banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την newsitamea    Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2013 13:52    PDF Εκτύπωση E-mail
Δωρεάν φάρμακα για ανασφάλιστους με voucher υγείας
Νεα - Ελλάδα

 

Δωρεάν φάρμακα για ανασφάλιστους με voucher υγείας,νεα,ΝΕΑ,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,υγεία, οργανισμός, γρίπη, βιταμίνες, φάρμακα, διάγνωση, ασθένεια, καρδιά, ψυχολογία, ιατρική, καρκίνος, λοιμώξεις, αίμα, κάπνισμα, διάγνωση, νοσήματα, astheneia, kardia, psixologia, iatrikh, karkinow, loimokseis, aima, kapnisma, diagnwsh, farmaka, griph, vitamines,organismos, ygeiaΣτους ασθενείς που θα έχουν στα χέρια τους το voucher υγείας, το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης για όσους έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και δεν έχουν την δυνατότητα μετά την διάγνωση να πληρώσουν τα φάρμακα τους θα τους παρέχονται δωρεάν φάρμακα με την καθοριστική συμβολή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ( ΣΦΕΕ) που προσφέρει δωρεάν φάρμακα, ο ΙΣΑ και η εκκλησία.

Η παραπάνω συνεργασία υπεγράφη χθες ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ως εκπρόσωπο της «Αποστολής», Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη, την Πρόεδρο του ΕΟΦ, κ. Μαρία Σκουρολιάκου, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνο Φρουζή και τον εκπρόσωπο του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Φαρμακαποθηκών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, σύμφωνο συνεργασίας για την δωρεάν παροχή φαρμάκων σε πολίτες οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική ικανότητα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υγείας κατά την παρουσίαση του προγράμματος ανακοίνωσε ότι τα φάρμακα θα χορηγηθούν μόνο σε όσους ήδη έχουν λάβει το δωρεάν εισιτήριο υγείας.Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περίπου 10.600 εισιτήρια ενώ έχουν υποβληθεί περίπου 34.000 αιτήσεις.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργίαδης τόνισε ότι ‘’ Ένα από τα μειονεκτήματα του voucher είναι και αδυναμία του να καλύψει τη φαρμακευτική αγωγή όσων εξετάζονται. Όχι μόνο αυτών που είναι κάτοχοι του εισιτηρίου αλλά και γενικά των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε αδυναμία. Ξέρετε ότι διάφοροι φορείς του ιδιωτικού τομέα έχουν προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για τη συλλογή φαρμάκων, έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν τους ευρισκομένους σε αδυναμία συμπολίτες μας’‘’ Στα πλαίσια αυτά το Υπουργείο Υγείας με πολύ μεγάλη χαρά θέτει την αιγίδα του και την βοήθειά του, στην πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος ήδη έχουν καταβάλλει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βοηθούν τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας όλο αυτό το διάστημα, και δημοσίως θερμότατα τους ευχαριστώ.Θέτουμε λοιπόν, την αρωγή μας και την αιγίδα μας στη συμφωνία με τον ΣΦΕΕ, ενώ θέτουμε στην υπηρεσία τους και τον ΕΟΦ για να μπορεί να έχει την πιστοποίηση της ποιότητας και της ασφαλείας των φαρμάκων που πρόκειται να δώσουμε στους πολίτες.

 

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κωνσταντίνος Φρουζής έκανε γνωστό ότι ο ΙΣΑ και η εκκλησία τα φάρμακα που θα δίνουν στου πολίτες θα τα προμηθεύονται από τράπεζα φαρμάκων που δημιουργεί ο ΣΦΕΕ. Σ αυτήν την τράπεζα φάρμακα θα καταθέτουν τα μέλη του Συνδέσμου .Περισσότερα από 900.000 φαρμακευτικά σκευάσματα πρόκειται να διανεμηθούν τόνισε ο κ.Φρούζης.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ διέψευσε κατηγορηματικά ρεπορτάζ του CNN ότι εταιρείες έχουν αποσύρει φάρμακα από την χώρα μας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:“Δουλειά μας είναι να δίνουμε φάρμακα’, για να σημειώσει ο κ Φρούζης:’Από τη στιγμή που το φάρμακο κυκλοφορεί και του έχει δοθεί τιμή, η εταιρεία το διαθέτει στην αγορά. Ελλείψεις φαρμάκων ενδέχεται να υπάρχουν στα σημεία πώλησης’.

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server