banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την iefimerida.gr    Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013 20:37    PDF Εκτύπωση E-mail
Δίωξη κατά ΕΑΒ για πλαστά πτυχία Κατηγορούμενος για πλαστογραφία ο Γενικός Διευθυντής Χρονόπουλος
Νεα - Ελλάδα
Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 22 Αύγουστος 2013 21:00 )

 Δίωξη,ΕΑΒ,πλαστά πτυχία,Κατηγορούμενος,πλαστογραφία, Γενικός Διευθυντής Χρονόπουλος,Διοικούσε, χρόνια ,ΕΑΒ,πτυχίο,«μαϊμού»,Ενημέρωση,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμν,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Ρεθεμνιώτης,Ρεθεμνιώτη, Σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων ταράζει συθέμελα την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη στον Γενικό Διευθυντή της ΕΑΒ Θανάση Χρονόπουλο ο οποίος είχε καταλάβει την θέση με πλαστό μεταπτυχιακό χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα.

Ο εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη κατά του κ. Χρονόπουλου σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία μετά χρήσεως και την ηθική αυτουργία της πράξεως. Ο κ. Χρονόπουλος, ανέλαβε την θέση του διευθυντή της ΕΑΒ το 2008 και ανανέωσε το 2012 την θητεία του, κατέχοντας πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Ο εισαγγελέας, του άσκησε δίωξη καθώς το πανεπιστήμιο φέρεται να απάντησε πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε είχε φοιτήσει εκεί, ενώ μάλιστα το επίμαχο διάστημα όπου υποτίθεται πως σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

Παράλληλα, ασκήθηκε δίωξη και στα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, καθώς τους καταλογίζεται πως δεν προχώρησαν σε έλεγχο τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται μηνιαίως μισθός 7500 ευρώ στο εν λόγω στέλεχος, που διαθέτει πτυχίο μηχανικού, χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα.

Κατά την εισαγγελική εκτίμηση, η ζημιά που φέρεται να προκάλεσε η επίμαχη τοποθέτηση υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Διοικούσε επί 8 χρόνια την ΕΑΒ με πτυχίο «μαϊμού»
 

Δίωξη κατά ΕΑΒ για τα πλαστά πτυχία Κατηγορούμενος για πλαστογραφία ο Γενικός Διευθυντής ΧρονόπουλοςΗ έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής των γενικών διευθυντών της ΕΑΒ και μέλος θυγατρικών της αμυντικής βιομηχανίας από το 2005 μέχρι και σήμερα που έχει ακόμα την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου , βρισκόταν σε αυτή τη θέση με πλαστό πτυχίο πανεπιστημιακών σπουδών.

Το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της ΕΑΒ η οποία προσέλαβε στην υψηλόβαθμη θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών το εν λόγω στέλεχος, ο οποίος κατέθεσε τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια που τελικά ήταν πλαστός.

Από τις διάφορες θέσεις που τοποθετήθηκε στην ΕΑΒ είτε ως διευθυντικό στέλεχος είτε ως μέλος διοικητικών συμβουλιων, εισέπραξε συνολικά από το 2004 μέχρι σήμερα 466.752,44 ευρώ, λόγω κυρίως των εξειδικευμένων σπουδών ως αεροναυπηγός μηχανικός και μηχανολόγος μηχανικός με πτυχία πανεπιστημίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μετά από συνεργασία του ΣΕΕΔ με τον Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη που ζήτησε την επιβεβαίωση γνησιότητας των τίτλων σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, η απάντηση που έλαβε η ελληνική πλευρά από το Κολούμπια ήταν ότι "το αντίγραφο πτυχίου που απεστάλη δεν αντιστοιχεί σε τίτλο σπουδών του ως άνω πανεπιστημίου".

Η σχέση του συγκεκριμένου στελέχους με την ΕΑΒ ξεκινάει το 2004 οπότε και τοποθετήθηκε εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της αμυντικής βιομηχανίας και γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών. Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι είχε διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην αμερικανική βάση Αράξου από το 1989-2001 και κατά την τριετία 2001-2004 ήταν ιδιοκτήτης δύο τεχνικών γραφείων.

Για την λειτουργία των τεχνικών γραφείων θα έπρεπε να ήταν και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αλλά μία διερεύνηση στο ανοιχτό μητρώο του ΤΕΕ αποκαλύπτει ότι το όνομά του δεν υπάρχει στη λίστα των μελών του Επιμελητηρίου.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server