banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νικόλαος Ε. Ξυπολυτάς    Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2012 13:43    PDF Εκτύπωση E-mail
Δύο χρόνια. Τα 10 δώρα του κακού.
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2012 13:51 )

Τυφώνας καταστροφής, κατεδάφισης και ισοπέδωσης η διετία που πέρασε, «γιορτάζουμε » τη θλιβερή επέτειο γονυπετείς και με δάκρυα στα ερείπια που άφησε. Να θυμόμαστε, όσο κι' αν τούτο οδηγεί στην παραφροσύνη, όσο κι' αν πονά, γιατί εν προκειμένω η μνήμη σωφρονίζει, διδάσκει, πεισμώνει, τροφοδοτεί ενέργεια που θα μας κατευθύνει περί του πρακτέου. Να θυμόμαστε τους μάγους που αισιοδοξούσαν, τάχατες προειδοποιούσαν, δήθεν συμβούλευαν, ενίοτε και ευχόντουσαν «καλό κουράγιο» στα Ελληνικά, καλό κουράγιο στο απόλυτο αδιέξοδο, στον εξευτελισμό και στην ταπείνωση, στην ενυπόθηκη και ενέχυρη πατρίδα και το λαό της. Τα 10 δώρα του κακού πιστοποιούν τη δολιότητα και την ανικανότητα, τη φαυλότητα και τον καταποντισμό που κόμισαν.


1). Αυξημένο χρέος. Παρά τα χαράτσια, πρωτοφανή παγκοσμίως, παρά το κούρεμα έως 70%, παρά τις θυσίες και περικοπές, παρά τις εξοντωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, πάσης φύσεων αποδοχών, τους φόρους και τις αυθαίρετες κρατήσεις, παρά τις επιχορηγήσεις της Τροϊκανικής λογικής, το 120% έγινε 160%. Στην καλύτερη, την ιδανική των περιπτώσεων, μετά μια 8ετία αίματος και βογκητών, το 2020 το χρέος θα φθάσει εκεί που ήταν το 2009!. Μετά 11 χρόνια θα στέκει ακλόνητο στο ίδιο σημείο, με επιφύλαξη μήπως θα είναι και βαρύτερο. Το χρέος θα πνίγει τη δεμένη χειροπόδαρα Ελλάδα, εις τους αιώνες των αιώνων. 180% το 2012. Ουδέποτε στην ιστορία της, αυξήθηκε σε απόλυτους αριθμούς ή ποσοστό, τόσο όσο την τριετία «ρύθμισής» του 2010-2013. Και ακόμα είμαστε 2ο μήνα του 2012.

2). Απαγορεύτηκε ο δανεισμός εκτός τρόϊκας. Ούτε άλλο κράτος, ούτε ιδιώτης, τοκόγλυφος οργανισμός κ.λ.π καλών, νόμιμων ή βρομερών προθέσεων, πρόκειται να μας δανείσει.

Επίσης εις τους αιώνες των αιώνων.

3). Μας απαξίωσαν διεθνώς. Το όνομα μιας χώρας αποτελεί ΚΑΙ οικονομικό κεφάλαιο, πέραν των λοιπόν που η υπόληψη και συνολική αξία περιεχομένου διασφαλίζει, διατρανώνει και εξαργυρώνει στο παγκόσμιο, οικονομικό, πολιτικό στερέωμα. Επίπεδο Αρτσιμπουρτσιτάν και Μπουρμπουάνας η γη των Μινώων και των Αχαιών. Του Πλάτωνα και του Πυθαγόρα. Των 300 και του Μέγα Αλέξανδρου των τριών ηπείρων. Του Παρθενώνα, της Ολυμπίας, των Δελφών, της Επιδαύρου. Ο ατυχής τ. πρωθυπουργός τρέχει μόνος κάθε βδομάδα, ανά τις Ηπείρους και μάλλον δημοσία δαπάνη. Τι λέει, ποιον εκπροσωπεί, τι εκφράζει, τι αποσοβεί και τι βελτιώνει για την χώρα που διακυβέρνησε κι άφησε συντρίμμια, γνωρίζει μόνο ο ίδιος και όσοι τον καλούν και ακούνε.

