banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Αγγελική Παπαδάκη    Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2012 17:44    PDF Εκτύπωση E-mail
Σκέψεις για την Πολιτική και τη Δημοκρατία
ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΥΑΓ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2012 17:58 )

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, γιατί κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, γιατί έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,  την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Οι πολιτικοί οφείλουν:

Να παραδέχονται τα παρόντα, αλλά να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για ένα καλύτερον μέλλον. Το μέλλον ανήκει στις νέες γενιές που ονειρεύονται μια καλύτερη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που πραγματικά ν’ ανήκει στους Έλληνες.

Να μη κοροϊδεύουν κανένα για τη συμφορά του, γιατί η τύχη των ανθρώπων είναι κοινή και το μέλλον άγνωστο. Κατά συνέ-πεια πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στα λόγια και στα έργα τους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να πορευθούν με ψηλά το κεφάλι.

Να σκέφτονται αργά πριν πάρουν τις αποφάσεις, που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου, αλλά όταν τις πάρουν να τις εκτελούν γρήγορα και χωρίς αναβολές. Μόνο έτσι θα προχωρήσουν με ψηλά το κεφάλι και χωρίς αμφιταλαντεύσεις τον ανηφορικό δρόμο της δημοκρατίας.

Η πιο σταθερή αξία είναι η αρετή και μ’ αυτήν πρέπει να πορεύονται. Η αρετή είναι το πιο σεβαστό απόκτημα και πρέπει να είναι ο οδοδείκτης της ζωής τους.

Οφείλουν να αγωνίζονται για το συμφέρον των πολλών κι όχι για τον ένα ή για τους λίγους.

Πρέπει να αγωνίζονται για το δίκιο με όλες τους τις δυνάμεις, γιατί το δίκιο είναι πιο ισχυρό κι από το νόμο. Χωρίς την επικρά-τηση του δίκιου ο κόσμος μετατρέπεται σε ένα απέραντο φρενοκομείο.

Όταν αναλάβουν κάποιο τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, όταν πρόκειται να αποχωρήσουν να φεύγουν όχι πλουσιότεροι, αλλά με καλή φήμη. Άλλωστε ο έπαινος του λαού είναι πολύ ανώτερος και πολυτιμότερος από πολλά χρήματα.

Κατοικούμε σ’ αυτή τη χώρα την Ελλάδα μας, χωρίς να εκδιώξουμε άλλους από αυτήν. Είναι τόσο ευγενές και γνήσιο το γέ-νος μας, ώστε τη χώρα, στην οποία είδαμε το πρώτο φως, εξακολουθούμε συνεχώς να κατοικούμε, να συμπορευόμαστε με τους άλλους και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.

Όσοι επιθυμούν να μορφωθούν πρέπει να μοιάσουν στις μελισσες, που κάθονται πάνω σ’ όλα τα φυτά και παίρνουν ό,τι καλύτερο υπάρχει. Έτσι κι οι νέοι να μην αφήνουν τίποτα χωρίς να το γνωρίσουν, από παντού όμως να επιλέγουν τα πιο ωφέλιμα πράγματα, που θα τους βοηθήσουν στην μελλοντική τους πορεία.

Να ευεργετούμε τους ενάρετους, γιατί η οφειλόμενη ευγνωμοσύνη είναι μεγάλος κι ανεκτίμητος θησαυρός. Η ευεργεσία στους κακούς και στους αχάριστους οδηγεί σε λασπωμένα μονοπάτια.

Καμιά κακή πράξη να μην επικροτούμε, ούτε να την υπερασπιζόμαστε, γιατί δείχνει ότι κι εμείς πράττουμε τα ίδια. Κατά συνέπεια χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας.

Τα ιδανικά μας είναι ιδανικά του Ελληνικού Χριστιανικού πολιτισμού, ήτοι ΑΓΑΠΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Σ’ αυτά πρέπει να ενσκήψουμε όλοι, μ’ αυτά οφείλουμε να πορευθούμε και μ’ αυτά πρέπει να εμποτισθή η νέα γενιά.

aggelki-papadaki12412

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΥΑΓ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ
(ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στης βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012)
 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server