banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την imerisia.gr    Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2013 15:10    PDF Εκτύπωση E-mail
Αναβρασμός στον χώρο της Παιδείας με πολυήμερες απεργίες με την έναρξη.
Νεα - Ελλάδα

Αναβρασμός στον χώρο της Παιδείας με πολυήμερες απεργίες,louketo sta sxoleia,ageiasmos,apergeies,diadhlwseis,kleisimo sxoleiwn,λουκέτο στα σχολεία,Ενημέρωση,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη,Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου,  Ομηροι των απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκονται χιλιάδες μαθητές καθώς στη συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) υπερψηφίσθηκε η πρόταση για πενθήμερη απεργία από την προσεχή Δευτέρα, ενώ ήδη εξετάζουν νέα πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, η ΟΛΜΕ, αναζητώντας κοινωνικές συμμαχίες στον απεργιακό αγώνα, απέστειλε ανοιχτές επιστολές προς γονείς και μαθητές, εκθέτοντας τα προβλήματα που εκτιμά ότι θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία την προσεχή χρονιά.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απηύθυνε έκκληση στους καθηγητές να μη δοκιμάσουν τις αντοχές της κοινωνίας κάνοντας λόγο για ένα φθινόπωρο που η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται, να μην τους επιβαρύνουμε άλλο».

Η κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει την τακτική του διαλόγου και της προσπάθειας επίλυσης των προβλημάτων και γι' αυτό τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος απορρόφησης των καθηγητών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.

Το κλίμα στη χθεσινή συνέλευση των προέδρων των 88 ΕΛΜΕ ήταν υποτονικό, σε αντίθεση με τη συνεδρίαση του περασμένου Μαΐου, όταν οι πρόεδροι επρόκειτο να αποφασίσουν για απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Επιπρόσθετα, η χαμηλή συμμετοχή στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ (έως και 20%) αποτελεί μία αρνητική ένδειξη για την συμμετοχή στην απεργία.

Τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων παίρνουν οι δάσκαλοι, ενώ αναστάτωση θα υπάρξει και στα ιδιωτικά σχολεία καθώς η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ κινείται προς 48ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη. Σήμερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) θα πραγματοποιήσει κοινή συνεδρίαση με την ηγεσία της ΟΛΜΕ προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους. Ήδη έχει αποφασιστεί η συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 του μήνα.

Χθες, εκπρόσωποι της ΔΟΕ συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος παρείχε διαβεβαιώσεις για την εκταμίευση 21 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Για το θέμα των καθαριστριών προωθείται τροπολογία για διετή παράταση του υφιστάμενου καθεστώτος, ενώ παράταση θα υπάρξει και στις συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών.

ΑΕΙ - ΤΕΙ
Με λουκέτο στα ιδρύματά τους «υποδέχονται» οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε διαθεσιμότητα 1.765 διοικητικούς υπαλλήλους. Παράλληλα, από αύριο -έως και την Παρασκευή- ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αποτέλεσμα να «κινδυνεύει η εξεταστική του Σεπτεμβρίου και οι εγγραφές του νέου έτους να μην μπορούν να γίνουν. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στα ΤΕΙ, που δεν θα λειτουργήσουν σήμερα με απόφαση της Συνόδου των Προέδρων τους.

Χθες, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του ιδρύματος έως και την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος κ. Θ. Πελεγρίνη, «το Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται μπροστά στο απόλυτο αδιέξοδο, καθώς, εάν συμβεί αυτό που διαρρέεται από το υπουργείο Παιδείας, δεν μπορεί να λειτουργήσει καθ' οιονδήποτε τρόπο».

Επίσης, λουκέτο βάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server