banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την efsyn.gr    Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013 21:13    PDF Εκτύπωση E-mail
«Βράζει» η Κρήτη για την… αναχώρηση της Ολυμπιακής
Νεα - Κρήτη

 

«Βράζει» η Κρήτη για την… αναχώρηση της Ολυμπιακής, «Νίκος,αζαντζάκης,aerodromeio,Βασιλάκης και Βγενόπουλος,Ενημέρωση,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις Του Μάριου Διονέλλη

Σοβαρές αντιδράσεις δημιουργεί στην Κρήτη η επικείμενη κατάργηση των δρομολογίων της Ολυμπιακής στο Ηράκλειο από τον προσεχή Οκτώβριο. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν αρχικά από τους tour operators επιβεβαιώθηκαν και από την αλλαγή του προγράμματος πτήσεων στο σύστημα της εταιρείας.

Φορείς του νησιού κάνουν λόγο για δρομολόγια με πολύ μεγάλη ζήτηση, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, καθώς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου εξυπηρετεί όλη την ανατολική Κρήτη με μόνιμο πληθυσμό 370.000 κατοίκων.

Για μονοπωλιακά παιχνίδια εις βάρος των καταναλωτών κάνουν λόγο οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη, σχολιάζοντας ειρωνικά το σλόγκαν της εταιρείας του κ. Βγενόπουλου: «Με πάθος να προσφέρει ακόμα περισσότερα η Olympic Air διακόπτει τις πτήσεις της για τους σημαντικότερους ίσως προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσθετα προβλήματα στους πολίτες και την οικονομία αυτών των περιοχών» αναφέρουν σε κοινή ερώτησή τους από κοινού με ακόμα επτά βουλευτές του κόμματος προς τους υπουργούς Μεταφορών, Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βγενόπουλος έχει ήδη συμφωνήσει με τον κ. Βασιλάκη της Aegean για τη συγχώνευση των εταιρειών, κάτι όμως που δεν είχε επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία εξετάζει αν δημιουργείται καθεστώς μονοπωλίου στην ελληνική αγορά. Η είσοδος της Cyprus στα δρομολόγια της Ελλάδας έδωσε το πρόσχημα για να επανέλθουν με το αίτημά τους οι κ. Βγενόπουλος και Βασιλάκης, μόνο που η επιτροπή επιφυλάχθηκε να απαντήσει το προσεχές φθινόπωρο. Ωστόσο, η συγχώνευση επί της ουσίας προχωρά κανονικά και η αποχώρηση της Ολυμπιακής από τα δρομολόγια του Ηρακλείου (όπως και της Ρόδου, αλλά και της Θεσσαλονίκης) αφήνει όλο τον χώρο ελεύθερο στην Aegean.

Παρέμβαση Δανέλλη

Για ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρω- παϊκού Κοινοβουλίου κάνει λόγο ο Ηρακλειώτης ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας επίσης για μονοπώλιο που διαμορφώνεται από τη συγχώνευση της Ολυμπιακής με την Aegean, κάτι το οποίο, όπως λέει, θα αποβεί εις βάρος των ήδη δοκιμαζόμενων από την κρίση πολιτών. «Οι επιφυλάξεις της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού αποδείχτηκαν σωστές», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Σπύρος Δανέλλης.

«Σήμερα η Cyprus έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα και η είσοδός της αποδείχτηκε προσχηματική. Επομένως, τυπικά αλλά και ουσιαστικά έχουμε μονοπώλιο αν υπάρξει η συγχώνευση των άλλων δύο εταιρειών. Ωστόσο, πριν από την Ευρώπη, το θέμα θα έπρεπε να απασχολεί την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία δεν έχει κάνει το παραμικρό για να ελέγξει την αγορά. Είναι εκκωφαντικά απούσα στην προστασία των καταναλωτών και κατ” ουσίαν πλέον δεν λειτουργεί», τονίζει ο ευρωβουλευτής.

Οι κύριοι Βασιλάκης και Βγενόπουλος πάντως δεν φαίνεται να περιμένουν τη γνωμοδότηση ελληνικών ή ευρωπαϊκών επιτροπών. Εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων στο Ηράκλειο θεωρούν σχεδόν βέβαιη την αύξηση των ναύλων από και προς το νησί από το φθινόπωρο, ενώ ως «παράπλευρη» χαρακτηρίζεται και η απώλεια τουλάχιστον 15 θέσεων από τις υπηρεσίες βάσης (handling) της Ολυμπιακής στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server