banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Μανώλης Καλλέργης    Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2011 23:13    PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ Γράφει: o Μανώλης Καλλέργης
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2011 23:23 )

Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις, ρέθυμνο, rethimno, agora, rethymnopress, rethymno, press, o Μανώλης ΚαλλέργηςΜε σκόνη κοκκινωπή, από την Αφρική σκέπασε αυτές τις ημέρες ο Νότιος άνεμος στην πόλη. Η σκόνη του χρόνου σκεπάζει - μήνες τώρα - ολόκληρη τη χώρα και κάνει τους ανθρώπους κατηφείς και σκυθρωπούς. Τους φίλους μου προτρέπω σε σκέψη και περισυλλογή.

-Πρέπει να παίρνουμε τη ζωή όπως μας έρχεται και να δείχνουμε πολύ θάρρος.  Οι άνθρωποι πρέπει να σκέφτονται και να μην ακούν τις μπούρδες που τους σερβίρουν. Πρέπει το βραδάκι να παραιτούν τον καναπέ και να κατηφορίζουν προς την πλατεία. Εκεί στην πλατεία τρίζει το βασίλειο της ημιμάθειας, του κυνισμού, της τυφλής εμπιστοσύνης στις αγορές «που ξέρουν καλύτερα». Αυτή τη χώρα, κάποιοι εργολαβικά ανέλαβαν να την σώσουν και δεν σταματούν λεπτό να μας το υπενθυμίζουν.

  Η Μάριον επέμενε να την ακούσομε: Mας μίλησε για τη δυστυχία που βλέπει να πλανιέται γύρω της:

 -Οδύνη και ντροπή νοιώθω για την γύρω μου ανισότητα. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν στα συσσίτια για να συντηρηθούν. Πώς να ζήσει κανείς υποφερτά με την ανεργία και με όλα αυτά που συμβαίνουν;   Στα όνειρά μου έχω φτιάξει έναν κήπο γεμάτο τριανταφυλλιές ενώ στο κέντρο του έχω φυτέψει μια κόκκινη μουριά. Κάθε μεσημέρι κάθομαι από κάτω και ξεφλουδίζω μανταρίνια. Στα όνειρά μου ο κήπος μου με όλα του τα πλάσματα είναι δικός μου και κανείς δε μπορεί να μου τον πάρει.

Παρ’ όλα αυτά όμως, το σημαντικότερο γεγονός  των ημερών για μένα ήταν η πρόσκληση που πήρα αιφνιδιαστικά από τον Γιώργο. Το τηλεφώνημα με γέμισε χαρά. 
 -Θέλω να συναντηθούμε μέσα στη φύση, με τις ανάλογες προεκτάσεις και μηνύματα. Θέλω να θυμηθούμε πως μυρίζει ο αγέρας, την ουράνια  έγχρωμη διαδικασία που καταλήγει  στο δειλινό,  την αόρατη ανακούφιση που φέρνει το βράδυ. Η παρέα με τους φίλους καθώς το φεγγάρι παίζει με τα σύννεφα. Θέλω – πέρα από αυτά - να σας βάλω στο κλίμα, πως θα μοιάζει η ζωή σε λίγο στην Ελλάδα αν συνεχίσουν να λαλούν με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα!

 Το πε και το κανε. Ήταν το απόβραδο της περασμένης Τετάρτης, όταν ο Αφρικανός άνεμος μας υπογράμμιζε και μας υπενθύμιζε επίμονα την γεωγραφική μας θέση. Ναι μεν, αλλά. Όλοι παρόντες στο προσκλητήριο. Ο Χάρης, ο Νίκος, Η Γιωργία, η Ειρήνη, η Αθηνά και οι άλλοι, γευθήκαμε τα εδέσματα και συγχρόνως αφομιώσαμε τα μηνύματα. Τι τα θες, είναι σπουδαίο να χει ο άνθρωπος φαντασία και να συλλαμβάνει τα μηνύματα των καιρών.

 -Και τι σημαίνει πως είναι φιλόλογος δηλαδή; Μήπως όλοι φιλολογοι έχουν την φαντασία και το χάρισμα να «πιάνουν» τα μηνύματα των καιρών; Όχι βέβαια!
 -Καθησε τώρα και ανάλυσέ το, τι σημαίνει «απλή, ζωή»; 

-Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία με βάση το πρόταγμα «το απλό είναι όμορφο». Σημαίνει να τείνεις προς το πρωτογενές, το πρωτογονικό. Χαρακτηρίζεται πρώτα από την ελάχιστη κατανάλωση. Σύμφωνα με τον E. F. Scumacher, τον διάσημο οικονομολόγο, «κάθε έξυπνος βλάκας μπορεί να κάνει τα πράγματα μεγαλύτερα, πιο περίπλοκα, πιο βίαια. Χρειάζεται μια ιδιοφυΐα -και πολύ κουράγιο- για να κινηθεί κανείς στην αντίθετη κατεύθυνση, στην απλότητα». Είναι μια προσωπική απόφαση. Ο καθένας φτιάχνει ο ίδιος τους κανόνες που θέλει να ακολουθήσει. Τα άτομα που επιλέγουν την «απλή ζωή», το κάνουν για διαφορετικούς λόγους.

  Ο Γιώργος ήταν σαφής:

-Είναι μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία: Αντί να καταναλώνουν, αντί να δουλεύουν παραπάνω από όσο χρειάζεται για να αγοράσουν πράγματα που δε χρειάζονται, οι υποστηρικτές της «απλής ζωής» επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητές τους. Άλλος επιλέγει να βάλει την οικογένεια και τους φίλους του στο κέντρο της ζωής του, άλλος τα ταξίδια, άλλος τη μάθηση και τη δημιουργία. Πάντως όλοι αφήνουν πίσω το κυνήγι του κέρδους με τον παραδοσιακό τρόπο.

Δεν πρόκειται για ασκητές, αλλά για άτομα που τους αρέσει να διασκεδάζουν και να δημιουργούν και όχι να αφιερώνουν όλο τους το χρόνο δουλεύοντας για κάποιον άλλο. Επιλέγουν να δουλέψουν μόνο όσες ώρες τους χρειάζονται για τα βασικά τους έξοδα. Οι υπόλοιπες ώρες για το κέφι τους…

-Σε ζηλεύω, ομολόγησα. Απολαμβάνεις μια πρωτόγνωρη απλή ζωή»! Τελικά είσαι πρωτοπίακός, μας «σκίζεις» όλους φίλε Γιώργο!
Ο θερμός νότιος άνεμος εξακολουθούσε να φυσά μέσα στη μεγαλοπρέπεια της υπαίθριας νύχτας κουβαλώντας την κόκκινη αφρικάνικη σκόνη.
-Η σκόνη αυτή δεν είναι τίποτα, μην τη φοβάσαι. Τη σκόνη του χρόνου, αυτή τη σκόνη να τρέμεις, είπα αφηρημένα παρατηρώντας επίμονα το παιχνίδι του φεγγαριού με τα αραιά,  ανέμελα σύννεφα

 

Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις,ρέθυμνο,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,o Μανώλης ΚαλλέργηςΓράφει:  o Μανώλης Καλλέργης
 


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server