banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2011 12:34    PDF Εκτύπωση E-mail
Μουσείο Τυπογραφίας
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2011 12:40 )

1/ Όπως θα σας είναι γνωστό, ο δήμος προ πολλών ετών έχει αγοράσει ( και θα βρίσκονται σε κάποια αποθήκη του δήμου) μηχανήματα παληού τυπογραφείου της πόλης μας ,με σκοπό να δημιουργήσει μουσείο τυπογραφίας μέσα σε ένα γενικότερο σχεδιαστικό πλαίσιο υλοποίησης ενός δικτύου μουσείων στην πόλη μας.
[ βλέπε απόφ  565 / 1996 του δημοτικού συμβουλίου ]


Παρακαλώ να μας πληροφορήσετε που βρίσκονται αυτά τα μηχανήματα κλπ, και ποιος είναι ο σχεδιασμός του δήμου για το μουσείο αυτό.
2/ Στον τοπικό τύπο διαβάσαμε για την «τύχη» της μουσειακής ενάλιας συλλογής, που την έχετε «αποσύρει» σε κάποια αποθήκη του δήμου.
Ομοίως ,ίδια «τύχη» έχετε  υλοποιήσει και για την συλλογή Φρατζεσκάκη, που και αυτή θα βρίσκεται σε κάποια δημοτική αποθήκη.


Να σας παρατηρήσουμε ,ότι με την απ 19276 / 22-11-06 σας είχαμε , και τότε, ζητήσει ενημέρωση για την συλλογή Φρατζεσκάκη, την οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν πήραμε!
Πέρασαν 18 χρόνια από τότε που αυτή η συλλογή  Φρατζεσκάκη δωρήθηκε στον δήμο, και ακόμη είναι αναξιοποίητη και φθείρεται σε κάποια κλειστά μπαούλα του δήμου.
Η από 13.11.06 σαφέστατη έκθεση της επιτροπής που είχε ορίσει το δημοτ συμβούλιο με την 215 / 2006 απόφαση του, ουδέποτε διαβάσθηκε ( όπως δείχνουν τα γεγονότα) από την δημοτική αρχή!


3/ Ο δήμος θα έπρεπε , σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, να έχει δρομολογήσει και υλοποιήσει ένα μουσειακό χώρο για όλα τα παραδοσιακά επαγγέλματα που υπήρξαν στο Ρέθυμνο { πχ σωμαράδικα, σχοινοπλόκοι, τσαγκαράδικα, σιδεράδικα κλπ}.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ποιο σχεδιασμό έχετε και ποιες ενέργειες κάνατε επί αυτής της δημοτικής δράσης.

Θεωρούμε ότι πέραν , (και πολύ προτιμότερα και χρησιμότερα για τον τόπο μας), των χλιδάτων εκδηλώσεων ,[οι οποίες μπορεί να προσφέρουν προβολή και δημόσιες σχέσεις  στην τοπική εξουσία, όμως μικρή ωφέλεια αποφέρουν στην τοπική οικονομία], θα έπρεπε να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν με στοιχεία από την τοπική ταυτότητα, την οποία «ξεχάσαμε» ,όλοι ,παρασυρμένοι από την «λάμψη» και τον έντονο «φωτισμό» των «προβολέων».
Αυτές οι δράσεις ,( δηλ μουσεία στοιχείων από την τοπική παράδοση , τα τοπικά επαγγέλματα, τον τοπικό πολιτισμό, κλπ) πρέπει να αξιολογηθούν στην πρωτεύουσα σημασία ,που, πραγματικά, έχουν!


Ζητούμε λοιπόν να στραφεί ο δήμος στον «ίσιο δρόμο» εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν μας, αποκαθιστώντας την « χαμένη» ταυτότητα του τόπου μας, και προσφέροντας ποιότητα πολιτισμού και ικανοποίησης σε όλους (συμπολίτες και επισκέπτες μας).


Ένα οργανωμένο και λειτουργικό δίκτυο χώρων τοπικού πολιτισμού το χρειάζεται ο τόπος μας για πολλούς λόγους και σκοπούς.
Μην ξεχνούμε ,ότι πλέον τα 3 S, ( δηλ ήλιος ,αμμουδιά ,θάλασσα),που κάποτε αρκούσαν για να δημιουργήσουν ένα τουριστικό προορισμό, έχουν «ξεπερασθεί» προ πολλού, και αυτό το βιώνει ήδη η τοπική οικονομία μας.


Χρειάζεται ο τοπικός τουρισμός, χρειαζόμαστε όλοι εμείς που ζούμε στον τόπο μας, αυτήν την πολιτιστική «στροφή» του δήμου προς ένα καλλίτερο « αύριο»!
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επί όλων αυτών που προεκθέσαμε, όπως υποχρεούσθε σύμφωνα με τον ΚΔΚΚ και τον νόμο «Καλλικράτη»!
Με τιμή
Για την δημοτική παράταξη
 Ο επικεφαλής

 


Νίκος Νίνος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου

ΥΓ : Επειδή το « καλάθι» έχει υπερπληρωθεί από την αδιαφορία και την αλαζονεία της δημοτικής αρχής, που δεν σέβεται την νόμιμη υποχρέωση της να ανταποκρίνεται ( εντός μηνός ) στην αιτούμενη ενημέρωση μας κλπ, παρακαλούμε να «συνέλθετε», να διαβάσετε τον Ν 3463/2006 (άρθρο 100 παραγρ 3) και τον Ν 3852/2010
( άρθρο 69 παραγρ 3), και να ρωτήσετε τον νομικό σύμβουλο τι σημαίνει η λέξη «οφείλει»» που λένε οι ανωτέρω νομικές διατάξεις!
Επί τέλους να υπάρξει στον δήμο μας αυτή η υλοποίηση της νομοθεσίας!

                                                                                     


      [ η αίτηση πήρε αριθ πρωτοκόλλου  21094 / 20.9.2011 ]                                                                                          


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server