banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012 15:41    PDF Εκτύπωση E-mail
ΡΕΘΥΜΝΟ: ο δήμος των μνημοσύνων !
του κ Νίκου Νίνου δημοτικού συμβούλου Ρεθύμνου, επικεφαλής της μειοψηφίας
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012 16:14 )

Ενημέρωση,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,,ο δήμος των μνημοσύνων !Εχουμε αρκετές φορές στο παρελθόν αναφερθεί στην  «συνήθεια» του δήμου μας να αρκείται, και να «εξαντλείται», στις  ( έντονες! ), μνημοσυνικές διαμαρτυρίες, για τα διάφορα τοπικά θέματα-προβλήματα, όταν πλέον αυτά  έχουν «πετάξει» και χαθεί !


Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε τα «επεισόδια» αυτού του αρνητικού για τον τόπο μας σήριαλ, αφού είναι γνωστά σε όλους μας, όμως οφείλουμε να επισημάνουμε (γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία και ουσία!), ότι κάποιοι «φωνάζουν» , προειδοποιούν, και διαμαρτύρονται εγκαίρως, για όλα αυτά που επέρχονται στην συνέχεια, όμως κανείς θεσμικά αρμόδιος και υπεύθυνος «δεν ακούει».


Αυτές τις μέρες ,τα επεισόδια του «γνωστού» σήριαλ, αφορούν στην  παραχώρηση των λειτουργιών ( έτσι λένε ,τώρα, την πώληση!) του λιμανιού μας (μετά της χερσαίας ζώνης του ,που έχει «το ζουμί»),  στην αναστολή λειτουργίας ( έτσι λένε ,τώρα, το κλείσιμο!) της σχολής αστυνομίας στην πόλη μας, και στο κλείσιμο του στρατοπέδου Κουμπέ.


Και ο δήμος μας ,όπως πάντα ουραγός και έξω από τις εξελίξεις, μόλις άρχισαν οι καταγγελίες και οι κριτικές από τα τοπικά ΜΜΕ, αφυπνίσθηκε «κατόπιν εορτής» και άρχισε να διαμαρτύρεται αφού και όταν πλέον  το παιχνίδι έχει τελειώσει, δηλ οι διαδικασίες έχουν πλέον μπεί, ανεπιστρεπτί, στην οδό της υλοποίησης.


Εμείς ,χρόνια και μήνες πριν, είχαμε καταθέσει τις ανησυχίες μας και ζητούσαμε την έγκαιρη δραστηριοποίηση του δήμου μας, ο οποίος εκάστοτε, ή δεν έκανε  τίποτε ή  εφησύχαζε ή μας «έψεγε» για υπερβολή!


Όμως αυτή η λειτουργική, αυτές οι αντιλήψεις  ανταπόκρισης στις αυτονόητες υποχρεώσεις μιας δημοτικής αρχής, αυτή η αντιμετωπιστική των τοπικών θεμάτων, θεωρούμε πως είναι επικίνδυνες για τον τόπο, και αυτό αποδεικνύουν οι αρνητικές σχετικές καταλήξεις , αυτών των επεισοδίων του τοπικού μνημοσυνικού σήριαλ .


Κάποιοι θεωρούν ,και αυτοκρίνονται αριστευτικά, ότι πέτυχαν στον ρόλο τους επειδή και μόνον ( γιατί αυτό μόνο μπορούν να επικαλεσθούν) ενέταξαν μερικά έργα στο ΕΣΠΑ, κάτι πού είναι μεν θετικό αλλά δεν  «σηκώνει» την δυνατότητα επίκλησης του ως  άλλοθι για την παντελή έλλειψη της δημοτικής «παρουσίας» σε όλο το φάσμα των δημοτικών υποχρεώσεων.


Δεν θα καταχρασθούμε τον πολύτιμο χώρο όπου θα δημοσιευθεί το παρόν σημείωμα μας, και δεν θα καταθέσουμε τον μακροσκελή κατάλογο όλων αυτών των ελλείψεων, όμως συνοπτικά, και τηλεγραφικά, θα πούμε ,πως όλα τα τοπικά θέματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους! [ αν σε κάποιον αυτή η τοποθέτηση μας φαίνεται υπερβολική, είμαστε στην διάθεση του για πλήρη ανάλυση και απόδειξη της.


