banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τρίτη, 10 Ιούλιος 2012 17:30    PDF Εκτύπωση E-mail
Εικαστικός παιδότοπος? νότια του τείχους του φρουρίου Φορτέτζας
Νεα - Ρέθυμνο
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 10 Ιούλιος 2012 20:20 )

Εικαστικός παιδότοπος? νότια του τείχους του φρουρίου Φορτέτζας,Apopseis,RethymnoGuide,gnwmi,apopsi,αποψεις,γνώμη,άποψη,Γνωμες,Αποψεις,Πεποιθησεις,Πρόσωπα,Συνεργάτες,ΑΡΘΡΑ

Όπως είναι γνωστό πριν κάποιες δεκαετίες κατασκευάσθηκε ένα «όμορφο» έργο νότια του τείχους του φρουρίου της Φορτέτζας, ένας Εικαστικός παιδότοπος, που σκοπό είχε να προσφέρει στα παιδιά του δήμου μας δημιουργική απασχόληση.
Δυστυχώς και αυτό το έργο είχε την «γνωστή» τύχη και άλλων έργων του δήμου μας, δηλ , σχεδόν, την πλήρη αχρησία και εγκατάλειψη «στην τύχη» του!

Εύλογα μας δημιουργούνται διάφορες απορίες που τις απευθύνουμε στα αρμόδια όργανα του δήμου, ζητώντας τις ενημερωτικές απαντήσεις τους.

 

1/ Σε συνέχεια της παλαιότερης καταγγελίας μας για την πλήρη αχρησία, και εγκατάλειψη στην φθορά και στους βανδαλισμούς οποιουδήποτε «περαστικού», των εγκαταστάσεων του παιδότοπου και των συναφών εγκαταστάσεων στο αλσύλλιο του Ευληγιά, ερχόμαστε δια της παρούσης να καταγγείλουμε  την ίδια «τύχη» και άλλου έργου, του Εικαστικού παιδότοπου της Φορτέτζας.

 

Και αυτό το έργο  στοίχισε κάποια εκατομμύρια, όμως όπως αποδεικνύει η πράξη δεν υπήρξε, και για αυτό, κανένας προγραμματισμός, καμιά μελέτη σκοπιμότητας, κανένα πλάνο αξιοποίησης του!
Φτειάχθηκε και σχεδόν… ξεχάσθηκε η ύπαρξη του!

2/  Προς τιμήν της υπηρεσίας καθαριότητας ,ο χώρος βρίσκεται σε καλή κατάσταση (χωρίς ανεξέλεγκτη βλάστηση κλπ) από γενικής άποψης.
Όμως ήδη οι ξύλινες κατασκευές έχουν αρχίσει να «ενδίδουν» στην φθορά του χρόνου, όπως δείχνει η φωτο των ξύλινων κερκίδων του μικρού θεατρακιού.

3/  Προφανώς θα κατατεθεί ,για μια ακόμη φορά η επίκληση της «ελλειψης χρημάτων» για να δικαιολογηθεί η μη αποκατάσταση της οποιασδήποτε φθοράς έχει γίνει. Όμως το ουσιαστικό ζητούμενο έγκειται και αναφέρεται στην ανυπαρξία προγράμματος αξιοποίησης αυτού του έργου ( διότι αν υπήρχε αυτό ,τότε οπωσδήποτε θα επακολουθούσε η αποκατάσταση και η πρόληψη οποιασδήποτε ζημιάς και φθοράς)!  

4/ Εύλογο τίθεται το ερώτημα: Ο δήμος θεωρούσε το έργο ως ζητούμενο για τις ανάγκες της πόλης, και επεζήτησε την χρηματοδότηση του, την πέτυχε και υλοποίησε το έργο, ή απλώς «έλαχε» αυτό το έργο και το φτειάξαμε «για να μην χαθούν τα χρήματα» κατά που το «συνηθίζουμε»!

Αν συμβαίνει το πρώτο (δηλ επιζητήσαμε το έργο γιατί «μας χρειαζόταν») ποιόν προγραμματισμό είχαμε σχεδιάσει και γιατί αυτός ο προγραμματισμός δεν υλοποιείται; Πού είναι τα παιδιά, πού είναι η δημιουργική απασχόληση τους στον χώρο αυτό, πού είναι τα προγράμματα «πού τρέχουμε», ποιος ο απολογισμός ,και τι κάναμε για να τον περπατήσουμε;  

5/  Αυτός ο χώρος «στέκει» εκεί κάποιες δεκαετίες !
 Ποιόν «απολογισμό» αξιοποίησης του έχουμε να παρουσιάσουμε; Μας ικανοποιεί αυτός ο «απολογισμός»;
    

6/  Τα δύο «ηχηρά» παραδείγματα «πεταμένων χρημάτων», («έργο» παιδότοπου κλπ στον Ευληγιά, και έργου Εικαστικού παιδότοπου Φορτέτζας), δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, για την λειτουργία του δήμου, σαν οργάνου που σχεδιάζει ( αν σχεδιάζει!), που υλοποιεί τους σχεδιασμούς του, και που αξιοποιεί τα έργα που κτίζονται και προσφέρονται στους πολίτες  του.

Μας αγανακτούν  ετούτες οι λειτουργικές  (μη σωστής) αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, διότι τα λεφτά έρχονται και ξοδεύονται (για να «μη χαθούν») χωρίς να προσφέρουν στον δήμο και στους δημότες βελτίωση της τοπικής οικονομίας και της ποιότητας ζωής τους.

Παρακαλούμε να έχουμε τις απαντήσεις που ζητούμε, και ,κυρίως, ζητούμε να αποκατασταθούν οι φθορές και οι όποιες ζημιές  υπάρχουν, και να αξιοποιηθούν τα έργα προς όφελος εκείνων για τους οποίους κατασκευάσθηκαν ,και που μέχρι σήμερα τους έχουμε «ξεχάσει»!

Ζητούμε λοιπόν, πέραν των απαντήσεων και ένα προγραμματισμό λειτουργίας αυτών των έργων ( πχ εγκ/σεις Ευληγιά και εικαστικός παιδότοπος), ώστε άμεσα να ανταποκριθούν στον σκοπό για τον οποίο, (θέλουμε να το πιστεύουμε), έγιναν!
Με τιμή.

Νίκος Νίνος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΑΓΗ

 

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server