΠΣ ,ως απλή απόφαση Γενικού Γραμματέα, δεν μπορεί να έχει καμιά ισχύ σε ο,τιδήποτε προβλέπει ,που αυτό έχει ρυθμισθεί με άλλου είδους νομοθετήματα.

 Συνεπώς ,αυτή η αναθεώρηση που δημοσιεύθηκε, υπολείπεται σε σημασία, σε ουσία, και σε ισχύ, από μια σειρά υπάρχουσες δεσμεύσεις, υπό τις οποίες ,( είναι αυτονόητο!), ελάχιστη «αξία» και «σημασία» μπορεί να έχει, για την δυνατότητα χάραξης μια νέας, σωστής, ρεαλιστικής και σύγχρονης τοπικής αναπτυξιακής πολιτικής !

Είναι λοιπόν αυτονόητο, ότι οφείλει ο δήμος να περπατήσει όλες εκείνες τις προσπάθειες, τις ενέργειες, τις «πιέσεις» και την δραστηριοποίηση του, ώστε αυτό το ΓΠΣ που δημοσιεύθηκε, (και που ,κατά τεκμήριο, αποτελεί τον τοπικό σχεδιασμό για τα επόμενα 20-30 χρόνια!), να μπορέσει να υλοποιηθεί και « να μην μείνει στα χαρτιά»!

Επειδή τα υπάρχοντα προβλήματα είναι σημαντικά και ισχυρά, απαιτείται ανάλογης σοβαρότητας και έντασης προσπάθεια, η οποία θάπρεπε να έχει ξεκινήσει «από χθές»

Είναι προφανές και ξεκάθαρο, πως ΓΠΣ δεν σημαίνει ,μόνον, πολεοδομήσεις, ώστε να αποτελέσει αυτοϊκανοποίηση μας, στον δήμο, ότι κάποτε θα ξεκινήσουμε, και κάποτε θα «καταφέρουμε» να έχουμε κάποιες επεκτάσεις του σχεδίου πόλης.

Σίγουρα και οι πολεοδομήσεις έχουν τις θετικές παραμέτρους τους, και σωστά θα τις πραγματοποιήσουμε, όμως το ουσιαστικότερο στοιχείο ( ή ,έστω, εξ ίσου σημαντικό στοιχείο), είναι να υλοποιήσουμε αυτήν την νέα φιλοσοφία ανάπτυξης στον τόπο μας που επιζητούμε, μέσα από τις χρήσεις γης και τις λοιπές προβλέψεις - χαράξεις του ΓΠΣ.

Η οποιαδήποτε καθυστέρηση ζημιώνει σοβαρά τον δήμο ,αλλά και την ευρύτερη τοπική οικονομία, και υπάρχουν κίνδυνοι «καταλογισμού» των σχετικών ευθυνών σε εκείνους, που οι ευθύνες ανήκουν!

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ,σύμφωνα με την νομική σας υποχρέωση ,που επιβάλλεται από τους νόμους 3463/2006 και 3852/2010, για τα εξής :

1/ γιατί ,ακόμη, δεν ξεκινήσαμε την διαδικασία των πολεοδομήσεων, όπως έχουμε αποφασίσει στο δημοτικό συμβούλιο από 3ετίας και πλέον!

2/ ποιες ενέργειες, με ποια έγγραφα κλπ, έχετε κάνει για την ισχυροποίηση και για την δυνατότητα εφαρμογής του αναθεωρημένου ΓΠΣ Ρεθύμνου.

3/ ποιός προγραμματισμός υπάρχει, για την ολοκληρωμένη χωροταξική οργάνωση ολόκληρου του, ενιαίου, καλλικρατικού δήμου μας, στον οποίο, σήμερα, έχουμε δημοσιευμένα ένα ΓΠΣ της δημοτικής ενότητας Ρεθύμνου, ένα ΣΧΟΟΠ της δημοτικής ενότητας Λαππαίων, και δυό ημιτελείς προσπάθειες εκπόνησης ΣΧΟΟΑΠ για τις δύο υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του δήμου μας".


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server