Στην απαξίωση συνέβαλαν ουκ ολίγοι. Η διαχείριση της χρεοκοπίας ήταν τρισχειρότερη από αυτήν ταύτη τη χρεοκοπία. Τον ανερυθρίαστο κομψευόμενο που καλοκαίρι 2009, περιχαρής διαβεβαίωνε ότι εξασφάλισε το ασφαλιστικό μέχρι το 2030; Τον αμίμητο τουρίστα Εξωτερικών που μετά το μνημόνιο χρηματοδοτούσε τις Μ.Κ.Ο μάσας-χάψας, τη δίκην οργισμένης φοιτήτριας με το σακίδιο, ανεπανάληπτη Περιβάλλοντος; Την άλλ’ αντ’ άλλων αλήστου μνήμης της Υγείας, την ακαταλόγιστη άσχετη των ασχέτων της Γεωργίας, τον ανερμάτιστο, ουρανοκατέβατο και ανεπάγγελτο φακίρη της Οικονομίας; Αυτήν που δεν θα μπαίναμε όχι στο μνημόνιο αλλά καν στην τριμερή εποπτείας, του Εργασίας των ανέργων, τον απερίγραπτο που καν δεν διάβασε το μνημόνιο γιατί την ίδια μέρα συνέλαβε την ασύλληπτη εγκληματικότητα; Τον βαρέων βαρών βαρύγδουπο και βαρυσήμαντο βαρύθυμα αμίμητο αντιπρόεδρο που μήτε τον κατάλογο δεν συνέταξε των εκτός πορείας χαμένων στο διάστημα δημόσιων φορέων που απομυζούσαν το κράτος, δεν γνώριζαν ούτε το όνομα, τη…..διεύθυνση, φυσικά ούτε το αντικείμενο υπηρεσιών. Το δημόσιο πούλαγε χαλιά στο μοναστηράκι… Ναι, κι αυτοί συνέδραμαν. Κι εκείνοι. Και πολλά…..
4). Διέλυσαν εσωτερικά την οικονομία της χώρας. Για να ξαναμπεί στον ανταγωνισμό, χρειάζεται δεκαετίες. Κλείσανε τα πάντα. Άνεργοι. Απλήρωτοι. Πτωχευμένοι. Στη διετία, οι θρασύτατοι, κάποια στιγμή ψιθύρισαν για «εξαγωγές». Αποδείχθηκε πλαστογραφία αντάξια των εμπνευστών της.


5). Η ίδια η Τρόϊκα καθήλωσε κάθε μεταρρύθμιση και κατόπιν απλώς διαπίστωνε. Μόνο για φόρους και περικοπές απαιτούσε. Ασύδοτη η φοροδιαφυγή. Ουδεμία αποκρατικοποίηση. Αυξήσεις στα κόμματα που δεν ήξεραν που χρωστάνε. Ουδείς ξένος επενδυτής παρά τις Γερμανικές κουστωδίες μετά του Βιετναμέζου αντιπροέδρου τους. Ημιθανείς παρεμβάσεις σε «κλειστά» και λοιπά τερπνά. Ουδεμία επιχείρηση, κλάδος, τομέας σε πρόγραμμα ανάκαμψης – ενίσχυσης – επέκτασης. Δεν ανανεώθηκε τίποτα. Το δημόσιο δεν εκσυγχρονίστηκε (σε αγώνα παραπλάνησης από εποχής Σημίτη). Επιζήμιοι τομείς δεν έκλεισαν. Όλοι ομολογούν ότι το μνημόνιο ΔΕΝ απέτρεψε, ΔΕΝ κινητοποίησε, ΔΕΝ διόρθωσε το παραμικρό θεσμικό. Ούτε οι τράπεζες ενίσχυσαν την κρισιμότερη ώρα. Μόνον απολύσεις, νέα χρέη, νέα δάνεια, νέα βάρη πάνω σε μειώσεις αποδοχών. Οι κηφήνες άθικτοι και οι εργαζόμενοι εξοντωμένοι. Τίποτα το διορθωτικό στην παιδεία, στην υγεία, στη βιομηχανία, στην επιχειρηματικότητα. Οριζόντιες οι περικοπές. Οι πλουσιότεροι σε μια σκέτη, ποσοστιαία διαφορά από τους φτωχούς.

