banner122  
Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος 2012 00:00    PDF Εκτύπωση E-mail
Μπαρόζο: Τα νέα μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν γρήγορα για να μην χρεοκοπήσει η χώρα
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
Νεα - Κόσμος

Μπαρόζο: Τα νέα μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν γρήγορα  να μην χρεοκοπήσει η χώρα,NEA,EIDHSES,ΝΕΑ,kosmos,κοσμος,παγκόσμια,κρίση, media, νέα on line, άρθρα, ειδήσεις, πληροφόρηση, ενημέρωση, κόσμος, οικονομία, ,Ευρώπη,Αμερική,"Τα νέα μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατόν και παράλληλα η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει ενεργητικότητα μέσω της χρήσης των κοινοτικών Ταμείων και μέσω της προώθησης των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της" τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξή του στο κανάλι Euronews, όπου απάντησε ζωντανά σε ερωτήσεις Ευρωπαίων πολιτών.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς για το "τι πρόκειται να γίνει στο εξής στην Ελλάδα", απάντησε ως εξής:

"Πρώτα απ' όλα ας ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελλάδα δεν έφτασε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την κατάσταση λόγω του μη βιώσιμου χρέους και των ελλειμμάτων που συσσωρεύτηκαν με την πάροδο των ετών. Αυτό που κάνει η ΕΕ είναι ότι δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

"Τώρα, καταλαβαίνω ότι πολλά από αυτά τα μέτρα προσαρμογής είναι εξαιρετικά επώδυνα και ότι πράγματι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες που ορισμένες φορές κάποιοι υποτιμούν. Και αναφέρομαι στα μέτρα που έχουν να κάνουν με τους μισθούς αλλά και σε άλλα μέτρα.

"Πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

"Για το σκοπό αυτό τα νέα μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατόν και παράλληλα η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει ενεργητικότητα μέσω της χρήσης των κοινοτικών Ταμείων και μέσω της προώθησης των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, μόνο με την ανάκτηση της εμπιστοσύνης θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε βιώσιμες θέσεις απασχόλησης για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο".

Σε συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με τον εθνικισμό στην Ευρώπη και την άνοδο ξενοφοβικών και λαϊκιστικών δυνάμεων, ο δημοσιογράφος που συντόνιζε τη διαδικτυακή συνέντευξη ρώτησε τον Μπαρόζο αν κατά την άποψή του έχουν όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένων της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς το δικαίωμα να εκπροσωπούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο (στην ευρωβουλή).

Ο Μπαρόζο απάντησε: "Καταρχήν ναι [....] βέβαια εξαρτάται και από τις κατά τόπον ισχύουσες νομοθεσίες. Για παράδειγμα, σε κάποια από τα κράτη μέλη δεν είναι νόμιμα τα κόμματα που βασίζονται στη ναζιστική ιδεολογία, που τα προγράμματά τους διέπονται από λόγο μίσους και ρατσιστικής προκατάληψης.

"Από την άλλη πλευρά έχουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κόμματα που είναι αντίθετα στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που είναι εξαιρετικά ευρωσκεπτικιστικά ή και εθνικιστικά. Ωστόσο πιστεύω πως στην ΕΕ πρέπει να ενσωματώνουμε όλους τους Ευρωπαίους.

"Είμαι όμως βαθύτατα πεπεισμένος πως στην ΕΕ υπάρχει μια ευρύτατη πλειοψηφία που κινείται από την κεντροαριστερά ως την κεντροδεξιά που στηρίζει τη Δημοκρατία και επιθυμεί να αποφύγει τα άκρα του εθνικισμού και του λαϊκισμού".


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server