Εμείς καταθέσαμε δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες!) γραπτές  προτάσεις – επισημάνσεις, ( με επαναλήψεις –υπενθυμίσεις τους)  για την αναγκαιότητα δραστηριοποίησης του δήμου μας επί διαφόρων τοπικών θεμάτων, όμως συναντήσαμε ,πάντοτε και για όλα, την πλήρη «απαξίωση» της δημοτικής αρχής, και την αλαζονεία της!
Είναι αυτονόητο, και αυτό πράττει κάθε καπετάνιος πριν ξεκινήσει το ταξίδι  του, ότι χρειαζόταν η χάραξη μιας πορείας, ενός προγραμματισμού με στόχους και διαδικασίες επίτευξης τους, ένας μπούσουλας για το πού θα οδηγήσουμε αυτόν τον τόπο.


Όμως αυτό δεν υπάρχει στον δήμο μας, και οποτεδήποτε ζητήσαμε ενδεχόμενα στοιχεία του για διάφορους τομείς, «εισπράξαμε» την σιγή!
Κάποτε , (ήδη ξεχάσθηκε λόγω …πολυκαιρίας!) η δημοτική αρχή μιλούσε, αξιολογούσε  και υποσχόταν ένα μάστερ πλάν για τον δήμο μας.


Πράγματι αυτό το μάστερ πλάν ,αυτός ο μπούσουλας στόχων, θα ήταν πολύ χρήσιμο αν και εφ όσον προηγείτο ο απαραίτητος σοβαρός διάλογος και αν και εφ όσον εφροντίζετο η αναγκαία πληρότητα της ανάλυσης των τοπικών δεδομένων πριν καταλήξουμε στις προτάσεις.


Είναι ξεκάθαρο ,ότι ο τόπος μας είναι ευλογημένος από τον Θεό, όμως φοβούμαι πως είναι «καταδικασμένος» από κάποιους ανθρώπους του.
Ο προικισμένος τόπος μας (σε φυσικές ομορφιές, σε αρχοντιά, σε πολιτισμό κλπ) παρουσιάζει ,εδώ και κάποια χρόνια, μια «κόπωση» , μια στασιμότητα, μια σειρά από δυσκολίες που ταλανίζουν την τοπική οικονομία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του, που μαράζωσαν το τουριστικό προϊόν του, που επιφέρει μια αρνητική πορεία στον δήμο μας.

Αρκετά πιά με τα μνημόσυνα!

Ας  κάτσουμε «στο τραπέζι» του ειλικρινούς διαλόγου, και ας χαράξουμε  στόχους και δραστηριότητες , ας μπούμε σε μια μπουσουλική λεωφόρο πού να μας οδηγήσει στην «γέφυρα» του καραβιού των εξελίξεων των τοπικών θεμάτων.

Το Ρέθυμνο,  (το έχουμε πεί πολλές φορές, και θα το λέμε συνεχώς ,γιατί αυτή είναι η αλήθεια!), δεν έχει δικαίωμα να έχει προβλήματα.
Ας αποκαταστήσουμε λοιπον αυτό το πραγματικό δικαίωμα του τόπου μας.

Ο τόπος μας έχει εκείνες τις δυναμικές που πρέπει να διατίθενται, έχει τους ανθρώπους πού απαιτούνται, έχει τις δυνατότητες που  χρειάζονται για να ανέβει στα υψηλά επίπεδα ,όπου «ανήκει».

Εκείνο που «λείπει» είναι το «σφύριγμα», είναι το «σήκωμα» του λαβάρου, είναι ο «ξεσηκωμός» όλου αυτού του ανεκμετάλλευτου δυναμικού και το ξεθάψιμο του «πέλεκυ» της δυναμικής του.Οσο καθυστερούμε ,τόσο θα συνεχίζουμε τα «έξοδα» των μνημοσύνων!

του κ Νίκο  Νίνου δημοτικού συμβούλου Ρεθύμνου 2-10-2012
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   www.dimotiki-kinisi.gr   nikosninos32.blogspot.com


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server