6). Τα ψέματα. Το 2010 μας είπαν ότι το μνημόνιο θα αποτελέσει εργαλείο για την έξοδο από τη φρίκη. Ήταν η στοά για να μπούμε βαθύτερα. Είπαν ότι το ίδιο το μνημόνιο, ήταν παράλληλα και ταυτόχρονα αναπτυξιακό. Μας βύθισαν στη ύφεση και στην ανεργία. Καλοκαίρι 2011 διαβεβαίωναν ότι με 21% κούρεμα, διαγράφεται η χρεοκοπία. Σε ένα εξάμηνο, με 70%, η χρεοκοπία ήλθε πιο κοντά. Προφήτευαν ότι το 2012 θα ξαναβγούμε στις αγορές (του….δανεισμού εννοείται…). Και το 2012 αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…. Οι διακυρήξεις τους έγιναν συνώνυμες με ανέκδοτα.

7). Απειλές. Εκβιασμοί. Μπορεί να μας διώξουν, μπορεί και να παραμείνουμε. Ενόσω εξετάζεται ενδεχόμενο τοποθέτησης υπερπρωθυπουργού ξένου, επιλογής τρόικας, μπορεί σε δραχμή που θα ορίσουν οι ίδιοι ισοτιμία με Ευρώ (θα την υποτιμήσουν εντός διμήνου, μπορεί και μηνός), μπορεί σε χρεοκοπία άτακτη. Ούτε η τρόϊκα με επεξεργασμένο σχέδιο σταθεροποίησης, χωρίς χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση.

8). Χωρίς προοπτική. Νέα μέτρα με ΦΠΑ, φόρους, μειώσεις μισθών, επικουρικές – κύριες συντάξεις, 13ος – 14ος , αυξήσεις αντικειμενικών αξιών. Πληθωρισμός καταιγίδα, 15 λεπτά- ένα τσιγάρο. Ένας τοίχος για την οικονομική ανάκαμψη, για πολιτικές λύσεις, για τη συγκράτηση του κοινωνικού ιστού. Ο ισότιμα ισχυρός εταίρος μετατράπηκε στην επέτειο της διετίας, σε εταίρα. Εκλιπαρούσα επαίτιδα ελεεινή.

9). Η επί θύραις δανειακή σύμβαση ( 4 συστήματα σε μια διετία, ένα ανά 6μηνο, όλα αντί να παρέχουν ανάσες, τις αφαιρούν), προβλέπει ως εγγύηση την κρατική ακίνητη και κινητή περιουσία, υποθηκεύει τον εθνικό πλούτο, υπόγειο, επίγειο, υποθαλάσσιο. Λέξη για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ, τους στρατούς που συντηρούμε σε όλη τη γη καίτοι στο χείλος του γκρεμού. Περιέχει με … ασφάλεια και… διάρκεια αόριστη, τη φτώχεια, την υποαπασχόληση, την ανεργία, την αφαίμαξη.

10). Τσάκισαν το ηθικό σαν αγγούρι, οι εθνοκτόνοι. Την ενότητα. Το φρόνιμα. Την ελπίδα. Την επιμονή. Να γίνουμε σαν αυτούς που περιγράφει ο ποιητής, άβουλοι-δειλοί-μοιραίοι να μετράμε τις ώρες για το τελειωτικό χτύπημα. Ώστε να είναι χαμηλή η αλληλεγγύη, αδύνατη η συμπαράσταση, αναιμική και παραπαίουσα η συνδρομή. Απόντες οι πλούσιοι, θεατές οι ισχυροί ομογενείς του εξωτερικού, κρυπτόμενοι οι κραταιοί, με ψιχία η εκκλησία, άφαντοι οι επώνυμοι σε μια κοινωνία που κοχλάζει και λιποθυμούν παιδιά της στα σχολεία, με άστεγους και πένητες, που αναζητά ενόχους ενώ οι θεσμοί κωφεύουν ή επαναπαύονται, με τα τσακάλια να καραδοκούν, την κοινωνία που με το βλέμμα και την κραυγή της ορθώνεται αδούλωτη.
Νυν ο αγών. Υπέρ πάντων. Υπέρ βωμών και εστιών.

 

                                                     Ξυπολυτάς Νικόλαος
                                                Μέλος ΝΟΔΕ   Ν.Δ. Ρεθύμνου
                                   Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server