banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νικόλαος Ε. Ξυπολυτάς    Τρίτη, 13 Αύγουστος 2013 17:07    PDF Εκτύπωση E-mail
Οι κάμερες στο Νοσοκομείο: Η πάσα αλήθεια προς άπαντες, άπαξ διά παντός
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 13 Αύγουστος 2013 17:30 )

 Αντιπαρέρχομαι τις ύβρεις, προσβολές, ψεύδη και φραστικούς προπηλακισμούς της ανακοίνωσης 9/8 των Σωματείων Εργαζομένων και Γιατρών Νοσ. Ρεθύμνης, μαζί τις ανάξιες των περιστάσεων και καιρών μηνύσεις και αγωγές κατά συνδικαλιστών συναδέλφων και εργαζομένων των 800 Ευρώ έστω και εάν, έτσι, μένει ακάλυπτη η προσωπικότητά μου, έστω και εάν ανοχή, διαλλακτικότητα και υποχωρητικότητα, σίγουρα θα τα εκλάβουν δείγματα αδυναμίας, δειλίας και φόβου μου. Ελπίζω το μήνυμα να φθάσει σωστά.

Η πάσα αλήθεια προς άπαντες, παρά ταύτα, να λογοδοτήσουμε θα καλέσουν οι πράξεις καθενός με αμερόληπτους δικαστές όλους τους Ρεθεμνιώτες και ευρύτερα ίσως.

- Κανένα πραξικόπημα! Υλοποιήθηκε απόφαση του ΔΣ. Δεν απαιτείται καμιά ενημέρωση ή σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου εφόσον η κάμερα δεν τον αφορά – τον προστατεύει -, δεν τον βλάπτει, δεν απευθύνεται σ’ αυτόν. Δεν παρακολουθεί ούτε την ώρα προσέλευσης, ούτε τις κινήσεις σε …..απεργίες. Αστειότητες, γελοιότητες, ανυπόστατα ανάξια κάθε σχολιασμού. Οι διαδικασίες που αναφέρουν ως προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι ανύπαρκτες, φανταστικές. Όσες προβλέπονται, η διοίκηση τις τήρησε και τηρεί κατά γράμμα.

- Υγειονομικές μονάδες στο Ρέθυμνο έχουν κάμερες από ετών. Ουδείς διαμαρτυρήθηκε.

- Στο Νοσοκομείο σημειώθηκαν και σημειώνονται κλοπές. Φόρτωναν στους ώμους. Έγιναν επεισόδια, τραμπουκισμοί, επιθέσεις κατά προσωπικού κατ’ επανάληψη. Στους χώρους του συχνάζουν με μέθη, με ναρκωτικά, από συμπλοκές, παράνομοι, από χρήσεις όπλων, επιθέσεις. Στα περισσότερα Νοσοκομεία λειτουργούν κάμερες, όσα δύνανται πληρώνουν και ιδιωτική ασφάλεια για κάθε χώρο. Στο δικό μας, είναι εξωτερικές. ΝΟΜΙΜΑ. Όπως σε κάθε δημόσια υπηρεσία. Σε δρόμους. Σε Τράπεζες και γραφεία. Σε Σούπερ Μάρκετ και καφετέριες. Σε ξενοδοχεία, καταστήματα και μέσα συγκοινωνίας. Αλλά «παρακολούθηση» ασκείται στο Νοσ. Ρεθύμνης….

- Το κόστος ασήμαντο. Δεν καταγράφει ούτε ασθενή, ούτε εργαζόμενο, ούτε επισκέπτη, ούτε περαστικό. Οι αμέτρητες κάμερες αποδεκτές παγκοσμίως, νόμιμες παντού από τους πάντες αλλά «κατάπτυστη νομικά και ηθικά» απόφαση και ενέργεια για το Νοσ. Ρεθύμνης όπου αποτελεί «θράσος, αυταρχισμό, επίδειξη ισχύος». Θίγει τις αξιοπρέπειες. Γίνεται «σύστημα παρακολούθησης». Συμβάλλει στην «αδρανοποίηση» του, για όσους το αγνοούν, το τελικό σχέδιο διοικητή – Κυβέρνησης. Οι κάμερες διεθνώς, οπουδήποτε, περιφρουρούν πάγκοινα αγαθά. Δεν μετατρέπουν τους χώρους σε φυλακές(!!...), δεν κατασκοπεύουν, δεν αφαιρούν δικαιώματα πολιτικά, εργασιακά, ανθρώπινα, κανενός. Προσθέτουν δικαιώματα για όλους σχετικά με την ασφάλεια, την πρόληψη, την αποτροπή. Αφού συμφωνούμε στους αρμόδιους να κρίνουν, την κοινωνία μας, επαφίεμαι στην κρίση της.

Ουδείς επίσημα – ανεπίσημα ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρχει φαγητό και πετρέλαιο. Το αντίθετο. Απολύτως, πλήρως εξασφαλισμένα. ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ανερυθρίαστα, συστηματικά, δόλια. Τους εργαζόμενους πληρώνει το κράτος. Το ταμείο του Νοσοκομείου πληρώνει της υπερωρίες και όχι τις εφημερίες. Μέχρι το αυταπόδεικτο γεγονός διαστρέφεται. Το αλλοπρόσαλλο συνονθύλευμα καμερών, «παράνομου διοικητή», φαγητού, θέρμανσης, αναγκών, πληρωμών, ακόμα μια φορά στερείται κάθε ίχνους αλήθειας. Όπως και τα προηγούμενα παρόμοια, διαψεύδεται από την πραγματικότητα ή την ίδια στιγμή όπως διατυπώνεται, ή λίαν συντόμως.

Τέλος επειδή συνδέονται πολιτική της Κυβέρνησης με το άτομό μου, επιγραμματικά προς τον μέγα κριτή, την κοινωνία κι όχι όσους υπογράφουν τα περί κάμερας: Ως υπηρετικό προσωπικό δεν αντιμετώπισα ποτέ κανέναν, σε ποιους κούνησα το χέρι, άμεσα αντιληπτό. Το Ρέθυμνο με ξέρει αρκετά κι από παλιά. Η διοίκηση θα προχωρήσει αταλάντευτα τον σχεδιασμό της για όσα μικρά – μεγάλα δύναται. Δεν πτοείται από απειλές και εξυβρίσεις, δεν εκφοβίζεται, δεν εκβιάζεται, δεν ντρέπεται για τίποτα, δεν διστάζει, δεν οπισθοχωρεί. Και επάγγελμα κατέχω και 16 ώρες το 24ωρο εργάζομαι από έφηβος. Και απολαβές άξιες λόγου δεν λαμβάνω και οι θώκοι δεν με δελεάζουν. Ο πρόγονος ήταν ξυπόλυτος κι έπεσε μαχόμενος υπέρ πάτρης, όταν τριγύρω φορώντας υποδήματα φρόντιζαν περί πάρτης. Ο πατέρας είχε συνεργείο μηχανολογικό. Σε λάθος διεύθυνση κτυπούν το κουδούνι με κραυγές, στριγκλιές και ψιθύρους.

Του Ξυπολυτά Νικολάου
Διοικητή Γ.Ν.Ρ


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server