banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την ethnos.gr    Παρασκευή, 09 Αύγουστος 2013 00:31    PDF Εκτύπωση E-mail
Δημόσιο: Επαιρναν και υπερωρίες οι κοπανατζήδες
Νεα - Ελλάδα
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 09 Αύγουστος 2013 01:08 )

Δημόσιο: Επαιρναν και υπερωρίες οι κοπανατζήδες,NEA EIDHSES -ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ελλάδα, media, νέα κρίση,on line, άρθρα, Δημοκρατία,ειδήσεις, πληροφόρηση, ενημέρωση, κόσμος, οικονομία, αθλητισμός, Κρήτη, web tv, video, on line, ψηφιακή τηλεόραση, επικαιρότητα, ellada, apopseis, απόψεις, απόδημοι, Κρήτες, δημοσκοπήσεις,ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΕΕΔ ΣΕ 2 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Δημόσιο: Επαιρναν και υπερωρίες για τις κοπάνες

Πλημμελή τήρηση του ωραρίου που όχι μόνο δεν επέφερε κάποια πειθαρχική επίπτωση αλλά σε πολλές περιπτώσεις επιβραβευόταν και με υπερωριακή αμοιβή, αποκαλύπτει έρευνα του Σώματος Ελεγκτών- Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σε δύο οργανισμούς του Δημοσίου.

Τα ευρήματα των ελέγχων του ΣΕΕΔΔ στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) είναι εντυπωσιακά:

ΕΟΤ: Επτά στους δέκα δεν τηρεί το ωράριο
Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ο δειγματοληπτικός έλεγχος διενεργήθηκε το Νοέμβριο του 2012.

Προέκυψε ότι μόνο το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης (κάρτα) και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας.

Αντίθετα, το 69,6% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε το χρόνο εργασίας και μια ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση ή την αποχώρηση από την Υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.

Ειδικότερα, από τους 121 υπαλλήλους που αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει χτυπήσουν κάρτα.

ΕΤΕΑ: Κοπάνες με το αζημίωτο
Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) – πρώην ΤΕΑΥΕΚ, κατά τους μήνες Οκτώβριο 2012 και Φεβρουάριο 2013 που διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, ποσοστό 74,54% και 67,27% αντίστοιχα δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας.

Παρά ταύτα, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και των δύο φορέων δεν μερίμνησαν ως όφειλαν για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων.

Αντίθετα μάλιστα σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.

Μητσοτάκης: Καμία ανοχή στους κοπανατζήδες
Με αφορμή τα πορίσματα του συγκεκριμένου ελέγχου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ενισχύει κάθε μέρα και περισσότερο τον πειθαρχικό έλεγχο και την ευθύνη στο Δημόσιο Τομέα.

Η, για πρώτη φορά συστηματική προσπάθεια ελέγχου της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, μέσω της πραγματοποίησης επιτόπιων ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ, έχει διττό μήνυμα. Αφενός επιβραβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών και εργατικών υπαλλήλων και αφετέρου δίνει ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής στους κοπανατζήδες».


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server