banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2011 13:08    PDF Εκτύπωση E-mail
Υποδομές στον δήμο μας
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 16 Ιούνιος 2011 13:13 )

πύλη,κρήτης, Ειδήσεις, Νέα, Ενημέρωση, Ρεθύμνης, Επικαιρότητα, Γεγονότα, Φωτογραφίες, Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου, χανίων, ηρακλείου, ρεθύμνου, τοπικά, rethymno, kriti, enhmerwsh, topika,eishseis, nea, epikairaΕίναι γνωστό ,ότι ο δήμος μας ,( στο σύνολο του),έχει σημαντικό και ουσιαστικό έλλειμμα στις αναγκαίες υποδομές, με συνέπεια την σοβαρή επίπτωση που  παρουσιάζεται (με μεγάλο ποσοστό επιβάρυνσης τους), στην καθημερινότητα του πολίτη, και στην τοπική οικονομία.

Είναι κατανοητό ,ότι χρειάζεται χρόνος και πολύ προσπάθεια, για να αναπτυχθούν τέτοιες , δημοτικές, δράσεις , όμως είναι ξεκάθαρο ,πως δεν έχει στραφεί ,( τουλάχι στον, μέχρι τώρα!),το δημοτικό σύστημα, σε μια τέτοια λειτουργική.

Όταν τεθούν τέτοιες επικριτικές υπενθυμίσεις ή και καταγγελίες αδράνειας του δήμου, τότε ακούγονται δημοτικές απαντήσεις με αόριστες επικλήσεις μελετών και συσκέψεων, που η μόνη «αξία» που έχουν είναι να «γεμίζουν» δημοσιογραφικές σελίδες στα τοπικά ΜΜΕ!

Δεν έχει νόημα να επαναλάβουμε, ( για μια ακόμη φορά!), τα χιλιοειπωμένα από μας σε μια προσπάθεια μας «αφύπνισης» και ενεργητικής στροφής της δημοτικής αρχής προς την αναγκαιότητα , άμεσης, αντιμετώπισης αυτών των θεμάτων.

Με την παρούσα πρόταση μας, επανατοποθετούμε την ζημιογόνο έλλειψη δημοτικής δραστηριότητας, μέσα από μια ,ακόμη, παράμετρο του συνολικού αυτού τοπικού προβλήματος.

  Αυτές τις ημέρες ,ανακοινώθηκε η ματαίωση της ετήσιας επαγγελματικής έκθεσης του Ρεθύμνου, λόγω μη παραχώρησης του χώρου της Μαρίνας, όπου είχε προγραμμα τισθεί να στηθεί η έκθεση αυτή.

Οι σχετικές διαμαρτυρίες των αρμόδιων τοπικών φορέων ( Επιμελητήριο και Εμπορι κός σύλλογος), αποδεικνύουν την ζημιά στην τοπική οικονομία που εμπεριέχει ετούτη η ματαίωση.

Δυστυχώς, η ματαίωση της έκθεσης, επήλθε  από την αδυναμία μας, που περιόριζε και απέκλειε οποιαδήποτε εναλλακτική διαφυγή ( δηλ είχαμε: ή έκθεση στην Μαρίνα, ή καθόλου έκθεση!) .

Κατά καιρούς έχουμε και άλλες σχετικές περιπτώσεις, που ματαιώνονται ελλείψει διαθεσίμου δυνατού χώρου!

Όμως, επιπρόσθετα, πρέπει να επισημάνουμε την πλήρη και απόλυτη έλλειψη ανοικτών χώρων στην περιοχή μας, όπου να μπορεί να αναπτυχθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα ( παιδότοποι, παιχνιδότοποι, στάθμευση, κλπ)!

Στην πόλη ,και μάλιστα στο πολύ σημαντικό σημείο του Κουμπέ, υπάρχει μια μεγάλη ιδιοκτησία του δήμου, ένας ανοικτός χώρος, τον οποίο αγοράσαμε και στην συνέχεια τον «πετάξαμε στην αποθήκη» γιατί ,(προφανώς έτσι θα έκρινε η δημοτική αρχή), δεν μας χρειαζόταν άμεσα!

Δηλαδή , σε δύσκολους οικονομικούς κλπ καιρούς, «δεσμεύσαμε» ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ( και ορθώς το κάναμε) για να αγοράσουμε τον χώρο αυτόν, και μετά ,παρά τις τεράστιες ανάγκες μας, η δημοτική αρχή τον έβαλε «στο ράφι» γιατί έκρινε πως δεν χρειάζεται στην  πόλη τώρα, αλλά «αργότερα βλέπουμε τι θα τον κάνουμε»!

Να σημειώσουμε ,ότι η κατασκευή σχολείου στον χώρο αυτό, όπως προβλεπόταν πολεοδομικά, μάλλον ματαιώνεται, δεδομένων των νέων σχεδιασμών του δήμου, οι οποίοι υλοποιούνται ( επέκταση 1ου γυμνασίου, γυμνάσιο-λύκειο Ατσιποπούλου κλπ) που καθιστούν σαν «βαρβαρισμό» σχολικής στέγης, το να μιλούμε και για σχολείο δευτεροβάθμιας στον Κουμπέ.

Ο δημοτικός αυτός χώρος του Κουμπέ,( πρώην εργοστάσιο Καψαλιανού), έχει κάποιες κτιριακές εγκ/σεις που χρειάζονται αποψίλωση. Αυτή η αποψίλωση-κατεδάφιση δεν έγινε ακόμη!

Στην συνέχεια χρειάζεται ένας βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός και η υλοποίηση του. Αυτό θάπρεπε να έχει γίνει από τον δήμο, όμως δεν έγινε!

Οφείλει να το πράξει ο δήμος άμεσα ,διότι είναι μια δημοτική «σπατάλη» η σημερινή ( μη ) διαχείριση του χώρου!

……….

Εχουμε ξαναπεί ,και το επαναλαμβάνουμε, ότι το εκτελούμενο έργο της ανάπλασης της οδού Σταμαθιουδάκη , και η προβλεπόμενη αξιοποίηση της απέναντι ιδιοκτησίας της ΕΓΣΡ, πρέπει να εκτελεσθούν συμβατά προς την προβλεπόμενη χρήση αυτού του δημοτικού οικοπέδου, διότι αργότερα δεν θα μπορούν να γίνουν οι αναγκαίες υποδομές, και κυρίως ο απαιτούμενος ανισόπεδος κλάδος εισοδοεξόδου οχημάτων από τα οικόπεδα αυτά. Θα είναι πολύ λάθος, ο δήμος να επαφίεται σε λύσεις τύπου «φανάρια», που είναι δυσλειτουργικά και καθυστερησιογόνα!

Όταν μιλούμε για βιώσιμες πόλεις και για βελτιώσεις ποιότητας ζωής,( στα οποία συμφωνούμε και «επαυξάνουμε»!), πρέπει να εννοούμε τι λέμε, διότι αργότερα που θα συνηδητοποιήσουμε  τα λάθη μας θα έχουμε «χάσει το πλοίο», όπως το έχουμε χάσει ,σε πολλά λειτουργικά θέματα της πόλης, η οποία ,πλέον, «βλέπει» λύσεις «κοιτώντας», μόνον, την ενδοχώρα της!

………..

Ζητούμε από την δημοτική αρχή ,και από την τεχνική υπηρεσία, να μας ενημερώσει, (σύμφωνα με τον Κώδικα και με τον «Καλλικράτη») ,ως δημοτική παράταξη στον δήμο μας, τι σχεδιάζει για τον χώρο αυτό, και τι προγραμματίζει (με το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα) για τον χώρο αυτό.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server