banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Μανώλης Καλλέργης    Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 23:16    PDF Εκτύπωση E-mail
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ Γράφει: o Μανώλης Καλλέργης
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 23:27 )

Γράφει: o Μανώλης Καλλέργης,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις,ρέθυμνο,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,-Κοίταξε λοιπόν τι γίνεται! Όταν γαντζωθούν στην εξουσία δεν θέλουν να την αφήσουν με τίποτα!

-Μα αφού πρόκειται για μια από τα ίδια… Άλλαξεν ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς! Πάλι τα ίδια θα λέμε;

-Έλα ντε…. Δόθηκε πάλι μια εικόνα άκρως απωθητική για τους πολίτες που ζουν στα όρια της φτώχειας.  Η κυβέρνηση συνεχίζει να γκρεμίζει τα όνειρά τους και να τους βυθίζει στην απελπισία. Αυξάνει καθημερινά ο αριθμός των απόρων και αστέγων που σιτίζονται από τα φιλόπτωχα συσσίτια. Οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν αποφασίσει να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, δεν πρόκειται να έχει καμμία τύχη!

 Προς το παρόν; Προς το παρόν ο πρωθυπουργός θα ξαναρχίσει να αθλείται και ο κόσμος θα ξαναβγεί στις πλατείες. Απλά πράγματα.

-«Άγει δε προς φως την αλήθεια χρόνος…».  Ο Θωμάς παρά τον εκνευρισμό του, διατηρούσε το πλατύ του χαμόγελό. 

-Στην Ελλάδα που μας απέμεινε, αυτό που πρέπει ναξαναβρούμε και να περισώσομε είναι η αθωότητα, του απάντησα. Αυτό φαίνεται απλό μα δεν είναι. Πρέπει να καθορίσομε σαν βασική αξία της ζωής μιαν αθωότητα θεμελιωμένη πάνω σε επαναστατικές δυνάμεις που θα στοχεύουν στην ανατροπή του απαράδεκτου για τη συνείδησή μας κόσμου.

  Μα …τι έπαθα σήμερα; Μπα, σε καλό μου! Γιατί θέλω να δίνω συμβουλές μπλα - μπλα; Δεν αισθάνομαι ούτε σοφός ούτε γέρων. Μπα, απλά μπούχτισα όπως έχετε μπουχτίσει κι εσείς. Πάνω και πίσω από κάθε εκδήλωση της καθημερινής ζωής, σήμερα  διακρίνει κανείς την ιδιοτέλεια, τα συμφέροντα, την παντοδύναμη πλέον ελληνίδα διαφθορά. Και διαμάντι στα δυο μπορεί να κόψει το μαχαίρι, φτάνει να είναι φτιαγμένο από συμφέρον, είπε ο ποιητής. 

 Ο Θωμάς ρουφούσε ηδονικά τον καφέ και έπαιζε το κομπολόι του. Είχε έτοιμα να μου αραδιάσει πολλά και επιμελώς φιλοτεχνημένα επιχειρήματα:

-Εκτός από τα μάρμαρα του Παρθενώνα, κάποιοι μας έχουν κλέψει και την αθωότητα, μας έχουν κλέψει την καρδιά του Σωκράτη, του Πλάτωνα, τον Έσπερο της Σαπφούς και τη ροδιά του Αρχίλοχου που άνθιζε στον κήπο μας κάποτε. Αθωότητα δεν βρίσκεις σήμερα πουθενά στη δημόσια ζωή. Μας έχουν μείνει, φοβούμαι, μόνο «ωραία ερείπια».  Θέλω μόνο να ελπίζω πως μας έχει μείνει επίσης ο πυρήνας ο σπερματικός μας, ώστε να ελπίζομε πως με εκείνον «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ ναι». 

 -Τι ωραία που τα λες! Μα εσύ παιδί μου βρίσκεσαι στον κόσμο σου.

 - Ας τον αναζητήσομε λοιπόν αυτό τον πυρήνα το σπερματικό, μέσα στα αποσπάσματα του Ηράκλειτου. Μέσα στις Ωδές του Κάλβου και στα τετράστιχα του Χορτάτζη.

Μέσα στους στίχους του Αρχίλοχου και στη μαγεία του Παπαδιαμάντη. Στο γιασεμί της πόρτας μας και στα φύλλα της ελιάς μας. Πρέπει να αγαπήσομε πάλι τη χώρα μας. Πρέπει να τη βγάλομε από το τέλμα. Πρέπει να αλλάξομε το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα. Πρέπει να οραματιστούμε και να πορευτούμε προς μια καινούριαν αθωότητα και ποιότητα ελληνική, ίσως αυτή που άρχισε να αχνοφαίνεται τα βράδια στις πλατείες….

Μανώλης ΚαλλέργηςΓράφει:  o Μανώλης Καλλέργης

 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server