Συντάχθηκε απο τον/την .newsit.gr    Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2013 23:02    Εκτύπωση
Συνεχίζει την πτωτική πορεία το ευρώ
Νεα - Κόσμος

 

Συνεχίζει την πτωτική πορεία το ευρώΠτωτικές τάσεις εμφανίζει και σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται το απόγευμα στα 1,2817 δολάρια από το επίπεδο των 1,2819 δολ. που έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατηρήθηκε στα 1,2805 δολάρια.

Παρά την αργία των ευρωπαϊκών αγορών το ευρώ υποχώρησε στη διάρκεια της ημέρας μέχρι το επίπεδο των 1,2771 δολαρίων. Περιορισμένη και σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά συναλλάγματος. Το ενδιαφέρον εστιάζεται αύριο στην ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στην Ευρωζώνη, για το Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προεξοφλούν ότι η ανεργία θα καταρρίψει ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, εντείνοντας έτσι την ανησυχία για τις δυσοίωνες προοπτικές ανάκαμψης στην ευρωζώνη. Για τις εξελίξεις τόσο την πραγματική οικονομία όσο και στο μέτωπο της Κύπρου αναμένεται να τοποθετηθεί την Πέμπτη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μετά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς παρέμεινε στο 12,63% την Παρασκευή με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,28% να παραμείνει στο από 11,02%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,54% από 0,55%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,44%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,33%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,21% από 0,20%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%.

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